Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Речната и сухопътна граница с Румъния

Започната от dobrev621, 30.07.2010 г., 12:02 ч.

« назад - напред »

Niki_vd

Ми в Атия бях 1987г,от 12.02.1988 до 12.11.1988 бях във Варна  на варненски ,,Гриф"и после до уволнението на 27.12.1989г отново във Бургас.Във ,,Снимки от казармата" съм качил снимка на набора ни малко преди уволнението,може да познаваш някой от тях.Да си призная за последно сме се виждали с наборите през 1991г и от тогава пълна мъгла.....Знам само със сигурност за един който почина няколко месеца след като се уволнихме от левкемия.Казваше се Жеката от Алфатар.Гадното е,че всичките в тефтерчето ми са записани с прякорите си и адресите и на някой от тях не им помня имената защото бяха от други екипажи.Имаше много свестни момчета от Силистра както и пълни гадове и комплексари.Така е със всички набори,винаги си има мърша.Командира ни на отделение в новобранският център от силистра ст II ст Желязков при 35 градуса и 3 часа физическа и строева подготовка ни строй на пирса до шланговете с водата и ни попита:
    - Салаги има ли жадни ?????
Като му одговорихме ,,да" и повторихме няколко пъти защото нечувал,гадът пусна с всичка сила водата от крана да тече в морето и ни държа почти половин час за да сме се ,,напиели". Имахме и друг комплексар от Силистра,викаха му Монсъна....садист до мозъка на костите си..Измисляше ни всякакви номера само да ни е гадно.
И развръзката аз като стара служба с 2 нашивки  питам новобранците....
  -..Имам много голям приятел от Силистра викаха му Монсъна познава ли го някой???????
И една салага за да се натисне си призна ,че въпросният Монсъна му е 1 братовчед ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Съжаляваше за това свое признание докато се уволних  ;D ;D ;D ;D
Но в интерес на истината с чиста съвест мога да кажа,че по голяма част от силистренци бяха пичове и съм запазил само хубави спомени от съвместната ни служба.Момчета на който може да се разчита във всеки един момент и истински приятели.Сега като се замисля за първи път откакто съм във този форум казвам нещо гадно за стар войник но това е истината.Не ,че от видинчани нямаше дамски полови органи де....Далече съм от тази мисъл...Но пък сега бих дал всичко за да се събера отново с тези момчета с който в продължение на години посрещахме изгрева и вечер замечтани изпращахме залеза в морето.......Комита,Месото,Фас,Пескарашев,Твърдия,Балкански,Бояджиев,Щанга,Пиле,
Коленце,СИгмянов,Ганчев,  каде сте приятели!!!!!!!!

zelenookiiq

Така е, Ники има ги навсякъде ...но доброто е в повече и добрите хора.Незнам по ваше време дали срелбището беше още на Атия, ние ходихме там да пуцаме...Имаше едно момче от Видинско, беше на гриф  и го свалиха при нас за издънка...много точно момче.Иначе имам много добри съоченици от Видин, аз завърших във Врачанско.

Niki_vd

И ние стреляхме на Атия ...Стрелбищара по мое време беше също моряк издънкаджия ;D ;D ;D ;DЗначи е било традиция при издънка да те пращат на стрелбището....

Niki_vd

Цитат на: zelenookiiq - 05.08.2010 г., 13:47 ч.
Иначе имам много добри съученици от Видин, аз завърших във Врачанско.
Ако им имаш имената спокойно мога да ти ги открия ;D ;D ;DОткрих доста познати на колеги от форума.Май е време да почна да откривам и хората с който аз съм служил,засега съм напълно сам от цялата база ,,Атия"-Гранични кораби.

anton

Вече се чудех кога ще го направиш ;) Ако мога да ти помогна нещо за региона само ми кажи.

zelenookiiq

До Ники. Ние сме сериозни, и на 5-6 год правим срещи на курса които сме завършили там. Така че се виждаме почти всички с малки изключения.Ако ти желаеш, пусни някакви имена или адреси, аз ще се постарая да открия твоите хора тук в Силистра.

Niki_vd

Тия дни ще запретна ръкави и ще се стегна за да си намеря и мойте набори от казармата а не само на колегите  ;D ;D ;DИмам си начини един по един да ги събера на спявка.А имам и колеги от Силистра , въпрос на време е само.До края на месеца ми е доста натоварен графика на дежурствата и няма как да стане но следващият със сигурност.

ninko_nik

Здавейте колеги граничари!С някой от вас вече се познаваме, а с другите тепърва ще се опознаем, надявам се.Баща ми е служил на сухоземната граница през 1956г. като мл-ст.Бил е на ГКПП Дунав мост Русе, а след това на  2ра линийна застава Предел.От неговите разкази знамр че е имало КСП от двети страни на граничната бразда.Като румънците също са пазили от тяхната страна.Като го видя ще го разпитам за някой от бойните му другари.Аз съм служил в 1ГО 1ГЗ в Ново село от 20.09.1984г. до 26.12.1986г.Сещам се за добри приятели като Нейков моряк от Силистра ,Диян от Русе шофьор.Ще се радвам да се чуя с Иванов от Видин,Божидар Бояджиев от Белогродчик,Костов от Плевен,Славов,Манджуков,Върбанов и други за които не се сещам в момента.До скоро!

zelenookiiq

Здравейте колеги.До Ники.Ники, това момче за което ти бях писал се казва Герасим, и е от с. Гомотарци Видинско.Беше на катер в Атия през 81-82 год.После го свалиха при нас.Мисля че така се казва и е от там, но все пак не съм на 100 % сигурен.Ако имаш някаква възможност потърси го.Ако в селото имат Военнен отдел, бързо ще го откриеш.Ако има някъкъв резултат, ще ти бъда благодарен.

Niki_vd

Смятай го за открит......Сега стана много късно но в понеделник ще ти дам пълната информация за него.

zelenookiiq

До Ники.Ники, какво става с моя човек от Гомотарци ? Откри ли нещо ?

Niki_vd

Открих го кой е и каде е и за какво се бори ;D ;D ;D .....На лични му имаш и номера.Поздрави!!

jivko-slavov

Ники аз чакам за битката в юрушкото дере 1952 , да не ме забравиш . С удоволствие четох за дългата поляна 51г.
мл. с-т Желязков - СЗ

anton

Ники, аз чакам да ме поканиш на гости ;D ;D ;D.  По-здрави. ;)

Niki_vd

Винаги си добре дошъл Тонка!!! За приятели покана не е необходима,вратите ми са широко отворени.Към краят на месеца има панаир във Видин,ето ти един повод за маса:)))

Статистика

Members
Total Members: 4691
Latest: AAngelov
New This Month: 1
New This Week: 1
New Today: 0
Stats
Total Posts: 508209
Total Topics: 1906
Most Online Today: 476
Most Online Ever: 1474