Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Впечатления и снимки от срещата

Започната от velko, 01.07.2021 г., 17:50 ч.

« назад - напред »

валентин60

А пък аз лично искам да попитам от позицията на какъв трябваше да давам обяснение вчера на Бръщен на част от управата  за някакви пари,Моята служба е протекла на 12гз, там герои нямаме, Какво общо имам с паметника и някакъв си майстор. Да не говорим че едва ли не съм строил паметник от името на форума.Затова че съм участвал от добри чувства с посредствени финанси не ме прави отговорен кой, какво и защо.Дълго мислех да си премълча за тези разговори но е по добре да се знае!
На пук на Халата папрята е мой приоритет

anton

Цитат на: MLADEN - 04.07.2021 г., 17:34 ч.
Цитат на: anton - 04.07.2021 г., 12:32 ч.
Не искам да е така, но си мисля че това действие от страна на skitnika Боби Костов е умишлено уронване на Форума. Продиктувано от отстраняването му.   Вече е тук и очакваме неговия адекватен отговор за ситуацията. Не искам да съм пророк но skitnika ще се покрие.

Тонка аз нямам отношение относно случилото се , но имам няколко питания .

1 Има ли нещо общо изграждането на паметника на Дончо Ганев , който е на ГЗ Дончо Ганев с Форума Граничарите на България , или е идея на Боби Костов ?
2 Боби Костов как би уронил авторитета на Форума , щом е бил отстранен доста преди това ?Той не е бил член .
3 Допускаш ли , че Боби Костов , който е служил на ГЗ Дончо Ганев и е бил част от командването да постъпи по начина , който е описан ?
Предварително ти благодаря за отговора !

1. Въпрос. Не е инициатива на форума, макар че има членове които са под помогнали инициативата на Костов.

2.Въпрос. Още с пристигането на първите на Дъбраш. Майстора на кокого се дължът въпросните 150 лв. Е потърсил съдействие от Готвачката да му бъдат изплатени тези пари за свършената работа преди 1 година. И ги търси от Граничарите.
3. Да допускам, предвид коментарите му към администрацията тук и в фейсовите групи. Искренно се надявам да не е вярно нито едно от гореизложенитe предположения. И  заявявам че ще се извиня лично на Skitnika.

йордан димитров

Jimmy стрелецът  на бързите елени!!!

петков

Дака, за тебе оръжие нямаше ли?  ;D
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

MLADEN

Цитат на: anton - 04.07.2021 г., 18:43 ч.
Цитат на: MLADEN - 04.07.2021 г., 17:34 ч.
Цитат на: anton - 04.07.2021 г., 12:32 ч.
Не искам да е така, но си мисля че това действие от страна на skitnika Боби Костов е умишлено уронване на Форума. Продиктувано от отстраняването му.   Вече е тук и очакваме неговия адекватен отговор за ситуацията. Не искам да съм пророк но skitnika ще се покрие.

Тонка аз нямам отношение относно случилото се , но имам няколко питания .

1 Има ли нещо общо изграждането на паметника на Дончо Ганев , който е на ГЗ Дончо Ганев с Форума Граничарите на България , или е идея на Боби Костов ?
2 Боби Костов как би уронил авторитета на Форума , щом е бил отстранен доста преди това ?Той не е бил член .
3 Допускаш ли , че Боби Костов , който е служил на ГЗ Дончо Ганев и е бил част от командването да постъпи по начина , който е описан ?
Предварително ти благодаря за отговора !

1. Въпрос. Не е инициатива на форума, макар че има членове които са под помогнали инициативата на Костов.

2.Въпрос. Още с пристигането на първите на Дъбраш. Майстора на кокого се дължът въпросните 150 лв. Е потърсил съдействие от Готвачката да му бъдат изплатени тези пари за свършената работа преди 1 година. И ги търси от Граничарите.
3. Да допускам, предвид коментарите му към администрацията тук и в фейсовите групи. Искренно се надявам да не е вярно нито едно от гореизложенитe предположения. И  заявявам че ще се извиня лично на Skitnika.

Тонка много ти благодаря за отговора . Знам , че си Човек , който е за истината . Много  ми заостри вниманието , че "Майстора" е потърсил съдействие от Готвачката на комплекса . Това ми обяснява Всичко ... ;)
И няма бури ,  няма  вражи  сили  моща  на  ГРАНИЧАРЯ  да  сломят !!!

