Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Ездитни животни

Започната от plovdivchanets, 21.07.2009 г., 18:26 ч.

« назад - напред »

нешо

Аз на 11- ГЗ не помня как се казваха двата кътъра, макар че ги впрягахме, товарехме и яздехме. Но пък си спомням един случай когато трябваше да изведем от обора свинята Лили Иванова, че да я карат на "Родопа". Та тогава едната катърка (женски бяха) от ревност, че за тях не оставаше помия, се извъртя и почти отхапа мръвка от гърба на Лили.
Интересен спомен имам и с катъра на 9- ГЗ, имахме и кобила, страхотна при това- (15 годишна бивш състезател, казваше се Мая) но нея я яздеше само старшината, и а някой и се качеше, направо беше готов да му откъсне главата. Ама сега за катъра Бишльо ми е думата, той обичаше много цигарите, и то "Стюардеса" (точно каквито пушех тогава). Та една зимна вечер командирът ме изпрати в Мочура да чакам камиона с прехраната, но беше наваляло толкова сняг, че на колегите се наложило да чакат булдозера и да карат по него. И чакам си аз, чакам, мръкна, затвориха и магазина, след малко една по една и къщите загасиха, явно хората заспаха, да ама аз зъзна от студ. Що да направя, мислих, мислих и ха под навеса на спирката, отпред нападал сняг - като 1,50м. и станало завет, викам си я да вкарам и Бишльо, та да стане по-топло. Речено - сторено, дърпам аз, Бишльо не ще, дърпам не става. Трябва да съм се изморил, та седнах да запаля. Вадя цигарата и гледам Бишльо навири ушите, сетих се, подадох му цигарата, офраска я и след малко проточи врат и се намърда при мен (пък иначе много тарикатски ги ядеше, мамка му и катър, сдъвче я и плювне филтъра). Намерих и една дъска за сядане, която натроших и стъкнах огън, постоплих се, стана ми уютно, та си викам - ще се издаяни и този път, ще дочакам прехраната и ще зарадвам момчетата (на заставата имахме вече само консерви). Да ама не бях питал Бишльо, паля цигарка, давам и на катъра, щото той си навира муцуната чак във врата ми. Така докато свършиха цигарите, камион обаче не идва, а Бишльо стана неспокоен, взе да пръхти и да ме побутва с глава, викам си чакай да му дам от загасените вече фасове. Да ама отде да знам, че проклетият катър мрази палени вече цигари, като се разфуча, като зацвили и взе да мята текмета. Направо изскочи навън и му удари такъв тръс до заставата, че го застигнах чак на портала. Едва после разбрах, че най-много мразел фасове и миризма на заклани агнета, но това е друг случай.
Е, на другия ден пробиха пътя, доставиха прехраната и не умряхме от глад, а на мен ми остана този спомен от верния Бишльо.
"Ние, силните, сме длъжни да понасяме немощите на слабите и не на себе си да угаждаме: всеки от нас е длъжен да угажда на ближния в доброто, за назидание."

Послание към римляните 15:1-2

velko

Цитат на: нешо - 13.01.2012 г., 00:02 ч.
..................трябваше да изведем от обора свинята Лили Иванова, че да я карат на "Родопа", та тогава едната катърка (женски бяха) от ревност, че за тях не оставаше помия, се извъртя и почти отхапа мръвка от гърба на Лили.
...............катъра Бишльо............ обичаше много цигарите, и то "Стюардеса"..............дърпам аз Бишльо не ще, дърпам не става, .........седнах да запаля една, вадя цигарата и гледам Бишльо навири ушите, ............подадох му цигарата, офраска я  ..........много тарикатски ги ядеше, мамка му и катър, сдъвче я и плювне филтъра....................стъкнах огън, постоплих се, стана ми уютно, ...............Да ама не бях питал Бишльо, паля цигарка, давам и на катъра, .................... Така докато свършиха цигарите,............ Бишльо стана неспокоен,............... викам си чакай да му дам от загасените вече фасове. Да ама ...........проклетия катър мразел палени вече цигари, като се разфуча, като зацвили и взе да мята текмета. ............Едва после разбрах, че най- много мразел фасове и миризма на заклани агнета, ...............

