Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Издигане на пилон до Паметника в с. Генералово.

Започната от ilia2003, 16.02.2016 г., 22:02 ч.

« назад - напред »

стателов

може малко да съм закъснял, но с това мога да помогна

Ивайло Христов

Цитат на: anton - 19.02.2016 г., 13:54 ч.
Макета го има, Иво ще ми прати координатите и ще получиш файла за гравирани. 8)

Готово!
Във връзка с паметниците да питам в радиус до 50 м. около заставата има ли някакъв паметник, гроб, оброчище и т.н., защото в картата 1:25000 има отбелязано нещо такова, а тя е с грешка 25-30 м.?

Прилагам отрязък от сателитно изображение на района заставата и същото от картата 1:25000. С червено съм отбелязал предполагаемия обект на сателитното изображение и същия на картата.
От браздата започва Родината!

vigi

Иво, това на картата трябва да е паметник. Но обекта, който си посочил на сателита по прилича на трансформатора отбелязан на старата карта.
Да градим България!
Да обичаме родния край!
Да отстояваме свещените граници!

ilia2003

Като гледам, няма желаещи за РГ :-[ Оставаме аз и Пенев, със старши Морски 8)
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

uestli1

Цитат на: ilia2003 - 20.02.2016 г., 14:07 ч.
Като гледам, няма желаещи за РГ :-[ Оставаме аз и Пенев, със старши Морски 8)
Ти ша каиш.   ;) До там ли я докарахме? Аз съм другия.

роджери2

batbobi

Цитат на: Ивайло Христов - 20.02.2016 г., 00:20 ч.
Цитат на: anton - 19.02.2016 г., 13:54 ч.
Макета го има, Иво ще ми прати координатите и ще получиш файла за гравирани. 8)

Готово!
Във връзка с паметниците да питам в радиус до 50 м. около заставата има ли някакъв паметник, гроб, оброчище и т.н., защото в картата 1:25000 има отбелязано нещо такова, а тя е с грешка 25-30 м.?

Прилагам отрязък от сателитно изображение на района заставата и същото от картата 1:25000. С червено съм отбелязал предполагаемия обект на сателитното изображение и същия на картата.

Тия дни като правя фундамента ще проверя и ще знаем дали е паметник.

ilia2003

Току що, един наш съфоруник, ми се обади, че е осигурен и върха на пилона!
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

PATRON

До колкото си спомням на паметника нямаше името на редник Михаил Георгиев Михайлов, тежко ранен в боя за Горния остров на река Марица на 11. 10. !948 година. Умира от раните си на 14. 10. 1948г. в болницата.
Времето е малко, но името му трябва да бъде изписано на плочата, просто не е справедливо. Който ще налива фундамента да вземе размера на плочата и да се направи нова такава, а парите ще ги съберем там.
За съгласието на общината ще задействаме местните от запаса имам в предвид о.з. полк. Атанасов.

Ивайло Христов

Цитат на: vigi - 20.02.2016 г., 10:23 ч.
Иво, това на картата трябва да е паметник. Но обекта, който си посочил на сателита по прилича на трансформатора отбелязан на старата карта.

Благодарение на наш човек там се разбра какъв паметник е имало там - бюстът на Иван Миладинов, който сега е в музея в Ивайловград. Иначе да, горе бялото, което бях оградил е трансформатор.
От браздата започва Родината!

красимир_ванков

Петър Пенев Цонев , 125 на " Миладинов" около стотина години ,  тук също идва редовно , може да се произнесе точно и компетентно....
Държавната граница на РБ е свещена и неприкосновена !
0988 869 514

ilia2003

Цитат на: Ивайло Христов - 22.02.2016 г., 02:30 ч.
Цитат на: vigi - 20.02.2016 г., 10:23 ч.

Благодарение на наш човек там се разбра какъв паметник е имало там - бюстът на Иван Миладинов, който сега е в музея в Ивайловград. Иначе да, горе бялото, което бях оградил е трансформатор.

Нашият човек ми прати снимки, ще ги публикувам довечера! И все пак, около паметника има фундамент (може би) от пилон, както ми каза другият наш човек! Но е извън оградата на паметника.

доктора

Цитат на: PATRON - 21.02.2016 г., 22:28 ч.
До колкото си спомням на паметника нямаше името на редник Михаил Георгиев Михайлов, тежко ранен в боя за Горния остров на река Марица на 11. 10. !948 година. Умира от раните си на 14. 10. 1948г. в болницата.
Времето е малко, но името му трябва да бъде изписано на плочата, просто не е справедливо. Който ще налива фундамента да вземе размера на плочата и да се направи нова такава, а парите ще ги съберем там.
За съгласието на общината ще задействаме местните от запаса имам в предвид о.з. полк. Атанасов.
PATRON,на плочата която е сега на паметника има достатъчно място да се добави името на р-к М.Михайлов,просто трябва да се намери каменоделец и да му изпише името и данните направо на място!
,,НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА-ДЪРЖАВЕН РЕД!"

batbobi

Знамето пристигна.Мерси Марияне (мъри).
Според мен ще е по-добре да направя фундамент нека е вътре при паметника.Този отвън го забравяме.

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 510190
Total Topics: 1915
Most Online Today: 210
Most Online Ever: 8646