0898 78 43 58

йордан димитров

Цитат на: петков - 04.07.2021 г., 19:01 ч.
Ти във фейс бук ли видя позиранията с оръжието?То е за батковците граничари...Ние сме го носили когато му е било времето! ;)

петков

Цитат на: йордан димитров - 04.07.2021 г., 20:49 ч.
...То е за батковците граничари...Ние сме го носили когато му е било времето! ;)

;)  :)
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

Неев

Ти във фейс бук ли видя позиранията с оръжието?То е за батковците граничари...Ние сме го носили когато му е било времето! ;)
Дясното ми рамо все още е по ниско от лявото с 2 см. :) ;D
Елба  Маказа  МГто.
0898 253 ...

fierce

ЦитатДясното ми рамо все още е по ниско от лявото с 2 см. :)
баф мааму, жорка, гаубица ли си носил?!? ;D ;D ;D
105 на ,,Чавдар"

skitnik32

Не съм сигурен дали изобщо трябва да пиша по темата с въпросния "майстор" и още повече дали тук е мястото. Ако това са впечатленията от срещата - много жалко!
И така по диспута за Майстора:
въпросния човек няма как да има уговорка с мен за площадката поради простия факт че тя е идея и изпълнение ИЗЦЯЛО на ГПУ - Доспат
първата ми среща с него на живо беше по това време миналата година. Дойде с мостри камък за облицовката на паметника. Договорката която постигнахме беше цена 200 лв и срок края на юли. Резултат - паметника беше готов в началото на Октомври /мисля беше 2-3ти ако не се лъжа/. На 11-ти когато се разплащах с него цената вече беше скочила на 350 лв, като обяснението му бе че е използвал Теракол за лепенето на камъка / може би първоначално е мислел да го лепи с плюнка/.  Маина та му. Получи 300  / толкова имах в момента с уговорката до октомври тази година да му дам още 50. От около месец няколко пъти сме се чували с него. вместо 50 иска 100. от форума иска 150 /така и не разбрах на какво основание търси пари от форума/. Изобщо не съм се крил. След въпросния сеир се чудя дали изобщо да му пращам нещо. Тук няма да коментирам че уговорката беще за бял камък пък паметника е с кафеникъв, както и качеството на труда му. Е, който е съгласен при направена уговорка за цена да плаща двойно нека ме упреква в некоректност.

и въпреки всичко недоумявам каква е връзката между паметника и форума!!!!
0896607170

anton

Ето този отговор чакаме за да се изясни казуса. Връзката е точно това искане от Майстора на 150 лв от присъстващите на Дъбраш Граничари. Изяснихме нещата. Смятам този въпрос за приключен. Извинявам се на Боби Костов за предположенията който направих.

skitnik32

Цитат на: anton - 04.07.2021 г., 21:51 ч.
Ето този отговор чакаме за да се изясни казуса. Връзката е точно това искане от Майстора на 150 лв от присъстващите на Дъбраш Граничари. Изяснихме нещата. Смятам този въпрос за приключен. Извинявам се на Боби Костов за предположенията който направих.

Няма проблем.
0896607170

йордан димитров

Цитат на: Неев - 04.07.2021 г., 21:12 ч.
Дясното ми рамо все още е по ниско от лявото с 2 см. :) ;D
Жоре толкова години като надигаш чашката не се ли е изправило вече? ;) ;D

валентин60

Цитат на: fierce - 04.07.2021 г., 21:16 ч.
ЦитатДясното ми рамо все още е по ниско от лявото с 2 см. :)
баф мааму, жорка, гаубица ли си носил?!? ;D ;D ;D
Тоз фазомер много тежал бре, Сигурен съм че 1 сантим е от песента Сбогом Мария ;) :P :P
На пук на Халата папрята е мой приоритет

velko

Цитат на: skitnik32 - 04.07.2021 г., 21:42 ч.
....
и въпреки всичко недоумявам каква е връзката между паметника и форума!!!!
Връзката си ти.
1) Не си направил нужното, за да е ясно на "Майстора", че него НЕ го наема Форумът, а го пазариш ти, в своето си лично качество.
2) Когато си се договарял, БЕ си го направил по нспин, по който да бъдат изключени всякакви бъдещи спорове :
     А) Относно качеството на изпълнението.
Б) Относно цената за изработката.
В) Не си осигурил текущ контрол върху работата.
Г) Не си осигурил и необходимата комуникация с изпълнителя, относно евентуалните(вече реални) текущи промени, в хода на работата.
Резултатът е.. "като кучето, на нивата" - сега има, по твоите думи, една недобре свършена работа, но затова пък - по-скъпа от очакваното. Но това е по-малкия проблем. По-големият е, че сега има твоята дума срещу думата на майстора. А в онзи район майстора го познават много хора, а теб почти никой (онези, които се сещат за теб пък... знаеш с какво те помнят).  Абсолютно ми е безразлично кой, как се изявява и с какво го помнят някъде. Но не ми е никак безразлично, ако в района се говори, че "Граничарите на България поръчват и не плащат" - това е лоша репутация..  И рюе факт, независимо от обстоятелствата, които някак си (според твоите думи така, според думите на майстора - инак) са довели до този резултат.
Да беше казал по-рано, че има някакъв проблем - можеше да опитаме да направим нещо-защото каузата е хубава, но за съжаление - резултатът е калпав. Догодина пак ще направим там среща. Година след това - пак...  С хората там трябва да бъдем в прекрасни отношения.
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

Статистика

Members
Total Members: 4691
Latest: AAngelov
New This Month: 1
New This Week: 1
New Today: 0
Stats
Total Posts: 508209
Total Topics: 1906
Most Online Today: 476