Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Малка промяна

Започната от agapsi, 07.06.2011 г., 16:29 ч.

« назад - напред »

agapsi

Предлагам след като може да се избира за южна,северна,западна и източна граница като под страници да може да се избере и направо граничния отряд и да се гледат писанията вътре защото не е нужно да гледам на 10 други отряда темите за да си отсея за моя .Благодаря ви предварително :)

Ивайло Христов

По принцип си прав. Само трябва да се помисли какво ще се прави със заставите, които са минавали от един отряд в друг. ;)
От браздата започва Родината!

efr_stanilov

Цитат на: agapsi - 07.06.2011 г., 16:29 ч.
Предлагам след като може да се избира за южна,северна,западна и източна граница като под страници да може да се избере и направо граничния отряд и да се гледат писанията вътре защото не е нужно да гледам на 10 други отряда темите за да си отсея за моя .Благодаря ви предварително :)
Да бе, да ...
Даже направо да светят на екрана звездички, за всяка застава и хоп, натиснеш и право на твоята. И после пък да направим разбивка и там да ги навържем по набори ...
Долу има "Прегледай последните 10 публикации в този форум" - ако се интересуваш какво е станало в последния час-два примерно ...
Горе има "Непрочетени публикации" - ако ти е интересно какво е станало от последното ти влизане във форума, та до новото ...
Под него има "Нови отговори на моите публикации" - там цъкаш, ако имаш интерес само към местата на които ти си писал и чакаш отговор. Т.е. можеш да си дебнеш за Маказа и да не се хабиш да четеш другите ...
Освен това форумът ти позволява да бъдеш известяван за нови отговори, теми, и форум обявления, стига да отидеш и да си направиш настройките в личния профил, тъй че няма нужда и да поглеждаш даже периодично тук, а ще ти идва съобщение на мейла, когато някой пише в интересуващата те тема.

agapsi

Нали идеята е да има по лесен достъп, да вие се справяте отлично с намирането на всичко но нали се досещате, че за някой граничар който докосва за първи път компютър малко ще трябва да се препоти за да разбере всички функции които има сайта. Аз например съм бил в отряда в Момчилград, в УЦ Чорбаджийско и на почти всички застави на 5 ГО Момчилград макар и за по няколко дни, и ми е интересно всичко за целия отряд и не ми е проблем да прегледам всички постове и теми дори и стари, така че който е бил на различни застави няма да му е проблем да ги прегледа особено ако са подредени като отряди, при нас имаше едно момче пратено от Малко Търново, той е служил и на двете места няма ли да му е по лесно да прочете всичко написано ако му е отделено като ГО Малко Търново и ГО Момчилград или трябва да обърне целия форум надолу с краката да мине през Петрич,Гоце Делчев и Смолян за да види кой каква тема е почвал и да сортира за да прочете всичко??? Нека сайта е лесен за боравене за да има повече посетители нали идеята е да се прави по достъпен и с повече обществен интерес за да се създадът контакти между хората в сайта и хората които даже не са сядали на компютър направете така че да седнат и да се чувстват в свои води а не да ги мъчим.
                                                                                                                                                                                             С уважение:

Румен

Цитат на: agapsi - 07.06.2011 г., 16:29 ч.
Цитат на: ivailo_hr - 07.06.2011 г., 16:46 ч.
По принцип си прав. Само трябва да се помисли какво ще се прави със заставите, които са минавали от един отряд в друг. ;)
Моето предложение е: да се оставят наименованията  южна, северна, западна и източна граница, а вътре в тях заставите да се търсят по населено място или местност и ако е възможно по азбучен ред.
Румен 47

velko

Цитат на: Румен - 11.06.2011 г., 10:17 ч.
             Моето предложение е: да се оставят наименованията  южна, северна, западна и източна граница, а вътре в тях заставите да се търсят по населено място или местност и ако е възможно по азбучен ред.
Прав си - названията на селищата са единственото, което е останало непроменено през годините и може да служи като надежден ориентир. Може би трябва да се помисли за стандартизирано название на темите в тези раздели - нещо подобно: "ГЗ с. ....................., ...../..... ГО" Но трябва да се обмисли добре, за да се избегнат гафове.
Подредбата по азбучен ред би се нарушила много бързо, понеже темите се подреждат според активността в тях - най-дискутираните са най- отгоре, а онези, към които няма интерес (в даден момент) се измястват назад.
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

efr_stanilov

Каквото трябва да се мисли, вече е измислено и това е засега най-удачния вариаант на подредба ...
Освен всички други възможности, съществува и търсачка на форума, която добре се справя.

Съществува и проблем, че малко хора се интересуват, как да ползват практично форума. И това е видно от посещаемостта на важни теми, които дават информация как да се ползва форума ...
Напр. темата Попълване на потребителските профили в която многократно напомняме и молим даже да се вкара от форумците малко информация, която ще е от полза на тези, които търсят познати, би трябвало да е удостоена с по едно око поне от всички, но статистиката показва, че до момента едво 670 пъти е прочетена ... и като знам, че това са резултати за цели две години и то половината са дублирани от едни и същи хора, то ми е напъло ясно, че две трети от хората тук даже и не са се напънали да я погледнат, а ние очакваме да си попълнят профилите ...
Същата е работата и с темата Качване на снимки във форума. И там за повече от година са погледнали около 500 пъти, и пак са по-малко хора, отколкото са регистрираните, ама иначе редовно някой се чуди как да качел снимки и че не му се показвали уж качените ...

