Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Служебните кучета в Гранични войски и в Гранична полиция

Започната от NANIOX, 26.10.2010 г., 21:59 ч.

« назад - напред »

granicabg

А защо не роптаеш срещу Съветската униформа?

ilia2003

Ще ви почакам още малко! Аз имам набор от бутони!!!  И още нещо,  вижте заглавието на темата и в кой раздел е!? Кавгаджийските ви снимки, нямат работа тук, нито коментарите ви!!!
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

стателов

zmiori

Денонощен нямате ли?
Твойто куче кво беше. Убавец някакъв.
"Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, които поставят интересите на България над интересите на Русия."

цапар

Цитат на: granicabg - 15.04.2019 г., 21:29 ч.
А защо не роптаеш срещу Съветската униформа?
Не четеш наред, навярно, може пък и да е пропуск, непредубеден:

Цитат на: цапар - 15.04.2019 г., 17:32 ч.
...........................
Да, темата е за кучетата - една от любимите ми. Ми пак ще кажа: нямам нищо против кучетата, роптая за това, че в темата се качват снимки с хитлеристки/фашистки униформи, снимки, които ще са ми приятни, по-точно толкова противни, колкото ако са на пазачи с хрътки на лагери в Сибир.

Цитат на: цапар - 15.04.2019 г., 20:22 ч.
..............................
Все едно тука да си качиме и коментираме снимки на червеноармейци с хрътки или не знам какви си породи, пазили лагери със заточени преди, по време и след ВСВ из Сибир.
.....................................
За елегантността, красотата, функционалността, практичността, здравината на всичките видове униформи, атрибути, каски, оръжия и помощни средства в армията от времето на Хитлер се е писало и ще се пише, факт е. Както е факт, че носилите я са извършили в цяла Европа, Африка и Азия признати и заклеймени от човечеството фашистки престъпления. Отхвърлени и забранени и до днес.
Какво толкова има за неразбиране?
Child in Time

ranik56

Цитат на: fierce - 15.04.2019 г., 21:21 ч.
Цитат на: ranik56 - 15.04.2019 г., 20:39 ч.
Цитат на: chekur/Барбов/ - 15.04.2019 г., 20:31 ч.
Този форум в крайна сметка Граничарите на България ли е или някаква платформа ....и аз не знам за какво вече ??? :o :(
......аз обаче имам бутон :(
Наборе ,   не  пипай  Бутона  .  Скоро  ,  ще  " хвърчат фуражки "  и  тук  . 
Празнувай  Рожденният  ден -  на  Форум -  Граничарите  на България .
" Мръсната Комбина "  вече , е   почти  разкрита .  Остава  .. Доносника  от ФБ . ;D
Абе,пич, стана смешен, айде сопри се! >:(
Искаш да се изкараш репресиран?!?
Е, нема  да стане!
Това ,  което  искам , е да се  Махна  от тук  .
Може  да  ти  се  виждам  Смешен   ,но   нещата  са  както
  п и ш а  , а  Не , както  - мислите  Вие  . 
Искаш  ли   да  ти  дам  - паролите си  ?! 
Влизаш ..  намираш ,  "Действия "  и  "Изтрий този Потребител "   .. и  ,
ще  те   поканя  на  Салатка  и  Ракия  .
Закона  за  Репресирани   , важи   за  Лица   - пострадали  от  Мероприятия  на  Власта .
Тук  ,  до едно  време   бяхме ... Приятели  ,  някои  се  оказаха  Други .

granicabg

Цитат на: цапар - 15.04.2019 г., 21:23 ч.
Цитат на: нешо - 15.04.2019 г., 21:11 ч.
Цапар, гледай как продължаваш да ме ръчкаш на политика, после аз ще съм виновен. Чисто технически това не са фашисти, те са в Италия, тези са социалисти. Националсоциалисти, другите дето ги споменаваш са интернационалсоциалиалисти, не че за мен има разлика. Това обаче си е мое мнение и не ангажирам никого.
Не, нито търся, нито искам да се обръща каквото и да е на политика. Само и единствено роптая за хитлеристката униформа тук, ма щом мнозинството няма нищо против - спирам да коментирам. За военните на снимките ти също - щом казваш, че са "социалисти" - нека да са.
А ти можеш ли да четеш?Аз ли пиша че-....роптая срещу хитлеристката униформа...... или ти.

стателов

Цитат на: ranik56 - 15.04.2019 г., 22:42 ч.
Цитат на: fierce - 15.04.2019 г., 21:21 ч.
Цитат на: ranik56 - 15.04.2019 г., 20:39 ч.
Цитат на: chekur/Барбов/ - 15.04.2019 г., 20:31 ч.