Свинята Лили Иванова, ревнивата катърка и пристрастеният към тютюна Бишльо, който плюе филтрите  и мрази фасове! Чета разказа ти и сам цвиля от смях;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

нешо

аа, забравих ако го прочете Ники 65, да ми припомни имената на катърите на Ниса, за което благодаря предварително.
"Ние, силните, сме длъжни да понасяме немощите на слабите и не на себе си да угаждаме: всеки от нас е длъжен да угажда на ближния в доброто, за назидание."

нешо

:)ее, сега и на мен ми е смешно, но тогава хич не ми беше до смях, такъв студ беше, а снега газех до пояс..

chekur/Барбов/

Тая свиня сигурно заради гласа е била Лили,или беше дребничка ;D
Ай давай за катърите,че ми е интересно те как са били. :)
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

нешо

Абе, не беше дребничка, хубава свинкя си беше, ама беше вече на няколко години и ноктите и бяха станали огромни, досущ като на певицата, та от там и името..

chekur/Барбов/

Сега като се замисля-дали нашата крава не се казваше Катя/от Ритон/ ;D
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

нешо

аа, значи е била добра, породиста..

velko

Цитат на: Niki_vd - 13.01.2012 г., 13:57 ч.
Приятели забелязвам тук двама нови кандидат носители на жълтите фанелки а именно Стария и нешо ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
За следващата среща да им се вземат размерите и да се оборудват подобаващо ;D ;D ;D ;D
Най-добре да учредим и почетната награда "Жълт пагон" - защото на някои ще им трябва цял гардероб за жълтите фланелки, а върху пагона могат да се закачат лентички, звездички, "гърнета с лакърди"и др.под.  ;D ;D ;D
Ноооо катъра Бишльо е уникат!
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

chekur/Барбов/

Идеята с пагона е добра-някои вече доближават и генералски чинове ;D

нешо

Да- да, вие ми разбрахте размерите и се уплашихте да не ви излезе скъпо, та затова въвеждате пагони. :)

nas63

Цитат на: нешо - 13.01.2012 г., 00:02 ч.

Интересен спомен имам и с катъра на 9- ГЗ, имахме и кобила, страхотна при това- (15 годишна бивш състезател, казваше се Мая) но нея я яздеше само старшината, и а някой и се качеше, направо беше готов да му откъсне главата. Ама сега за катъра Бишльо ми е думата
Нешо,забравяш третото ездитно животно на Казак-Гръка.Това беше магаре ,което беше дошло от Гърция и останало на заставата.Да се каже ездитно е малко пресилено,но все пак ставаше.Спомням си ,че след една "гранична проверка " върху гърба му,една седмица не можех да си седя на задника.

нешо

Аз се качих на заставата дни преди настъпването на новата 85г.не заварих магаре, трябва да се видя с Лазар и да го питам какво е станало с него.

нешо

Не знам, но като се сетя как си колнахме прасенце за новата година, нищо чудно предишната да са я посрещнали с магарешки луканки. Аа,nas63, сетих да те питам, ти помниш ли как старите сте хванали Лазар да похапва от чуждите чинии с грис и за наказание са го накарали да изяде цялата бака. Много го поднасяха за това, ама той казваше, че било много вкусно и съжалявал само за панталолона който начернил от дъното на баката докато ядял.

ilia2003

Беше боровинково време през 87 и с един катър и Бончо(коня) + двама от младия набор бях изпратен в подножието на Ченгенето да берем боровинки. Вързах катъра и коня взех  автоматите на бойците(да не им пречат) и отидох на браздата да наблюдавам. По едно време от гръцко идват два катъра със самари и три автомата! С тантала от там може да се свържем само с Казак, но е опасно да не разбере командването. След около половин час идват трима от Казак, запъхтени, зачервени и те брали боровинки но животните се уплашили и побегнали. Добре е не са избягали в гръцко. Още има да черпят ;) ;D ;D ;D
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

Статистика

Members
Total Members: 4716
Latest: слави
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509894
Total Topics: 1913
Most Online Today: 250
Most Online Ever: 8646