Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

до администратора

Започната от мл.с-т Любомиров, 17.03.2010 г., 18:57 ч.

« назад - напред »

Админ

Цитат на: velko - 20.02.2011 г., 02:45 ч.
Здравей, Админ!
Защо не мога да се лог-вам във форума от мобилния си телефон? както и от мрежи с proxy?

Здравей - няма проблем да влизате и през мобилния си телефон. Най-отдолу на страницата има бутон WAP2, така, че можете да ползвате и тази команда да не товарите трафика си през телефона.
Прокситата са забранени по съображения за сигурност.
Благодаря Ви, че сте част от Граничарите на България!

Админ

Цитат на: krasimir_vankov - 20.02.2011 г., 01:52 ч.
Имам едно питане : възможно ли е автоматично да се извеждат потребителските имена на онези рожденници , кото са оставили в профилите си съответните данни ? Хем да ги поздравим , хем да не се скатват , да почерпят както си му  е ред ?

Щом става въпрос за черпене - имаш е тази възможност, ама гледай да не станат много почерпките! За да провериш кога някой потребител има рожден ден влез в "Календар" и там има съответната информация. Ако някой войн не иска да почерпи, просто да не поставя в профила са рожденната дата.

velko

Цитат на: nakatagsm - 20.02.2011 г., 07:46 ч.
Велко, не би трябвало да имаш проблем,аз постоянно влизам тук с напълно обикновени и стари апарати,стига да имат интернет браузер.
Това съобщение ми излиза когато:
1. Опитам да вляза с мобилен телефон, използвайки мобилната мрежа на Глобул;
2. Опитам да вляза  с мобилен телефон, използвайки WiFi рутер (през който влизам без проблеми с моб.компютър)
3. Опитам да вляза с лаптоп, използвайки ведомствената мрена (там, където работя)

Грешка!
Sorry, but the administrator has blocked registration from proxies. Other causies of this error include using an intranet (school connections), registering on a cell phone, or using a brouser that does not support compression otr does not accept encoding.

Т.е., възможните причини са следните:
Администраторът е блокирал регистрация през прокси-сървъри
Използване на интранет (каквато е 3-та описана от мен ситуация), макар, че не виждам причина да се блокира подобен достъп.
Използване на мобилен телефон (2-та ситуация, но не точно, защото в случая използвам моб.телефон като крайно устройство за достъп чрез мрежа, която по принцип няма проблем с достъпа)
Използване на браузър, който не поддържа компресия и (съответно) кодиране: ОС на телефона ми Android 2.2 - предположих, че може и да е от нея, едва ли- това е последнат версия на ОС засега (2.3 тепърва ще навлиза). Но тогава защо не мога да влизам с компютър през ведомствената мрежа (ситуация 3)?

Поздрави!
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

velko

Здравей, Админ!
Сега видях, че си ми отговорил. Благодаря!
Но за съжаление и когато се опитвам да вляза през WAP2 ми изписва същото съобщение (просто сменя тапета :) ). Съжалявам, че те занимавам с това - обикновено се справям лесно с подобни ситуации, но тук нещо се запече :)

plovdivchanets

И аз имам проблем с влизането във форума, когато съм на работа (един Господ знае през колко СРСървъра минава връзката), използвайки Mozilla Firefox. С ИЕ7 няма проблем!
"Теория  на разбития прозорец" - обяснява хаоса в Бг

velko

Цитат на: plovdivchanets - 20.02.2011 г., 12:51 ч.
И аз имам проблем с влизането във форума, когато съм на работа (един Господ знае през колко СРСървъра минава връзката), използвайки Mozilla Firefox. С ИЕ7 няма проблем!
На компа ми ползвам IE. Но и аз имам проблем, когато опитвам да вляза през ведомствената мрежа.

