Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Петьо Маринов Пендов

Започната от georginankov, 21.05.2018 г., 10:25 ч.

« назад - напред »

georginankov

Не знам дали темата е за тук, но допълвам....
Снимката е от Георги Евстатиев във фейс групата с текст към нея:
"Петьо Маринов Пендов,родом от София загинал при изпълнение на служебния си дълг 89 г -дигнати по тревога от Берковица заради голямата екскурзия."
,,Последният бандит непременно трябва да се залови жив! Другите може с автомати и гранати да се унищожат..."

georginankov

И още една снимка с него от Слави Събев, на която пише:
" Аз съм четвъртия от ляво надясно горе. Прегърнал съм Петьо Маринов Пендов от София. Мир на праха му. Загина в Шумен, по време на размириците."
,,Последният бандит непременно трябва да се залови жив! Другите може с автомати и гранати да се унищожат..."

цапар

Еей, Цвети!!! - големи работи правиш! Истинска Георги Нанкова си!
Child in Time

georginankov

Цитат на: цапар - 21.05.2018 г., 12:49 ч.
Еей, Цвети!!! - големи работи правиш! Истинска Георги Нанкова си!

Благодаря ти!

velko

Май във фейса някои негови другари разказаха за инцидента - имаше и някакви премълчани неща.
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

дятката

Разкажете и тук за да не се загубва и забравя!

georginankov

Историята също е обградена с мистерии.
По официални данни се е прострелял докато били на "разходка" с милиционер в града. Сядайки на пейка, автомата гръмнал някак си...Милиционерът го бил накарал да зареди автомата, да свали приклада и така да се разхождат. После е бил обвинен за тази "заповед", но до къде е стигнало разследването...Другата версия е, че е прострелян в тълпата.
Пристига в ковчег в батальона на УГВ с останалите, с които е бил. Погребан е с военни почести в присъствието на над 1000 човека в гробищата на кв. Бенковски в София.

Във фейсбук има доста служили с него, един от които живее до него и са били приятели. Подържа контакти с близките на Петьо Пендов.

gorog

току-що говорих с мой приятел/по скоро да кажем втория ми брат/ служител на ДС по това време!
той казва, че няма спомен в Шумен да се е случвало такова нещо, Но ще попита свой бивш колега , който по това време е бил изцяло в града и би трябвало да знае тези неща!
братлето тогава отговаряше за делиормана и повече от 40/50 дни не се прибра в къщи!
каза, че е имало няколко момчета с кучета които са усмирили тълпата с тях, и че са били с пълно бойно снаражение в това число и с бойни патрони! за това разбрал когато турците са се подигравали с тях, че пушките им празни, а момчетат им показали пълнителите! дс- то и те не са били информирани за хората с които дежурят, но не са и ги командвали!
това ще рече, че милиционера не е можел да разпореди на нашто мамче да зареди автомата и да се разхожда така!
по време на бунта в Шумен аз бях жив свидетел! бях в центъра на събитията! тълпата от около 15/20000 човека я управляваха момчетата от борба с безредиците -10 тина момчета! все мои приятели! единия го бяха мушнали с нож в бедрото, но стрелба нямаше!
по-късно ще получа повече инфо-може би! службите все пак си пазят някои неща, пък може и да сме късметлии и да разберем повече!
забравих! тълпата я разпръснаха на площада-руски паметник, с водоструйна инсталация и вентилатор с диаметър над 3 метра! търкаляха ги кат снежни човеци! аз бях с колата и избягах косо през площада, иначе не знам кво щеше да стане с нас!
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

gorog

от трима попитани полицаи само един е казал , че се е случило на центъра в Шумен, но не по време на обстновка-бунт! било е спокойно! повече не помни! питането продължава!
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

йордан димитров

Този инцидент е от юли 89г и нашият ИСК ми разказваше какво е станало.Това че са ходили обходни двойки със милиционери е вярно.Били са седнали на пейка и войника е бил с автомат през гърдите.Автомата е бил зареден,и когато са ставали при изправянето  бил е хванал автомата и неволно пъхнал пръста на спусъка и се прострелва.Не са били в тълпа или безредици.
Jimmy стрелецът  на бързите елени!!!

gorog

Цитат на: йордан димитров - 28.02.2019 г., 18:56 ч.
Този инцидент е от юли 89г и нашият ИСК ми разказваше какво е станало.Това че са ходили обходни двойки със милиционери е вярно.Били са седнали на пейка и войника е бил с автомат през гърдите.Автомата е бил зареден,и когато са ставали при изправянето  бил е хванал автомата и неволно пъхнал пръста на спусъка и се прострелва.Не са били в тълпа или безредици.
може да си прав! нямам онфо! все още!

fierce

дака, я си представи, с ,,автомат на гърди"
каква поза трябва да заемеш, че да се
простреляш и то смъртоносно?!?
не е сериозно това твърдение!
а пък за зареден автомат със свален
предпазител носен "на гърди" и в тълпата?!?
105 на ,,Чавдар"
Живея за тези, на които съм нужен, приятел съм само с тези, в които съм уверен, общувам с тези, които са ми приятни, и съм благодарен на тези, които ме ценят!

gorog

Цитат на: fierce - 28.02.2019 г., 19:02 ч.
дака, я си представи, с ,,автомат на гърди"
каква поза трябва да заемеш, че да се
простреляш и то смъртоносно?!?
не е сериозно това твърдение!
а пък за зареден автомат със свален
предпазител носен "на гърди" и в тълпата?!?
Ице, 100% си прав!
дайте ми малко време и може да изкопая нещо!
всичко което зависи от мен ще бъде направено!
имам колежка с фамилия Пендова, и с нея ще говоря!
споко!

йордан димитров

И тук истината ще е търсим много,моя колега ми показа с неговия автомат със сгъваем приклад горе долу как е станало.Макар и доста трудно при възтановката със по отпуснат ремък горе долу цевта опря към предмишницата.
Jimmy стрелецът  на бързите елени!!!

gorog

Цитат на: йордан димитров - 28.02.2019 г., 19:14 ч.
И тук истината ще е търсим много,моя колега ми показа с неговия автомат със сгъваем приклад горе долу как е станало.Макар и доста трудно при възтановката със по отпуснат ремък горе долу цевта опря към предмишницата.
Дака, всичко е възможно!
хайде да не правим , като с Таньо-100писачи, 150 Шерковци!

Статистика

Members
Total Members: 4733
Latest: Ivo Stojanov
New This Month: 2
New This Week: 1
New Today: 0
Stats
Total Posts: 510873
Total Topics: 1916
Most Online Today: 243
Most Online Ever: 8646