Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

СРЕЩА "ЧЕРНИЧЕВО' 2022"

Започната от Norr, 10.08.2022 г., 01:03 ч.

« назад - напред »

georginankov

Цитат на: Ивайло Христов - 21.08.2022 г., 17:02 ч.
Първият и основен въпрос е какво му беше на стария паметник?
И отговарям категорично - НИЩО! Само декоративната колона до него беше счупена на две места и лепена.

Всьо таки - разбрах кой е свършил това скудоумие. Трябваше да махнат и звездата, защото в РБ тя вече не е символ. За стилистиката на венеца отдолу нямам думи. Напомня един партиен символ, но спирам дотук...

Иве, кой е сторил това безумие!?
Сподели го с нас, нищо че факта е свършен, макар и поправим....
,,Последният бандит непременно трябва да се залови жив! Другите може с автомати и гранати да се унищожат..."

Ивайло Христов

Официалните власти, по проект, както е модерно сега...
От браздата започва Родината!

velko

Цитат на: мъри - 21.08.2022 г., 16:06 ч.
Цитат на: Ивайло Христов - 21.08.2022 г., 15:51 ч.
През 1952 г. не е имало Република България.
Нейсе...
Аз също разсъждавам по същия начин. Паметник затова се нарича паметник, датира времето. Ако по време на даденото събитие е било Царство България, така и трябва да пише.
Би трябвали паметникът да бъде възстановен в неговия автентичен вид, с оригиналния надпис , Петолъчката и "НРБ". Той е част от "снимката на времето". Онова време.
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

velko

Цитат на: ефрейтор Атанас Колев - 21.08.2022 г., 16:30 ч.
     Така наречените ,,горяни,,,Никола Петковисти,бивши царски офицери .Българи  недоволни от национализацията  и гонени от новата Народна власт не са ли обичали Родината ,и са били врагове?
Трябва да има паметници и на убитите горяни - те също са обичали България, макар че са виждали бъдещето и по друг начин.
Но трябва да има паметници и на граничарите - о те са обичали България Иса я защитавали от своите позиции.

гущер

Ник сме параспулници ,важно е да докажем на тези с които сме ,че сме с тях ,историята не е важна  :(

velko

Цитат на: гущер - 25.08.2022 г., 17:46 ч.
Ник сме параспулници ,важно е да докажем на тези с които сме ,че сме с тях ,историята не е важна  :(
Убеден съм, че никой от "онези с които сме" нито би отишъл до Черничево, нито би ни казал "копче" за онова, което е изписано върху паметниците.
Мисля, че причината е съвсем друга и прозаично проста - еднолично решение на дребен общински чиновник - онзи който е дал листчето с текста на каменоделеца. Когато липсва система за вземане на решения, решенията зависят от настриенията, предпочитанията, вкусовете, грамотността и умствения капацитет на дребните чиновници.

валентин60

Та пак не мога да разбера за какво се чопли.Май сме още тук зада си създаваме само разколи и дразги.Както са решили така са го написали.
На пук на Халата папрята е мой приоритет

berov

Цитат на: velko - 25.08.2022 г., 21:11 ч.
...Мисля, че причината е съвсем друга и прозаично проста - еднолично решение на дребен общински чиновник - онзи който е дал листчето с текста на каменоделеца. Когато липсва система за вземане на решения, решенията зависят от настриенията, предпочитанията, вкусовете, грамотността и умствения капацитет на дребните чиновници.
Забрави че е било по програма. Ако правилно съм разбрал, имало е лев.

velko

Цитат на: berov - 25.08.2022 г., 22:09 ч.
Цитат на: velko - 25.08.2022 г., 21:11 ч.
...Мисля, че причината е съвсем друга и прозаично проста - еднолично решение на дребен общински чиновник - онзи който е дал листчето с текста на каменоделеца. Когато липсва система за вземане на решения, решенията зависят от настриенията, предпочитанията, вкусовете, грамотността и умствения капацитет на дребните чиновници.
Забрави че е било по програма. Ако правилно съм разбрал, имало е лев.
Напротив - в центъра на вниманието ми е, че беше по програма - точно затова споменах и чиновниците. Едва ли с ремонта на паметничето се е ангсжирал кмета, председателя на общинския съвет или гл.архитект на общината.

Ти си отскоро във Форума и може би не знаеш, че преди 2010 паметникът беше съборен и колонката му натрошена, като по инициатива на Форума и със съдействието на Граничба полиция, той беше възстановен.

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911
Most Online Today: 215