Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

ВСК/ИСК и с/к в ТГ - въоръжение и действия при преследване и задържане

Започната от dobrev621, 14.03.2016 г., 08:49 ч.

« назад - напред »

chekur/Барбов/

Това е в нашия район-тук се катерим към "ниското"-седлото м/у 119 и 120-та пирамида.
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

uestli1

chekur/Барбов/

Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

dobrev621

Цитат на: красимир_ванков - 18.03.2016 г., 21:01 ч.
Гаче само Теньо е схванал смисъла на кавичките.... Има едни участъци дека ако нема стълба , и то качествена , нема минаване ...  за КСП  по " Кльона "става дума от единия дъжд до другия .... После ...... платнищата и от начало.... А последния кльон съграден от ГВ е на Йордан Георгиев , лятото на 1985 -а , Школата нямахме школници, целия контингент го взеха за Вътрешни войски....а Школата целокупна беше резната на две - едната половина отиде " на тръстиката " да дупчи у скалата дупки и да влачи бетон кол , а другата половина - в  Драгоман да се строи новата казарма и да подготвят сбора на Командващия.... За разнообразие на състава - ротация през една-две седмици.... В поделението  бяха оставени две караулни единици , сичкото КЕЧ - на тръстиката , мам.а  му , кви ввремена бяха ,.......
Съмнява ма и на Веслец - Бежанци също е имало клон, той ще да е последен.
GSM-0887655071

Румен Йорданов

Приятели нека не спорим може да е имало и други такива застави това може да го каже един планинар
   като Бербов и др.... Аз само описвам някои неща които Младен е видял но няма как да ги опише,
защото не е служил там. И той и всички гости на срещата първият въпрос беше:
    Момчета как сте се справяли това е невероятно . На десният участък също нямахме кльон но поне беше по равен
  с изключение на района  от заставата до КСПто . Незнам защо са закрили заставата в Къшле, но мисля че
  е грешка на командването в такъв участък 10км само на ляво. За зимата какво да ви говоря от Октомври
до края на април , при всяко излизане на ляво се молихме дано да се върнем. Когато ни качиха на заставата
   стигнахме само на половината път и колегата скочи от зила в преспа и затъна над кръста и възкликна:
  Братя тука ке се мре ! Ако ви е интересно мога да разкажа и други интересни случки . Аз даже се радвам че попаднах - такава застава , нямаше млади и стари всички разчитахме един на друг и бяхме като братя.
   Знам че сега ще стане полемика , защото на първата среща колега служил доста след мен се изрази че те
били по граничари защото имали кльон на дясно. Мисля че в този район особенно на ляво човек който не
  познава района трябва да е луд да тръгне да бяга от там . И не ни е било по лесно че нямаме кльон.

chekur/Барбов/

А бе никъде не беше лесно! Затова се е паднало на нас ;D.

dobrev621

Наряда си е наряд,вярно не е било лесно ама да те будят по няколко пъти вечер поради задействие на кльона е друго нещо-бях станал като пружинка. >:(
GSM-0887655071

Йол 5ГЗ 2ГО-56 530

dobrev621

Цитат на: Йол 5ГЗ 2ГО-56 530 - 19.03.2016 г., 11:42 ч.
И без кльон пак ни будеха по няколко пъти на нощ. :)
Е Йолчо на Калотина може ама ако си нейде в гората защо да те вдигат-там нощно време и в газът да ти бръкнат на мой види кой е. ;D ;D ;D
GSM-0887655071

Йол 5ГЗ 2ГО-56 530

Аз за при нас говоря.Кльона от една страна е добре ама от друга.......заеби. ;D

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509674