Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Емблема на гранични войски от 80-те

Започната от geryv, 24.03.2015 г., 20:39 ч.

« назад - напред »

geryv

Може би пак не търся, както трябва  :-\, но никъде из форума не намерих емблемата на ГВ от СОЦ-а ?
Търсих и в НЕТ-а, но намерих само тази на снимката.
Момчета, дали някой я има ? Трябва ми във векторен формат, като на няколкото знамена, които видях да се развяват по някои от срещите ? Може би тези, които са поръчвали знамената я имат ?

chekur/Барбов/

Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

йордан димитров

Това беше емблемата на парадните униформи края на 80те години.
Jimmy стрелецът  на бързите елени!!!

Пенков55

Цитат на: chekur/Барбов/ - 24.03.2015 г., 20:40 ч.
По мое време нямахме емблеми :-[
Наистина нямаше емблеми.

geryv

Както каза Данчо Димитров по наше време я имаше, ако не се лъжа на левия ръкав парадните униформи, както и на ръкава на шинелите. На снимката по долу се вижда същата на едно от знамената на срещата на граничарите от Плевенска област през януари т.г.

Стоян

Цитат на: йордан димитров - 24.03.2015 г., 21:05 ч.
Това беше емблемата на парадните униформи края на 80те години.
И в началото също.
Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.
Равенство може да се постигне,само ако всички сме еднакво гладни.

майор ТЕНЕВ

Наръкавните емблеми се появиха през 1979г.
В ГВ тази емблема се появи през 1981г.

йордан димитров

Цитат на: Валентин Стефчев - 24.03.2015 г., 21:08 ч.
Не си спомням да сме имали такива неща
Валка то в Барутин  кой ти облича парадна униформа.Вярно Стефчев емблемите са след твоето уво.Поздрави!
Jimmy стрелецът  на бързите елени!!!

mitko20050

Я го - софииски граничар с емблема  ;D ;D ;D Предполагам че може да се направи на корела с малко познания като се ползва мострата от снимката на geryv.

ranik56

Цитат на: Валентин Стефчев - 24.03.2015 г., 22:08 ч.
Данчо то Барутин не го виждахме ела пък парадни и емблеми :o,Ама оцеляхме на ;)
Време е  за   Гарнизонка  ...  старшинката  ,  подписа   книжките  . ;)   https://www.youtube.com/watch?v=cGJH-gvMu6Y

geryv

И така, в крайна сметка се амбицирах и ето, какво се получи  :-\
Отне доста усилия, но се надявам да си заслужава. Въпросната графика е направена на PHOTOSHOP, чрез налагане върху оригинала от снимката по-горе, който също "не е цвете", като качество, но в крайна сметка само с това разполагам  :-\. Мисля че се получи сравнително добре, дори смея да се надявам че се получи по-добре отколкото емблемата използвана върху знамената  :-\, това оставям Вие колеги, съфорумници да прецените  :-[
Публикувам я тук напълно свободно, единствено с идеята, че помагам за възстановяване макар и отчасти на символиката на ГВ. Ако Ви хареса, приемете я, като своеобразен "подарък" от мен. Емблемата може да се ползва за интерполиране, върху тениски, шапки, чаши и т.н. Резолюцията /300 dpi/ е достатъчна за отпечатване без видимо влошаване на качеството върху лист формат А4 /изпробвано/. Разбира се далеч съм от мисълта, че се получи идеално, има някоя и друга кривинка, дължаща се най-вече та кофти оригинала  :-[.  Падна голяма "играчка", но същата подлежи на корекция в отделните детайли при нужда  :).

mitko20050

Мнго добре се е получила. Като оргинал.  :)

mihov

Благодаря ти geryv!
Обих се и аз да търся тази емблема от моята униформа //82-84
Ще я дам да я векторизират в коръл.
водач на СК Дизан

Ivan633

Цитат на: mihov - 22.12.2015 г., 20:07 ч.
Благодаря ти geryv!
Обих се и аз да търся тази емблема от моята униформа //82-84
Ще я дам да я векторизират в коръл.
И.Янков

петков

Цитат на: Валентин Стефчев - 28.03.2016 г., 18:45 ч.
Ние нямахме никакви емблеми по униформите, пък може и да съм забравил 8)
А униформи имахте ли или и това не помниш?  ;D
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911
Most Online Today: 215