Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Дарителска сметка в полза на Форум "Граничарите на България"

Започната от anton, 12.07.2018 г., 11:08 ч.

« назад - напред »

anton

Сметката е открита на:

Задължително пишете имената, и каузата за която дарявате.

Веднъж месечно ще се прави отчет на приходите и разходите.

velko

Важно е: като основание да се впише, че е "дарение за .... (например: "Възстановяване на войнишки паметници от  Граничарите на България")
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

stely1971

Да смятаме, че старата по която сме превеждали суми е невалидна!!!???

красимир_ванков

Цитат на: stely1971 - 12.07.2018 г., 13:18 ч.

Недостъпна или с ограничен достъп по-скоро е коректния статус
Държавната граница на РБ е свещена и неприкосновена !
0988 869 514

vera

Цитат на: красимир_ванков - 12.07.2018 г., 13:47 ч.

....."запорът" до кога е? 8)....и от кого е наложен???? 8).....

красимир_ванков

Цитат на: vera - 12.07.2018 г., 13:51 ч.

Който знае - да каже . Аз само имам едни предположени , които запазвам за себе си и точка .
0988 869 514

velko

Цитат на: vera - 12.07.2018 г., 13:51 ч.

1) Няма запор.
2) Титулярът е в чужбина.
3) Докато се върне в България.

Освен това:
Събирането на средства е само и изключително на доброволен принцип.
То винаги е целево - за разходи по възстановяване на граничарски паметници или друга, предварително обсъдена във Форума цел, която е: а) съвместима с мисията на Форума и б) одобрена от достатъчно много участници. (напиример закупуването и даряването на книги за Читалището в с.Ваклиново).
Дори и да не се събере нито лев по сметката, Форумът ще продължи да функционира.

красимир_ванков

1) Няма запор.
2) Титулярът е в чужбина.
3) Докато се върне в България.
Да, така е , разбира се.....
В Информационните масиви на ГП има "складирана" информация за всички движения на всички лица и транспортни средства от типа "камион"  и не само преминал през кое да е ГКПП .
А, да не пропусна.... не се будалкайте , дето някой казват "да, бе, ама нали не ни "бият" печати на личните карти"
Вярно бе , как не се сетих
Ама другия път като минаваш  през ГКПП се опитай да преброиш колко камери те снимат....
0988 869 514

velko

Добре, когато трябва да се изтеглят пари за да се плати (например) лазерното гравиране на една табела за знаменен пилон, или (пак например) да се заплати труда на каменоделец, към "информационния масив" ли да се обърнем, за да отиде в банката и да изтегли парите, за да ги платим? Да, в 21 век има онлайн банкиране и т.н., но в крайна сметка нещата опират до плащане по един от трите начина: "в брой", "кеш" и "на ръка". И в реалността, вместо да чакаме, вадим пари от джоба (все някой го прави) - и плащаме на каменоделеца, гравьора и т.н.  И този начин е съвсем безпроблемен. И повечето от дейностите се финансират така - без много шум и фанфари.
Но въпросът как да се съхраняват средствата, които се събират, като дарени по време на националните срещи или стотинките, които понякога остават, когато се заплатят кувертите остава. Рядко, но от време на време някой решава да направи "търг" и да дари средствата от него. Много от нас използват подобни "търгове" не толкова за да "спечелят" някаква вещ, а като повод да дарят средства за каузата на Форума (случаят с търга за пощенските марки, например) - добре е събраните средства да са на едно място и с тях да може да се оперира тогава, когато има нужда да се плати някакъв целеви разход.
Може ли Форумът без сметка? Карегорично ДА! Просто ще продължим да молим онези, в които са събрани някакви средства, да продължат да ги държат в тях, до момента, в който се появи нужда от някакво плащане. Ако има сметка, обаче, това значително би опростило и улеснило нещата.

красимир_ванков

Излишно - разбира се - уточнение .
И нищо лично .
1.Сметка трябва да има.
2. По различните -посочени начини трябва да се захранва.
3.Имаме чиста и ясна процедура за отчет , която работи .

Не е в това проблема.
Проблем няма
Но
Не необходимо ИЗОБЩО някой да ме гъбарка че Ники е изчезнал .
Сдал - приел.
Това е .

Кратко и ясно
0988 869 514

петков

Цитат на: красимир_ванков - 12.07.2018 г., 16:05 ч.
...
Не необходимо ИЗОБЩО някой да ме гъбарка че Ники е изчезнал .
...

Не е изчезнал. Скоро дори , някъде във фейса , се мярнаха снимки на хора от форума с него.
Не знам какъв е проблема и дали изобщо има проблем , но наистина е неестествено нещо в цялата тая ситуация.

Причината за тая тайнственост може да е съвсем тривиална , но мълчанието по темата подхранва съмнения!
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

Админ

Сметката не е изчезнала,затрита или каквото си предполагате.
При среща с някой от модераторите сумата ще бъде публично оповестена във форума ,прибавена към тази сметка а другата закрита!
Да бях си в БГ за бала на детето.Ако някой го интересува личният ми живот ,или движението ми по необятният свят може да ме попита лично.Телефона ми е публично достъпен!
С УВАЖЕНИЕ!!!
Niki_vd

петков

Също с УВАЖЕНИЕ , благодаря за разяснението!
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

gorog

Цитат на: velko - 12.07.2018 г., 15:01 ч.
Добре, когато трябва да се изтеглят пари за да се плати (например) лазерното гравиране на една табела за знаменен пилон, или (пак например) да се заплати труда на каменоделец, към "информационния масив" ли да се обърнем, за да отиде в банката и да изтегли парите, за да ги платим? Да, в 21 век има онлайн банкиране и т.н., но в крайна сметка нещата опират до плащане по един от трите начина: "в брой", "кеш" и "на ръка". И в реалността, вместо да чакаме, вадим пари от джоба (все някой го прави) - и плащаме на каменоделеца, гравьора и т.н.  И този начин е съвсем безпроблемен. И повечето от дейностите се финансират така - без много шум и фанфари.
Но въпросът как да се съхраняват средствата, които се събират, като дарени по време на националните срещи или стотинките, които понякога остават, когато се заплатят кувертите остава. Рядко, но от време на време някой решава да направи "търг" и да дари средствата от него. Много от нас използват подобни "търгове" не толкова за да "спечелят" някаква вещ, а като повод да дарят средства за каузата на Форума (случаят с търга за пощенските марки, например) - добре е събраните средства да са на едно място и с тях да може да се оперира тогава, когато има нужда да се плати някакъв целеви разход.
Може ли Форумът без сметка? Карегорично ДА! Просто ще продължим да молим онези, в които са събрани някакви средства, да продължат да ги държат в тях, до момента, в който се появи нужда от някакво плащане. Ако има сметка, обаче, това значително би опростило и улеснило нещата.
и     съм съгласен, и не съм! защо?
много пъти сме си говорили за това! трябва ни представителност! но, не! както решите, няма да се меся! ще внасям месечно по колкото мога и толкоз! ако искате съвета ми, моля! телефона ми го имате!
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

anton

За представителност най-икономичния вариант. Сдружение с нестопанска цел. По надлежния ред. Общо събрание всяка година. Избира се председател. Заместник и управително тяло от 6 човека. Сметка на сдружението, Членски внос (доброволен). Има бумаги, адвокати, регистрации, такси и т.н. Имаме ли желание за това????
А и магаре ши трябва да тегли каруцата, а от каруца ши има подвиквания, псувни и камшици.  ;D ;D ;D

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509674
Total Topics: 1911
Most Online Today: 266
Most Online Ever: 6823