Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

ВСК/ИСК и с/к в ТГ - въоръжение и действия при преследване и задържане

Започната от dobrev621, 14.03.2016 г., 08:49 ч.

« назад - напред »

gorog

вие сте били добре. ние проверявахме щателно съседните на задействания участък и самият участък от задействието. кучето работеше и на трите. при съмнение пускахме кучето и втори път.
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

майор ТЕНЕВ

Цитат на: gorog - 15.03.2016 г., 15:08 ч.
вие сте били добре. ние проверявахме щателно съседните на задействания участък и самият участък от задействието. кучето работеше и на трите. при съмнение пускахме кучето и втори път.
Такъв е редът.

gorog

Цитат на: майор ТЕНЕВ - 15.03.2016 г., 15:13 ч.
Цитат на: gorog - 15.03.2016 г., 15:08 ч.
Такъв е редът.
спазвахме редът, но се издънихме. вечерта на уволнението на старите. изпуснахме ги унгарците и хвърчаха глави. не искам да си спомням, ама не ми излиза от главата.
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

Ивайло Христов

Отцепих дискусията за начина на водене на с/к в ТГ. Ако някой се сети за по-хубаво заглавие, ще го променим.
Добрев, от твоето мнение ми се видя, че трябва да се цепне темата, нищо че подстрекателят съм аз. ;)
От браздата започва Родината!

gorog

Цитат на: Ивайло Христов - 15.03.2016 г., 17:53 ч.
Отцепих дискусията за начина на водене на с/к в ТГ. Ако някой се сети за по-хубаво заглавие, ще го променим.
Добрев, от твоето мнение ми се видя, че трябва да се цепне темата, нищо че подстрекателят съм аз. ;)
добра си е темата, не бери грижи.

chekur/Барбов/

Автомата при ТГ го носех така както ми е най-удобно-обикновено като тичах през рамо. Когато паднах в реката през нощта ако ми беше в ръката като за "бегом"......сигурно още щяхме да го търсим. Аз си бях с АК-47 дръвен 8)
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

uestli1

Цитат на: vesonp1 - 15.03.2016 г., 14:59 ч.

Никакви торби не сме носили....май имаше някакви неща в уазката.......всичките с калашниците и първо се проверява на бегом участъка.....ПОСЛЕ.....всякакви строителни работи.....така чееее...3броя калашници един пистолет и куче ;D ;D ;D
ТГ с уазка :o Еееее не съм го изпитвал тоя кеф :) Все ТГ и все финикиец.Даже и ДЗ пак ТГ ,ако другата кльонка е в разход.Иначе ПГ-то си патъркаха с джипарката.Сега прищракват шарнирите и блокират от време на време ама нали сме живи и здрави. :)

chekur/Барбов/

Колкото ТГ-та съм тичал винаги бяхме само двама-аз и спайката!......те всичките ни бяха така!
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

красимир_ванков

Шенкелите с'иа заместват метеорологичната прогноза....
Държавната граница на РБ е свещена и неприкосновена !
0988 869 514

uestli1

Цитат на: chekur/Барбов/ - 15.03.2016 г., 19:30 ч.
Колкото ТГ-та съм тичал винаги бяхме само двама-аз и спайката!......те всичките ни бяха така!
Да ма извинява командването  на Косовски начело с капитан Ангелов (лека му пръст) ,ама не си помръдваха задниците за ТГ.Все двамката кльонка и кучкар.А дежурния офицер на джипарката ПГ.

петков

Цитат на: uestli1 - 15.03.2016 г., 19:49 ч.
Да ма извинява командването  на Косовски начело с капитан Ангелов (лека му пръст) ,ама не си помръдваха задниците за ТГ.Все двамката кльонка и кучкар.А дежурния офицер на джипарката ПГ.
При нас, дежурния офицер в заставата , офицер с ТГ-задължително и аз или фела с ПГ-то. Чак ви се чудя!Или вашите са били много хазартни или са ви имали огромно доверие, ама то си е и до обстановката и хората и... ???
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

красимир_ванков

...........................Както би казал Т.Колев , бог да го прости........" Лошо ,Седларов , лошо ".................
0988 869 514

uestli1

Цитат на: петков - 15.03.2016 г., 19:56 ч.
При нас, дежурния офицер в заставата , офицер с ТГ-задължително и аз или фела с ПГ-то. Чак ви се чудя!Или вашите са били много хазартни или са ви имали огромно доверие, ама то си е и до обстановката и хората и... ???
Не знам Вальо.Квото и да кажа ще сгреша.Така са го решили.Явно са си играли с огъня или са ни имали огромно доверие.

chekur/Барбов/

Цитат на: петков - 15.03.2016 г., 19:56 ч.
Демек аз като съм ходел без школник, старшина или офицер съм бил почти некадърен да разбера какво е станало. Предварително някой знае ли каква ще е обстановката :o.....ако става въпрос за задействието на кльона :-\......ами като веднъж отиде командира и каза, че космите от мечката са човешки и си беше хвърлял фуражката из тревата с викове-Отидохме в затвора..... :o :o :o

красимир_ванков

Отговорноста за състоянието на поверения участък си е на командира... И всичко от там нататък сие негово - организация , планировка , разпореждания , управление..... Но тук мейджър Тенев е на ход , защото............ просто негов ред е . Не задължително лично той да е на място , но другия офицер или в краен случай 320 е просто императивна норма. Не  е допустимо ТГ без началник . Както се каза - игра с огъня е това . И точно понеже не се знае кое -как е , задължитело отива шефа , той има правото да вземе решението да докладва в Отряда и от там да му се разреши да снеме обстановката .
0988 869 514

Статистика

Members
Total Members: 4716
Latest: слави
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509894
Total Topics: 1913
Most Online Today: 250