Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

СРЕЩА "ЧЕРНИЧЕВО' 2022"

Започната от Norr, 10.08.2022 г., 01:03 ч.

« назад - напред »

Norr

Драги приятели, идва време за срещата в Черничево. Кръгла годишнина на Младен Калеев и Илия Русев. Да ги почетем достойно. От черничани имаме покана за участие в селищния празник (20 август) при следната програма:

- 10.30 ч. - тържествено откриване на празника;
- 11.30 ч. - поднасяне на венци и цветя пред паметника на Младен Калеев и Илия Русев;
- 12.00 ч. - народно веселие с народните певци Хамид Имамски и Поли Стефанова;
- 14.00 ч. - надпяване и надиграване на самодейни състави от общ. Крумовград, общ. Ивайловград, 
                 гр. Кърджали и гр. Смолян;
- 16.00 ч. - народно веселие с народните певци Хамид Имамски и Поли Стефанова;
- 22.00 ч. - празнична заря.

По традиция с резервация отрано в Зеления център в Аврен нощуват самодейните състави и др. гости и най-вероятно ще се наложи нашите нощувки да са в Крумовград. До 24.00 ч в петък, 12 август, приемам заявки, за да знам за кои дати и за колко човека да резервирам места за спане и колко цветя да осигуря. За ентусиасти, които не бързат да се прибират, мога на следващия ден, 21 август, да организирам посещение на гроба на ефр. Тодор Митев и на лобното му място (Втори граничен пост 'Вардар").

Пишете навреме и имайте предвид, че черничани ни очакват. Не забравяйте какво пише на гърба на форумните тениски. Хората заради нас върнаха празника да е на годишнината на Калеев и Русев.

dobrev621

Тая година пропускам-извинителни причини!Дано се съберат повечко хора за поклонение на загиналите наши герои!!!
GSM-0887655071

Norr

Извинен си. Тези, които нямат извинителни причини, да не се ослушват!

Мусков72

karata

Карата плюс 1 ,нощувка на 20.08 ,и всичко останало на 21.08,

uestli1

Брой още един само за 20.08.22г.С мисълта да присъствам(е)на поклонение и на не по - малък герой от ГВ  ефр.Илия Русев от с.Крум Хасковско.То ще бъде на 21.08.22г в центъра на селото.За  инфо като час ще бъде обявен допълнително.

Мусков72

Добра идея за село Крум.Мислех,да мина и от там.

harigraniza

Здравейте момчета!
Струпаха ми се доста неуредици и по всяка вероятност тази година ще пропусна!

uestli1

Вечна слава на героите - граничари лейт.Младен Калеев и ефр.Илия Русев!

Ивайло Христов

Светла им памет на лейт. Младен Калеев и ефр. Илия Русев!

А какво е станало с текста на паметника? Последно, когато бях на паметника през 2018 г., той беше такъв.
Някой може ли да каже, пише ли нещо в новия текст пред Република България и какво?
От браздата започва Родината!

uestli1

Текста е същия Иво като само  НРБ е заменен с Република България.

Ивайло Христов

През 1952 г. не е имало Република България.
Нейсе...
От браздата започва Родината!

uestli1

Цитат на: Ивайло Христов - 21.08.2022 г., 15:51 ч.
Нейсе...
Нали вече отричаме  всичко народно. :(

валентин60

Мисля че правилно е написано РБ, всеки има право на мнение но според мен е така защото в момента се водим РБ.Държавата ни е минала през много политически сътресения, а границата е една, тя според мен не е принадлежала на царство България или на НРБ и РБ .Не искам с никой да споря, но просто изказвам мнение.
На пук на Халата папрята е мой приоритет

мъри

Цитат на: Ивайло Христов - 21.08.2022 г., 15:51 ч.
Нейсе...
Аз също разсъждавам по същия начин. Паметник затова се нарича паметник, датира времето. Ако по време на даденото събитие е било Царство България, така и трябва да пише.
СЪЕДИНЕНИЕ, ТО ПРАВИ СИЛАТА, НО ТО ПРАВИ И ДЕЦАТА

Статистика

Members
Total Members: 4716
Latest: слави
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509906
Total Topics: 1913
Most Online Today: 154