Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Книга с разкази "Граничарите на България" с автор Полковник о.з. Петър Апостолов

Започната от vaklin.yurukov, 01.07.2014 г., 20:39 ч.

« назад - напред »

vaklin.yurukov

Излезе от печат Книга с разкази "Граничарите на България" с автор Полковник о.з. Петър Апостолов. Полковникът е служил в ГВ от 1964 до 1989 г. на турската, гръцката и сръбската граници. Аз лично съм служил под негово командване докато беше командир на трънската комендатура. За мен е вълнуващо да държа в ръце книгата на един изключителен граничен офицер. Колеги, има възможност Ивайло Христов да вземе известен брой екземпляри за срещата в Доспат. За съжаление аз няма да мога да присъствам тази година. Изданието е с цена 10 лв. Ако проявявате интерес, пишете тук за да се ориентираме колко бройки да бъдат донесени в Доспат.
0896798181

valdesidva63

Цитат на: vaklin.yurukov - 01.07.2014 г., 20:39 ч.
Излезе от печат Книга с разкази "Граничарите на България" с автор Полковник о.з. Петър Апостолов. Полковникът е служил в ГВ от 1964 до 1989 г. на турската, гръцката и сръбската граници. Аз лично съм служил под негово командване докато беше командир на трънската комендатура. За мен е вълнуващо да държа в ръце книгата на един изключителен граничен офицер. Колеги, има възможност Ивайло Христов да вземе известен брой екземпляри за срещата в Доспат. За съжаление аз няма да мога да присъствам тази година. Изданието е с цена 10 лв. Ако проявявате интерес, пишете тук за да се ориентираме колко бройки да бъдат донесени в Доспат.

Бе то хубово че е излезнала книгата и то написана от граничен офицер.Ма то освен заглавието ами и емблемата нашата.Поне някой попитал ли е АДМИНА или барем да го бяха обсъдили във форума.
Не знам защо ма се чувствам малко като обран.Вие какво мислите.

chekur/Барбов/

Не малко ами нацяло ;D.....то и историите пак ний сме ги сътворили ;D....Б.си Ш. ;D
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

anton

Не сме обсъждали подобен въпрос. Оригинал на емблемата не е изпращан на никого. На пръв поглед качеството, емлемата е взета от форума.

georginankov

Ще си дойдем на думата за това, че трябва да се регистрираме, за да запазим името си и всичко произлизащо, защото това не е първия случай.
Иначе, съм сигурна, че книгата е хубава и стореното не е с лоши чувства.
,,Последният бандит непременно трябва да се залови жив! Другите може с автомати и гранати да се унищожат..."

ilia2003

...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

vaklin.yurukov

Изумен съм от реакцията ви! Миналата година подарих на Апостолов тениска на форума и той беше впечатлен от нея. Знаех, че подготвя книга, но никога не сме обсъждали оформление или каквото и да е. Възможно е да ги е взаимствал, но какво от това? Ще го съдим за авторско право ли?
0896798181

ilia2003

Цитат на: vaklin.yurukov - 01.07.2014 г., 23:00 ч.
Изумен съм от реакцията ви! Миналата година подарих на Апостолов тениска на форума и той беше впечатлен от нея. Знаех, че подготвя книга, но никога не сме обсъждали оформление или каквото и да е. Възможно е да ги е взаимствал, но какво от това? Ще го съдим за авторско право ли?

Няма такова нещо ;) Реакцията е за това, че не е попитал :-\
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

velko

Симпатизирам и приветствам всяка книга, в която някой разказва спомените си за границата.
Но ... и аз се чувствам малко объркан - нищо не пречеше на авторът да напише едно писъмце - "така и така, възнамерявам да озаглавя книгата си, с названието на Вашия форум и да използвам емблемата му - имате ли нещо против?"
Щяхме да му изпратим и файловете с изображенията, с по-висока резолюция - за да е качествен отпечатъкът......

Станалото - станало. Нека мислим позитивно.
Ето малко спомени:

http://granichar.org/forum/index.php/topic,730.120.html
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

anton

Знаех, че подготвя книга, но никога не сме обсъждали оформление или каквото и да е. Възможно е да ги е взаимствал, но какво от това?

Аз поне ще имам изискване. Как ще се ползва емблемата на форума. Много по различно би изглеждала предоставена с високо качество. По оформлението на корицата също имам забележки.

vaklin.yurukov

Кого да попита? Той няма регистрация във форума. Вероятно са снимали тениската. Всъщност, аз няма да коментирам повече тази тема. Не искам да му адвокатствам, макар да смятам, че е много достоен мъж и едва ли е предполагал, че подобно нещо ще бъде погледнато от тази страна. Доколкото разбрах, ще дойде на срещата в Доспат. Попитайте го, коментирайте. Няма да съм аз този обаче, който ще му каже, че тук е възникнал такъв спор и упрек. Ако някой от "пазителите" на свещената емблема, име, че и зелен цвят, който е използван за книгата, желае, ще му предоставя телефона на човека за предявяване на претенциите.
0896798181

майор ТЕНЕВ

Всички знаем за сиренето, ракията и др. български продукти. Но, заради това, че не са патентовани, други им слагат етикети и ги патентоват като техни.
А в България авторското право не се цени. Колегата би трябвало да се регистрира при нас, да сподели своите намерения, щом използва 'фирмата' ни за свое произведение.

border1961

Аз заявявам 1 брой от книгата. За другото няма да напиша нищо , защото рискувам да обидя някой от писалите преди мен.

Веселин Котов

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

magi23

Заявявам 2 броя от книгата.Получаване на Доспат.Едната книга е за Добрев.

Статистика

Members
Total Members: 4737
Latest: Боньо
New This Month: 2
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 511125
Total Topics: 1917
Most Online Today: 496
Most Online Ever: 8646