Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

На този ден преди години... (тема за събития и спомени извън казармата)

Започната от капитан Иван Йорданов, 29.05.2016 г., 11:13 ч.

« назад - напред »

георги зарков

fierce

Цитат на: георги зарков - 20.09.2024 г., 10:00 ч.
Преди 45 години, кога минаха :(
;D ;D ;D още цяла седмица цивилизация, а иначе таман 48 години! >:(
105 на ,,Чавдар"
Живея за тези, на които съм нужен, приятел съм само с тези, в които съм уверен, общувам с тези, които са ми приятни, и съм благодарен на тези, които ме ценят!

веско мир4ев

Днес ми беше последният работен ден в Германия, след 5 дена си тръгвам за България.48 години на днешния ден...

гринго

13ГО 10 ГЗ М.Козлов с.К.Андреево
0893971450

ilia2003

...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

morski

"Преди 35 години на 9 ноември 1989 г., е разрушена Берлинската стена, отделяща западната от източната част на Берлин. Отворени са граничните пунктове между Федерална република Германия (ФРГ) и Германската демократична република (ГДР). Берлинската стена е издигната между Източен и Западен Берлин на 13 август 1961 г. с решение на правителството на ГДР. Тя е дълга 155 км, има 302 вишки и се е състояла от 45 000 бетонни блока, със заоблен връх, чиято цел била да затруднява опитите за бягство."

красимир_ванков

Берлинската стена (на немски: Berliner Mauer) e строго охранявана бетонна стена, разделяща западната част на град Берлин както от източната част на града, така и от цялата територия на Германската демократична република през периода на Студената война. Тя служи за държавна граница между ГДР и Западен Берлин от 13 август 1961 до 9 ноември 1989 г.

Берлинската стена става един от най-известните символи на Студената война. При опит да преминат стената загиват между 136 и 245 граждани на ГДР, бягащи на Запад.

На днешната дата, 9 ноември, се навършват 35 години от падането на Берлинската стена. По-голямата част от силно укрепената граница на комунистическа Източна Германия беше съборена бързо след отварянето й през 1989 г., но все още има места, където посетителите могат да видят останките от Берлинската стена

Държавната граница на РБ е свещена и неприкосновена !
0988 869 514

красимир_ванков

Успешен опит. Че кой бяга от хубавото? Чек пойнт Чарли
Държавната граница на РБ е свещена и неприкосновена !
0988 869 514

gorog

31.10.1981- изгониха ни от заставата, а ние така искахме да си останем! 8)
31.10.2011- регистрирах се във Форума! Беше кошер! Сега...пчелите се разроиха и кошера опустя! >:(
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

uestli1

Цитат на: gorog - 31.10.2025 г., 06:35 ч.31.10.1981- изгониха ни от заставата, а ние така искахме да си останем! 8)

След 45 лета на днешния ден и аз си задавам въпроса защо ни изгониха?Да бяхме си останали! :)

gorog

Цитат на: uestli1 - 31.10.2025 г., 17:38 ч.
Цитат на: gorog - 31.10.2025 г., 06:35 ч.31.10.1981- изгониха ни от заставата, а ние така искахме да си останем! 8)

След 45 лета на днешния ден и аз си задавам въпроса защо ни изгониха?Да бяхме си останали! :)
Тъй де! Всичко си имахме! За някои моми, за други козички, за трети ръчички!Кой какво душа му сака! ;D
Спомням си-то не съм го и забравял де, на вишката, някой от старухите беше написал " Ако ръката ми беше пила х... щеше да е игла!"!
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

vigi

Цитат на: gorog - 31.10.2025 г., 06:35 ч.31.10.2011- регистрирах се във Форума! Беше кошер! Сега...пчелите се разроиха и кошера опустя! >:(

Тук много правилно го формулира: "Кошер"
В кошера обаче няма ли майка, нещата отиват на гибел, колкото и да са работливи пчелите.
Та "майка" трябва на този форум!
Иначе казано по войнишки - старшина. Поне! :) Той майка, той баща! 
Да градим България!
Да обичаме родния край!
Да отстояваме свещените граници!

gorog

Цитат на: vigi - 03.11.2025 г., 07:10 ч.
Цитат на: gorog - 31.10.2025 г., 06:35 ч.31.10.2011- регистрирах се във Форума! Беше кошер! Сега...пчелите се разроиха и кошера опустя! >:(

Тук много правилно го формулира: "Кошер"
В кошера обаче няма ли майка, нещата отиват на гибел, колкото и да са работливи пчелите.
Та "майка" трябва на този форум!
Иначе казано по войнишки - старшина. Поне! :) Той майка, той баща! 
Много станаха майките Васе, и форумът се разрои!

vigi

Цитат на: gorog - 03.11.2025 г., 07:13 ч.Много станаха майките Васе, и форумът се разрои!

Роенето е процес, при който пчелите в кошера стават много и стоят без работа.
Тогава старата майка напуска кошера с част от тях и оставя останалите да си направят собствена майка (майки).
Ако са повечко, може да се изроят няколко пъти, но зависи от новата майка, дали е качествена.
Да градим България!
Да обичаме родния край!
Да отстояваме свещените граници!

gorog

Цитат на: vigi - 03.11.2025 г., 07:22 ч.
Цитат на: gorog - 03.11.2025 г., 07:13 ч.Много станаха майките Васе, и форумът се разрои!

Роенето е процес, при който пчелите в кошера стават много и стоят без работа.
Тогава старата майка напуска кошера с част от тях и оставя останалите да си направят собствена майка (майки).
Ако са повечко, може да се изроят няколко пъти, но зависи от новата майка, дали е качествена.

Тъй де! Една майка, ама качествена!
Като във вълчата глутница Алфа женската!
Както е казал народа- девет баби, хилаво дете!

Статистика

Members
Total Members: 4737
Latest: Боньо
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 1
Stats
Total Posts: 511074
Total Topics: 1917
Most Online Today: 190
Most Online Ever: 8646