,но   нещата  са  както
  п и ш а  , а  Не , както  - мислите  Вие  . 

Е те това беше много грубо.
Значи ти си прав във всеки случай, а ний...............   офффф

Айде бегай от тука.

цапар

Цитат на: granicabg - 15.04.2019 г., 22:47 ч.
Цитат на: цапар - 15.04.2019 г., 21:23 ч.
Цитат на: нешо - 15.04.2019 г., 21:11 ч.
Цапар, гледай как продължаваш да ме ръчкаш на политика, после аз ще съм виновен. Чисто технически това не са фашисти, те са в Италия, тези са социалисти. Националсоциалисти, другите дето ги споменаваш са интернационалсоциалиалисти, не че за мен има разлика. Това обаче си е мое мнение и не ангажирам никого.
Не, нито търся, нито искам да се обръща каквото и да е на политика. Само и единствено роптая за хитлеристката униформа тук, ма щом мнозинството няма нищо против - спирам да коментирам. За военните на снимките ти също - щом казваш, че са "социалисти" - нека да са.
А ти можеш ли да четеш?Аз ли пиша че-....роптая срещу хитлеристката униформа...... или ти.
?
Child in Time

velko

Хайде да не изнервяме излишно обстановката - нека да гледаме на снимките с "хитлеристките водачи", като на част от историята на немското овчарско куче и нейното използване за служебни цели. Благо днес ми каза, че именно германците са развили в НОК линии, които са го направили полезно за откриване на взривове/мини, за следотърсачество и т.н.
Ако предпочитате - ще помолим Нешо да им закрие свастиките от униформите (макар, че още когато Нешо ги беше постнал във фейсбук групата, взела по някаква причина названието на Форума, се опитах да ги разгледам много внимателно - и сякаш не открих да се виждат по тях свастики - или Нешо ги е бил закрил, предвидливо или ... но може пък и да се виждат - знам ли).

Така и така се подхвана темата - днес прочетох в нета за забележителните постижения на Централната Военна Школа за Работни Кучета на СССР и нейния главен кинолог, полк. Медведев

- към началото на войната (юни 1941 г.), школата , нейните подразделения из страната (общо 168 на брой) , по воените поделения (в т.ч. и граничните отряди) е имало около 40 000 обучени работни кучета - и не всики от тях са били немски овчарки (имало е и много териери- "черен руски териер")!  Подобно на германците и руснаците са обучавали кучетата за откриване на мини (303 различни градове са разминирани с помощтта на кучета), за снабдяване на излирани /ранени войници с медикаменти и храна, за диверсионни задачи зад фронтовата линия.... Имало е и много кучета, обучени за борба с танкове ("кучета-самоубийци"), като това, на снимката по-голу (на война, като на война):

Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

ranik56

Цитат на: velko - 15.04.2019 г., 23:27 ч.
Хайде да не изнервяме излишно обстановката - нека да гледаме на снимките с "хитлеристките водачи", като на част от историята на немското овчарско куче и нейното използване за служебни цели. Благо днес ми каза, че именно германците са развили в НОК линии, които са го направили полезно за откриване на взривове/мини, за следотърсачество и т.н.
Ако предпочитате - ще помолим Нешо да им закрие свастиките от униформите (макар, че още когато Нешо ги беше постнал във фейсбук групата, взела по някаква причина названието на Форума, се опитах да ги разгледам много внимателно - и сякаш не открих да се виждат по тях свастики - или Нешо ги е бил закрил, предвидливо или ... но може пък и да се виждат - знам ли).

Така и така се подхвана темата - днес прочетох в нета за забележителните постижения на Централната Военна Школа за Работни Кучета на СССР и нейния главен кинолог, полк. Медведев

- към началото на войната (юни 1941 г.), школата , нейните подразделения из страната (общо 168 на брой) , по воените поделения (в т.ч. и граничните отряди) е имало около 40 000 обучени работни кучета - и не всики от тях са били немски овчарки (имало е и много териери- "черен руски териер")!  Подобно на германците и руснаците са обучавали кучетата за откриване на мини (303 различни градове са разминирани с помощтта на кучета), за снабдяване на излирани /ранени войници с медикаменти и храна, за диверсионни задачи зад фронтовата линия.... Имало е и много кучета, обучени за борба с танкове ("кучета-самоубийци"), като това, на снимката по-голу (на война, като на война):

;D  Не  става  , с  ,,Мистрията  и  Маламашката " ..  Налага   се ,  да  подвиваш  Опашка . 

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509674
Total Topics: 1911
Most Online Today: 266
Most Online Ever: 6823