Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

до администратора

Започната от мл.с-т Любомиров, 17.03.2010 г., 18:57 ч.

« назад - напред »

Админ

Здравейте приятели,
Не е тайна, че сайтът вече се хоства в чужбина. Простата причина - когато нашите "търговци" предложат параметри като тези в чужбина, на цена като тази в чужбина - тогава отново ще предпочетем "българското" - но "селски тарикатщини" като няма място, трафик изчерпан, процесорно време много и т.н. някак си не ми допадат като обяснения! Наистина има забавяне, но към момента данните показват, че няма прекъсване на връзката. Не може да се изключи, и това, което казва Вишиста - причината да е и тук в БГ. Съжалявам ако това Ви създава главоболия, но все пак да не забравяме, че всичко е на "любителско" ниво, с всеотдайния труд на няколкото Модератори и Админ-а, които ходейки на работа отделят част от свободното си време за да може да го има това местенце - ако сайта е корпоративен тогава бихме могли да сме недоволни, но нека поне засега да се съсредоточим какво има на сайта, а не дали прилича или не по технически параметри на сайта на Мтел, MSN, Google и т.н. - няма начин да прилича, поне засега.
Благодаря на всички!

Йол 5ГЗ 2ГО-56 530

Абе не е болка за умиране ;)

velko

Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

Админ

Цитат на: Вишиста - 16.08.2011 г., 23:15 ч.
WEBHOSTINGPAD май е ключа за мазата.. Един Топхост определено върши работа, ако може да се "уреди" сървъра "Кирил"...
Козата си сака пръч.. С други думи: бърз форум иска добър и роден хост, който се плаща... Така че при тази схема няма място за оплакване....

Хостинга се плаща, не мисля, че труда може да се изхвърли като се хоства на безплатен хост. Така, че разстоянието е причината. А за Топхост - нека да не обсъждаме българските хостинг компании, т.к. темата е дълга и обширна - просто примера е доста несполучлив - webhostingpad са на 4-5 място в американската класация и затова могат да си позволят такива параметри на такава цена - затова и избора ми е при тях. Но молбата ми е да не спорим за хостинг. Има множество други сайтове за такива теми. Просто това е избора и това ще бъде - както споменах хоста не е безплатен, има си своите гаранции и мисля, че се уточнихме за момента.

Йол 5ГЗ 2ГО-56 530

Сметам че се разбрахме и няма какво да го дъвчеме повече.А ич.

Вишиста

Никой не спори, само споделям опит: "Кирил" на Топхост е едно работящо бюджетно решение, докато "Катрин" на същия провайдър е пълна скръб...
Друг опит: servage.net... Там е друга бира - нямаш ограничения (както и да си го представяме), ама е от $7/month... Реален ъптайм и прилична латентност, съисмерима с БГ-радиуса...

Лека!

Jordan

Лично аз нямам претенции кой хост да хоства хостингът.

Админ

Цитат на: Йол 5ГЗ 2ГО-56 530 - 16.08.2011 г., 23:33 ч.
Сметам че се разбрахме и няма какво да го дъвчеме повече.А ич.

Съгласен съм и благодаря за разбирането! Но мисля, че в манталитета на българина е заложено винаги да намира "кусури" за всичко, даже и когато има стремеж към нещо положително. Само изказвам мнение, за което, ако някой е гледал новините тази вечер по ТВ би ме подкрепил. Не знам дали видяхте, че Червеният кръст раздава някакви помощи на социално слаби хора - част от тях се жалваха, че например им давали повече ориз - какво щели да го правят, да не би само ориз да ядели!!! Без коментар! Но нека наистина да не обсъждаме повече хостинг-а. Хостинга по параметри е в пъти по-добър от българските си "колеги", като цена също добър сравнено с българските си колеги, като забавянето е възможно поради отдалеченост, но мисля, че това ще го преживеем! Благодаря Ви още веднъж за разбирането.