Админ

Колеги наясно съм с Вашите проблеми, но това е с оглед сигурността на Форума - чрез забраната се предотвратява влизането на някои спамъри, които търсят публична изява със своите глупостти!
Надявам се, че това няма да Ви попречи като цяло да продължите да бъдете част от Граничарите на България!
Благодаря Ви!

plovdivchanets

Цитат на: admin - 20.02.2011 г., 21:42 ч.
Колеги наясно съм с Вашите проблеми, но това е с оглед сигурността на Форума - чрез забраната се предотвратява влизането на някои спамъри, които търсят публична изява със своите глупостти!
Надявам се, че това няма да Ви попречи като цяло да продължите да бъдете част от Граничарите на България!
Благодаря Ви!
Не се оплакваме, а обменяме опит!
"Теория  на разбития прозорец" - обяснява хаоса в Бг

ranik56

Като   прочетох  СРС   ,та  се  сетих   -  Неминуемо   във  форума     влизат   и  такива  хора .
Няма  начин - ние  сме   един вид   Милитария   -  нищо  ,че  сме    бивши  ,настоящи    - войници , сержанти  и  офицери  .
Докато  стане  ясно  ,че  сме  се  събрали   заради  спомените  и  романтиката    и ,че  не сме " някаква   заплаха "  . . .   ще   ни   "нюхат "  дълго  време  . ;)

velko

Цитат на: ranik56 - 21.02.2011 г., 21:52 ч.
Като   прочетох  СРС   ,та  се  сетих   -  Неминуемо   във  форума     влизат   и  такива  хора .
Докато  стане  ясно  ,че  сме  се  събрали   заради  спомените  и  романтиката    и ,че  не сме " някаква   заплаха "  . . .   ще   ни   "нюхат "  дълго  време  . ;)
Да нюхат - на някои това им е работата, а на други - просто са им дълги носовете. На някои бързо ще им станем симпатични , а други - те просто няма да ни разберат. Да са живи и здрави всичките! :)

Rishko

Цитат на: ranik56 - 21.02.2011 г., 21:52 ч.

нюхането ще го има винаги за този форум.
най-вероятно на всики от нас досиетата са някаде прибрани с жълта удивителна (повишено внимание) на тях.
което автоматично ни прави възможна заплаха за нещо.
и точно тука ще ни следят най-добре, за да разберат за какво точно сме заплаха.  ;D
няма да забравя, как един път в едно кметство ме запознаха с някакъв шеф на СДС (политическата партия, те тогава бяха на власт) на Казанлък, като се има предвид че там освен няколко преминавания, намам други ходения там.
и като се представихме по имена един на друг, той ми казва "А ти ли си, нали твоята майка работи ......., а баща ти е бил ..........., и ти ............, знаем за теб" и т.н. и се оказа че човек който виждам за първи път знае доста за мен.

на нас ни е направена първоначална разработка, от тогава все сме на периодично наблюдение.
сещам се за филма Бригада, там ка още като "понадигна глава" Беллов и службите започнаха да го следят и му намериха веднага "противовес", за да не го изтърват от контрол.

извинявам се че се отклоних от темата.
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

НакатаGSM

Ако търсят заплаха тук,ще умрат от скука ;D
Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

Админ

Цитат на: zbignew - 22.02.2011 г., 02:23 ч.
до админа : нэ знам за6то но кирилизатора нэ ми работи понэ за нөкөй от буквитэ исползвам фрэнска клавиатура можэ ли да э от това или при вси4ки э така                            благодатө прэдваритэлнө

Има вероятност и да е от това. Също така и да е от самия браузър. Ползвай този кирилизатор - би трябвало да е ОК:
http://2cyr.com/

Админ

Цитат на: ilia2003 - 23.03.2011 г., 18:35 ч.
Имаше брадясал рекорд,който вече е подобрен: Най-много онлайн: 43 (Вчера в 21:28)  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Да, подобрихме рекорда, но моля колегите по-спокойно да не "гръмне" сървъра! ;)

velko

през времето между 22:00 ч. на 21.04 и 01:00 ч. на 22.04 сайтът беше недостъпен. Знае ли някой дали е имало технически проблем и какъв е бил?

Статистика

Members
Total Members: 4737
Latest: Боньо
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 511084
Total Topics: 1917
Most Online Today: 1493