Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Дарителска сметка в полза на Форум "Граничарите на България"

Започната от anton, 12.07.2018 г., 11:08 ч.

« назад - напред »

velko

Да не разводняваме темата. Форум "Граничарите на България" ще го има дотогава, докогато има граничари, които милеят за запазването на граничарската памет и търсят своите бойни другари.
Със или без формална регистрация, със или без сметка в банка.

Никога Форумът не е изпитвал недостиг на средства за изпълнение на задачите, които си е поставял. А и за изпълнението им е нужно много повече лично участие, с труд, отколкото пари.
Форумът е много повече от формална организация - той е "една добра идея + много ентусиасти, които я осъществяват".
(А и формална организация вече съществува - клубовете "Граничар" към СОСЗР, но с цялото ми уважение към тях, и там нещата стават само ако има достатъчно ентусиазъм и желание за лично участие в инициативите...)
За десетте години на своето съществуване, Форумът е направил повече за съхранението на граничарската памет, отколкото всичко направено и от държавата и от обществото, за целия период от 1989 г. насетне. Почти всяка седмица някъде в страната се организира граничарска среща - това днес нямаше да го има, ако онова анонимно момче, не бе създало сайта преди 10 години.
Добър или лош, Форумът съществува. И е полезен за много хора. Той е много повече от една "организация с не стопанска цел" (каквито в България има хиляди и повечето се занимават предимно със... себе си, т.е., от тях няма обществена полза.

Допускаме и грешки, разбура се - учим се в движение. Но колективният дух и колективният разум винаги налучкват вярната посока. Понякога - не от първия път...
Може ли и по-добре? Без никакво съмнение!

Важно ли е да има дарителска сметка? Не, не е важно - и без нея Форумът ще го има и ще е полезен. Сметката предоставя единствено... удобство.
Ако някой има някакви притеснения - моля го да не превежда никакви пари по сметката!
Ако желае да е полезен - би могъл да се включи в някоя форума инициатива или да донесе някакъв материал, нужен за възстановяването на паметник, например. От доста време издирваме  паметници на убити граничари още през първата половина на 20 еек, по границата със Сърбия/Югославия. Вместо да дарява пари, някой би могъл да налее туба бензин и дс обиколи за един уикенд малък участък от западната грсница, да се срещне и разговаря с местните хора и ако може - да тръгне по следа. Това ще е много по-ценно, отколкото да преведе 100 лв по сметката.
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

drach

Дарителска сметка трябва да има.И като четете мислете-тя не е за задължителни вноски и представителност, а за съхранение на пари, които Форума се налага да ползва за дейността си.И който има желание и когато има възможност да внася.Но сумите в тази сметка, едва ли ще достигнат такива размери за да предизвикат желание за злоупотреби, още по-вече, че познавам много добре и хората, които са имали достъп до тези средства.И много често се е налагало, те с лични средства да покриват форумни разходи.

gorog

много далеч съм от мисълта за злоупотреби, и разни такива неща! за това, че съм със свестни хора съм се убедил доста отдавна и няма нужда да го обсъждаме! няма нужда и да се убеждаваме в едно или друго! просто изразих мнение, подплатено с идея, която така и не развихме с времето! Велко и Илийката много добре знаят за какво говоря! и ако бяхме го направили, щеше да има за много туби бензин, пясък, майстори и т.н.!!!
Илийка, то форума и сега си има "магаре", се чуват псувни от каруцата, но нещата си вървят, щото мнозинството бута каруцата, предвождано от "магарето"! аз съм за това, да има ръководство, макар и формално, идеите от колегите да се систематизират и обмислят от това ръководство! модераторите си вършите работата перфектно, така, че може да продължите да дърпате каруцата!
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

m_p_kolev

Може ли да преведа определена сума, а пък вие да решите за какво да бъде използвана?

vesonp1

Ако има сметка на никой не му пречи ( при желание естествено) да си направи автоматично да се прерпащат 1,2,5.......20......по избор месечно към сметката...... :) или пък периодично да метка по някой лев
Длъжности:Ефрейтор-кльонист,ТГ,Нарядаджия,ДЗ

chekur/Барбов/

В коя банка е сметката, че не разбирам от тия цифри :(........
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

velko

chekur/Барбов/

Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

gorog

Велко, от сутринта съм ти набрал! никога повече не ме пращай на майната ми-СОРЗСТУѝЮЯ, щото там не ми е мястото! това първо!
второ не ми знаеш здравословното състояние за да ми препоръчваш носене на цимент, пясък и други инертни материали, щом до сега не съм се включил значи има причина! имаш ми телефона, попитай, не е срамно! мога да си позволя определена сума, ще я внасям винаги, но не ща да ми дават акъл! никой! не съм глупав, не обичам чалгата, простотията и т.н.! не се отнасяй с мен като с други момчета от форума!!!!!!!! благодаря! и повече няма да коментирам ситуацията! разбрано!?
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

chekur/Барбов/

ilia2003

...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

Donadoni

Как защо? Защото разбира от пари и тяхната работа и съхраняване!

gorog

Цитат на: chekur/Барбов/ - 13.07.2018 г., 21:06 ч.
Eeee,кво става :-\ Жоре, що са ядосваш :(
вече ми мина бачо! аз съм кат лятна буря!
бързо идва и бързо си ходи!

dobrev621

Цитат на: gorog - 14.07.2018 г., 05:32 ч.
Цитат на: chekur/Барбов/ - 13.07.2018 г., 21:06 ч.
Eeee,кво става :-\ Жоре, що са ядосваш :(
вече ми мина бачо! аз съм кат лятна буря!
бързо идва и бързо си ходи!
Ей Жорка да не е и при секс тъй бря-тва за бурята? :o
GSM-0887655071

velko

Цитат на: gorog - 13.07.2018 г., 19:47 ч.
Велко, от сутринта съм ти набрал! никога повече не ме пращай на майната ми-СОРЗСТУѝЮЯ, щото там не ми е мястото! това първо!
второ не ми знаеш здравословното състояние за да ми препоръчваш носене на цимент, пясък и други инертни материали, щом до сега не съм се включил значи има причина! имаш ми телефона, попитай, не е срамно! мога да си позволя определена сума, ще я внасям винаги, но не ща да ми дават акъл! никой! не съм глупав, не обичам чалгата, простотията и т.н.! не се отнасяй с мен като с други момчета от форума!!!!!!!! благодаря! и повече няма да коментирам ситуацията! разбрано!?

?????  Това към мен ли е?  Нищо не схванах...
Ако всичко е само защото написах "Жоровата", зс ДСК, тл беше по-скоро намек, че там има още един сериозен човек, който може да наглежда финансите на форума. Извинявай ако съм те засегнал с нещо, но никакво подобно намерение не съм имал!

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509674
Total Topics: 1911
Most Online Today: 266