Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

СРЕЩА "ЧЕРНИЧЕВО' 2022"

Започната от Norr, 10.08.2022 г., 01:03 ч.

« назад - напред »

uestli1

Цитат на: валентин60 - 21.08.2022 г., 16:00 ч.
Мисля че правилно е написано РБ, всеки има право на мнение но според мен е така защото в момента се водим РБ.Държавата ни е минала през много политически сътресения, а границата е една, тя според мен не е принадлежала на царство България или на НРБ и РБ .Не искам с никой да споря, но просто изказвам мнение.
За да няма ущипани простичко можеше да се напише ......в бой с враговете на нашата Родина! :)

валентин60

Съгласен съм с теб.Просто е хубавото че е уважен героят.
На пук на Халата папрята е мой приоритет

cartal

Цитат на: uestli1 - 21.08.2022 г., 16:09 ч.
Мисля че правилно е написано РБ, всеки има право на мнение но според мен е така защото в момента се водим РБ.Държавата ни е минала през много политически сътресения, а границата е една, тя според мен не е принадлежала на царство България или на НРБ и РБ .Не искам с никой да споря, но просто изказвам мнение.
За да няма ущипани простичко можеше да се напише ......в бой с враговете на нашата Родина! :)
Май много стават ущипаните. Първия човек го няма на Шипка, на Петрова нива и може би другаде за да угоди на "ущипаните" около нас. А историята ....

ефрейтор Атанас Колев

Така наречените ,,горяни,,,Никола Петковисти,бивши царски офицери .Българи  недоволни от национализацията  и гонени от новата Народна власт не са ли обичали Родината ,и са били врагове?
Атанас Колев

мъри

Аз например не знам защо на фасадата на кметството може би, чета надпис  "Честит празник ".Не трябва ли да е друго, щом е годишнина от гибелта  ::)
СЪЕДИНЕНИЕ, ТО ПРАВИ СИЛАТА, НО ТО ПРАВИ И ДЕЦАТА

Ивайло Христов

Първият и основен въпрос е какво му беше на стария паметник?
И отговарям категорично - НИЩО! Само декоративната колона до него беше счупена на две места и лепена.

Всьо таки - разбрах кой е свършил това скудоумие. Трябваше да махнат и звездата, защото в РБ тя вече не е символ. За стилистиката на венеца отдолу нямам думи. Напомня един партиен символ, но спирам дотук...
От браздата започва Родината!

Ив.Петров

Мислиш, но е е така.

За това ко'ши кайш.
Роден   
Иван Минчов Вазов
9 юли 1850 г.
Сопот, Османска империя
Починал   
22 септември 1921 г. (71 г.)
София, Царство България
Погребан   Света София, Република България
Някой от писачите се е олял и писал Патриарха, че е погребан в РБ, а тогава си е било ЦБ.
Що не са писали всичко, че е РБ?
Който не знае какво да прави със свободата, никога няма да я оцени. Особено, ако му е подарена.

валентин60

Наборе, не му е тук мястото да спориме, За мен е удоблетворението че има нещо което да ни напомня за тези момчета.

uestli1

Цитат на: мъри - 21.08.2022 г., 16:37 ч.
Аз например не знам защо на фасадата на кметството може би, чета надпис  "Честит празник ".Не трябва ли да е друго, щом е годишнина от гибелта  ::)
Ако говорим за с.Черничево ами честит празник ще е,щото е празник на  селото един вид събор! :) Поднасянето на цветя и венци на паметниците на загиналите граничари е част от програмата а не повод за веселие!

мъри

Цитат на: uestli1 - 21.08.2022 г., 20:48 ч.
Цитат на: мъри - 21.08.2022 г., 16:37 ч.
Ако говорим за с.Черничево ами честит празник ще е,щото е празник на  селото един вид събор! :) Поднасянето на цветя и венци на паметниците на загиналите граничари е част от програмата а не повод за веселие!
Не знам,  затова питам.
Щом е събор,  празник трябва да е естествено, живота има предимство пред смъртта.
СЪЕДИНЕНИЕ, ТО ПРАВИ СИЛАТА, НО ТО ПРАВИ И ДЕЦАТА

валентин60

Цитат на: cartal - 21.08.2022 г., 16:25 ч.
Цитат на: uestli1 - 21.08.2022 г., 16:09 ч.
Май много стават ущипаните. Първия човек го няма на Шипка, на Петрова нива и може би другаде за да угоди на "ущипаните" около нас. А историята ....
Исторята колега от Mesaggala Gr по добре ли се вижда, сподели ако искаш!

cartal

Да,особено ако си част от нея...

dobrev621

Похвално е,че отново е имало от наша страна участници в поклонението на нашите загинали герои!Дълбок поклон те са едни от нас!!!
GSM-0887655071

валентин60

Цитат на: cartal - 22.08.2022 г., 08:58 ч.
Да,особено ако си част от нея...
Радвам се за това че се вижда.Бъди здрав !

Мусков72

Тези момчета са загинали,защитавайки Границата на НРБ!!!И ако не беше изместен Празника на селото,да съвпада с Героичната смърт на Калеев и Русев,колко щяхме да бъдем 5-6човека!!!От местните имаше граничари, които не бяха чували,че има Граничарски групи!!!Малко ми беше неудобно,от Голямото Ни присъствие, за 70 Години!

Статистика

Members
Total Members: 4716
Latest: слави
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509906
Total Topics: 1913
Most Online Today: 152
Most Online Ever: 8646