Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Прожектор

Започната от Д.Йорданов, 30.04.2017 г., 22:15 ч.

« назад - напред »

Д.Йорданов

Цитат на: майор ТЕНЕВ - 02.05.2017 г., 22:00 ч.
Цитат на: Д.Йорданов - 02.05.2017 г., 21:19 ч.
Мисля,че капитана се казваше Апостолов?!
Съгласен!
Аз се учудих, като писа за гръмогласния капитан.
Георги Апостолов идва от Елховска застава на Моряне, от която отидох и аз там-'Трите чешми'-7 застава.
Благодаря ти !
А бе,аз ще го наредя пъзела...
Ако не ме изгонят де! ;)
Откраднаха години от живота ми,но ме научиха да се грижа за себе си !
,,Колко много идиоти,а колко малко патрони...''
Берия
,,Дружбата с Русия ни е необходима ,както въздуха и водата...''
Т.Живков

Прост човек и силен вятър ,никой не може да ги спре !

Тази държава и бежанците я заобикалят,не я щат.

Стефчев

Цитат на: Д.Йорданов - 03.05.2017 г., 11:58 ч.
Цитат на: майор ТЕНЕВ - 02.05.2017 г., 22:00 ч.
Цитат на: Д.Йорданов - 02.05.2017 г., 21:19 ч.
Мисля,че капитана се казваше Апостолов?!
Съгласен!
Аз се учудих, като писа за гръмогласния капитан.
Георги Апостолов идва от Елховска застава на Моряне, от която отидох и аз там-'Трите чешми'-7 застава.
Благодаря ти !
А бе,аз ще го наредя пъзела...
Ако не ме изгонят де! ;)
Не виждам защо да те изгонят
Папрята истинската завивка за граничаря

йордан димитров

Колега карай полека,че преди имаше един пак на скорост ама бързо излетя от ,,пистата"... :D ;D ;)
Jimmy стрелецът  на бързите елени!!!

Стефчев

Цитат на: йордан димитров - 03.05.2017 г., 12:02 ч.
Колега карай полека,че преди имаше един пак на скорост ама бързо излетя от ,,пистата"... :D ;D ;)
Е поне е спестил от личното си време ;)

Д.Йорданов

Цитат на: йордан димитров - 03.05.2017 г., 12:02 ч.
Благодаря за съвета !
Аз съм по Офроуда,пистите не ме интересуват !
Дано ме разбираш,какво искам да ти кажа,де...
Откраднаха години от живота ми,но ме научиха да се грижа за себе си !
,,Колко много идиоти,а колко малко патрони...''
Берия
,,Дружбата с Русия ни е необходима ,както въздуха и водата...''
Т.Живков

Прост човек и силен вятър ,никой не може да ги спре !

Тази държава и бежанците я заобикалят,не я щат.

йордан димитров

Напълно те разбирам колега,знам какво е да търсиш старите другари.Аз открих доста,но и много не са запазили частица от границата в себе си.Така че може и да се разочароваш от някой.Само да ти кажа че тук можеш да намериш приятели макар от различни набори и място на служба по границата.Има доста какво да дадеш като спомени ,така че не се изхабявай прибързано!Поздрави!
Jimmy стрелецът  на бързите елени!!!

chekur/Барбов/

Че аз докато се насъберат хора тук на третата година открих набор бре :o Сега има повече хора и шанса е по-голям!
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

gorog

Цитат на: chekur/Барбов/ - 03.05.2017 г., 18:09 ч.
Че аз докато се насъберат хора тук на третата година открих набор бре :o Сега има повече хора и шанса е по-голям!
бате, 7-ма година чакам, няма набор няма дявол! добре, че сте вие!
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

Божидар Банков

В Драгоманския когато влязох имахме взвод прожектористи от всички ГО, а на 4, 6, и 12-та имаше прожектори и 3 те оперативни, но каква им е съдбата не знам 

velko

През 84-та, поради смяната на имената на българските турци, обстановката стана доста напечена - и на някои ГЗ в 5ГО инсталираха прожектори. Donadoni, октомври не закараха ли прожектор на Бук?
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

Donadoni

Да, и там ! Монтираха го първо на Скорошката 8ДФ, после го качиха под Тунела! От там се вижда всичко! На една поляна!

стателов

Цитат на: velko - 03.05.2017 г., 20:20 ч.
През 84-та, поради смяната на имената на българските турци, обстановката стана доста напечена - и на някои ГЗ в 5ГО инсталираха прожектори. Donadoni, октомври не закараха ли прожектор на Бук?
Ако не се лъжа, преди октомври 84-та имаше обстановка и имаше прожектор. Или пък - може би наистина е било октомври, защото времето беше лошо - дъжд и на прикриващия го караше на сняг.

Donadoni

Коментирам по остаряла памет! ;D Вече бях на Маказа и знам по разговорите по тлф с колегите! Ей ,Богу ,не съм бил на место!

красимир_ванков

Цитат на: velko - 03.05.2017 г., 20:20 ч.

Скитах по Бенковски няколко месеца тогава . Имаше  там един прожектор , нощем  ходеше насам-натам  да разбутва  пердетата на неколко къщи . Имаше един старшина страхотен шегобиец и майтапчия - нещо като началник на екипажа - фамилията му мисля беше Черкезов . Цялата кампания изкара там . Помни ли го някой ?
Държавната граница на РБ е свещена и неприкосновена !
0988 869 514

Стефчев

На 2 ри ляв до Исекя имахме импровизиран прожектор, два акумолатора с фар от камион и кабел дълъг около 20 метра, там стояхме около 2 часа и ако дадеше задействие светехме по С- 100

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189