P.S. Не мога да не спомена, че има много добри български хостинги - ще спомена два от които съм много доволен през годините - Superhosting и ICN - но за това, което получавам от чужд хостинг - тези два български хостинга искат цена, която не е приемлива за любителски сайт. А за това, което споменава Вишиста - нека не обиждам тази фирма - но имам скромен опит с нея, както и с още поне 3-4 български фирми. Но все пак въпрос на личен избор и на лични предпочитания. Всяка фирма си има плюсове и минуси, и всеки прави своя избор, особено когато си плаща.
Важното е да сме тук и още много години да сме тук! И благодарение на всички Вас съм сигурен, че и още хора ще дойдат тук!

Админ

Има и донякъде значение кой браузър се ползва - знам, че и това би предизвикало голяма дискусия, но няма да споменавам имена и фирми, но при някои от браузърите отварянето е мигновено, без да има предварително кеширане.
Но всичко това ме кара да помислим за нов Раздел - Компютрите на граничарите и т.н., т.е. да обменяме идеи и помощ за това, което обсъждаме в момента. Може и такъв Раздел да има скоро, но подлежи на обсъждане.

georginankov

Аз съм благодарна, че съществува форума, другото няма значение. Още повече, когато ползваме безплатно, нещо което се плаща. Случвало ми се е да тегля игра с 30к скорост...но съм търпяла, защото искам. Така, че няколко секунди, няма да съкратят живота ни :) нито ще ни накарат да спрем да влизаме в нашия общ дом - форума.
,,Последният бандит непременно трябва да се залови жив! Другите може с автомати и гранати да се унищожат..."

velko

Разбира се, че ще се справим - нищо че има малко забавяне. Админ,моля, препоръчай ни какъв браузър би бил най-подходящ!
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

stanyanev

Благодаря Ви за отговорите. Напълно разбираемо е защо е така.
Както казаха някои колеги по-горе , не е болка за умиране.
За браузер ползвам Mozilla Firefox , за сега е добре.
Поздрави !
С. Янев

Админ

Цитат на: velko - 17.08.2011 г., 14:03 ч.
Разбира се, че ще се справим - нищо че има малко забавяне. Админ,моля, препоръчай ни какъв браузър би бил най-подходящ!

Притеснявам се, че ако го направя веднага ще почне една дискусия за това кой е по-добрия браузър  :) Както снощи кой е по-добрия хостинг.
Всички браузъри имат плюсове и минуси. Ако ползвате IE - добре е да минете на последната версия IE9 - скоростта на зареждане е подобрена значително. Firefox също се държи добре, но бързината на зареждане зависи от това колко плъгини са инсталирали - ако са доста всяка една страница ще се зарежда бавно. За Chrome последните няколко дни имаше доста критични оценки за неговата сигурност. Опера е доста добър браузър - държи се стабилно и скоростта е доста добра. Има и някои други, които са базирани на IE - Maxthon, Avant и др.
Аз лично Ви препоръчвам да свалите портативните версии на Опера, Firefox, Chrome и да тествате - все някой от тях ще Ви допадне, като по-бързина на зареждане на страницата най-добри са Опера и Chrome - но пак казвам, не налагам мнението си, нито твърдя, че това са най-добрите. Можете да свалите портативни версии и да тествате на следните адреси:
http://www.megaupload.com/?d=B8QGVPGK    -  Опера
http://www.megaupload.com/?d=HEUCO05F    - Firefox
http://www.megaupload.com/?d=ZZCQVX5T    - Chrome - като Ви поиска номер на версия впишете:  13.0.782.112

Вишиста

Най-добри резултати - мобилна версия (WAP2, упоменато най-долу). Но няма картинки....

майор ТЕНЕВ

Аз съм на Explorer, свикнал съм с него, с мозилата ми е терсене ::)

Статистика

Members
Total Members: 4737
Latest: Боньо
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 1
Stats
Total Posts: 511080
Total Topics: 1917
Most Online Today: 520
Most Online Ever: 8646