Тъй че всичко си зависи от това, дали търсиш, как го търсиш и имаш ли желание да го намериш ...

майор ТЕНЕВ

Анибалеца е прав.Добре си е подредено.Проблема е, че темите се разбъркват от това коя кога е посетена от участник и е взето отношение, но търсачката ги оправя тия неща.Аз също апелирам да се попълнят всички потребителски настройки и да се излезе малко от анонимност.Напишете си имена-по-лесно ще се разпознаваме.Мен не ме е срам да си пиша имената-много войници са служили под мое командване, далеч не всички може да питаят най-ласкави чувства, но какво да се направи-на всички не може да се угоди.
Дайте телефони, може да се чуваме, скайпове-и ще се виждаме.
Един беше писал на въпроса:телефон-"с шайба" , Мобилен-Нокиа.Това не е отговор.
Мисля, че няма такъв, който да се срамува, че е бил граничар.Ние всички служихме на България, и можем да бъдем достойни нейни защитници.

MLADEN

Много правилно предложение МАЙОР ТЕНЕВ.
Комуникацията е важен елемент и е нужно
посочването на телефони,скайпове.

Младен Димитров
И няма бури ,  няма  вражи  сили  моща  на  ГРАНИЧАРЯ  да  сломят !!!

0898 78 43 58

agapsi

Ясна е работата, уж има отворена тема за размисли и идеи ама никой необсъжда нищо, вместо да се посъветват модераторите дали идеята е добра или не и дали има смисъл, получавам само отговор от един модератор който ми казва като през Тодор Живково време, че няма да има промяна. Еми добре за какво тогава сте отворили тая тема, че има смисъл някой да изказва мнение или да дава съвети ??? Уж всичко си е супер само дето темите неможеш да им хванеш края коя от кога е, кой кога е писал и защо пък не всичко да минава през търсачката, еми да и Гугъл има търсачка ама се търси нещо конкретно а тука трябва да има всеки лесен достъп до която си пожелае тема или част от сайта. Неискам да се правя на всезнайко, извинявам се ако звуча така, приемам идеята за сайта като отлична, влизам и следя темите с интерес и го приемам много навътре за това и започнах тази тема защото ми пука, целта ми е само една .... да направим сайта по лесно достъпен, по модерен и най вече практичен. Благодаря за идеята граничните застави да не са по имена а по населени места като чета по горните постове в темата се убеждавам, че не е безмислена идеята и се приема с удобрение предложението ми.

Ивайло Христов

agapsi, по същесство си прав. Трябва да има стройна организация на темите във форума, трябва хората да я схванат и тогава нещата ще потръгнат.

Пример: някой публикува снимки от своята служба в темата за заставата си (в раздел "Бойни другари - открийте приятелите си от службата"). Добре, лошо няма, но е добре да си отвори тема и в раздел Галерия > Снимки от казармата. Така снимките ще се виждат от повече хора и няма да потънат в темата, където се разказват спомени, издирват се набори и командири и т.н.

Обратно, в тема от Галерия > Снимки от казармата се започват едни дълги коментари (кога по снимките, кога не) и се получава тема, в която има 3 снимки и 6 страници коментари. А ако две от снимките са на 5 страница, човек може и да не стигне до тях, за да ги разгледа.

На този етап аз бих предложил снимките да се дублират - и в "Галерия" (където да си стоят общо взето "чистички" от коментари) и на друго място, където да се коментира по тях.
От браздата започва Родината!

Stefan Borisov

Румене,съгласен съм с предложението ти.С тебе сме служили почти по едно и също време.Аз бях на Девесиловската 15ГЗ  през 1965-1967.От тогава минаха много години.През това време им се смениха и имената и номерата.За това нека се ориентират по селата,където всеки е служил.Коити ти бяха мл.сержантите от набор 46?

ranik56

agapsi
Гост
Приятелю  ,  служили  сме  в  един Отряд   и  вероятно   по  различно  време   . 
За  сега  , като  "Гост "   е  редно да  се  подчиниш  на   съществуващият  ред   и  правила   .
Влизането  в   сайта не е  трудно  и   почти  без  проблеми  . Не е  задължително  да  се  чете  всичко  - въпрос на  предпочитание   .
Влизай  и  чети   ,каквото  ти е  интересно  ,  когато  търсиш    нещо  свързано  с Момчилградският  Отряд ...просто   влизаш  в "  Южна  граница "  и   търсиш  темата   ,
Приятно   сърфиране    и  дано  откриеш   .. приятелите  си  - набори ,   командири   . 

Статистика

Members
Total Members: 4716
Latest: слави
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509906
Total Topics: 1913
Most Online Today: 152
Most Online Ever: 8646