Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

За книгата "Дълг към идните поколения"

Започната от BMinchev, 18.06.2013 г., 11:56 ч.

« назад - напред »

BMinchev

Здравейте приятели! Преди няколко дни мой бивш колега и приятел / Марчело Ризов- също бивш офицер/ми подари книгата на офицера от резерва полковник Димитър Гелков - "Дълг към идните поколения". Какво мога да кажа накратко за офицера от резерва полковник Димитър Гелков . Започнал е службата си пред 1952 год. на гранична застава в кюстендилският отряд, бил е офицер от РО, работил е в щабовете на граничните отряди в Кюстендил,  Елхово, Момчилград и Второ главно управление на ДС. Пенсионира се през 1992 год.
А сега за самата книга.
Едно доста интересно четиво. На 490 страници полковник ГЕЛКОВ разказва множество интересни събития които са се слечили по нашите граници на които той лично и бил свидетел или в които са участвали негови приятели и другари офицери от ГВ. При това с точни дати и имена на войници сержанти и офицери. В интерес на истината въпреки, че служих 26 години в ГВ и ГДГП, много от тези събития ги чух за първи път. Пак казвам заслужава си да се прочете този летопис на службата. Книгата е в траж около 1000 броя и не е пускана   на пазара. Коричната и цена е 12/дванадесет/ лева и при желание на някои от вас мога да се свържа с Марчело Ризов който е зет на Гелков и да ви я доставя. Като идея това може да стане на срещата в Доспат на 5 юли тази година, стига да знам бройката на книгите.
Нняколко дни след като ми бе подарена книгата, от своя страна подарих на ОЗ полковник  Гелков фланелка и календар   с логото на нашият форум. При връчването на подаръка полковник Гелков не можа да сдържи сълзите си и се разплака като дете от факта, че бившите граничари сме създали такъв форум и че продължаваме да милеем за границите на страната ни. Поклон пред такива достойни хора отдали целият си
активен живот в служба на Родината и нейните граници.
Р.S Опитах се да кача снимка на книгата в сайта , но обема й е много голям и не успях. Смятам обаче, че на по-късен етап ще успея да го направя.
Поздрави . Боби Минчев

петков

Здравей,BMinchev,ако може за мене 1 книга и предполагам на Доспат ще си уредим сметките.                                                                                                                                                                                                      :)
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

tisho

здравей BMinchev,aко е възможно и за мен една книга,по куриер с наложен платеж за адрес ще изпратя на лични. :-[

Ивайло Христов

Аз също искам един брой от книгата. Ще си я взема в Доспат.
От браздата започва Родината!

георги зарков

Stenli_63

Боби и за мене също един екземпляр от книгата.  Ако можеш да я дадеш на Зарков понеже аз няма да идвам на Доспат, а ние с него ще си уредиме финансите.

георги зарков

Цитат на: Stenli_63 - 18.06.2013 г., 19:34 ч.
Боби и за мене също един екземпляр от книгата.  Ако можеш да я дадеш на Зарков понеже аз няма да идвам на Доспат, а ние с него ще си уредиме финансите.
Плюс кафенце,става ли? ;)

stely1971

Знам, че Балчик е доста далече, но тъй като няма да мога да присъствам на срещата в Доспат ако може един екземпляр от книгата и за мен чрез наложен платеж - адреса на лични. Предварително благодаря! :)

Stenli_63

Жоро , кафенце " Старопрамен '' става ли ?  ;) ;D

георги зарков

velko

Здравей BMinchev,
Ако е възможно - и за мен един екземпляр (на срещата в Доспат).
Благодаря!
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

daskalizata77

Здравейте!Искам и за мен 1 екземпляр.Ще се я взема в Доспат.

petyo71

От къде мога да закупя книгата "Дълг към идните поколения".До колкото разбрах и проверих ,не се предлага в книжарниците.

В.Тодоров

Ако е възможно и аз бих желал да си купя книгата.

В.Тодоров

Хайде бе колеги ,толко ли е тайно от къде да си купя книгата >:( >:( >:(

Статистика

Members
Total Members: 4737
Latest: Боньо
New This Month: 2
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 511125
Total Topics: 1917