Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

9 ГЗ "Казак", гр. Варна (кв. Галата), 8 ГО Бургас

Започната от halo, 13.05.2014 г., 18:27 ч.

« назад - напред »

майор ТЕНЕВ

Щом е застава, има позивна. Ако е 9 гз, е 'Казак', ако е 'Залп' е 8 гз.
В редки случаи, комендатурата може да се именува 'Спортист', на името на МТС.

xentia

В 8 ГО комендатурата и заставата поне по мое време бяха на едно. Спортист беше комендатурата в Генерал Тошево, а Казак - на Галата. Дано не греша...

майор ТЕНЕВ

Комендатурата няма позивна. В Ген.Тошево  е била МТС 'Спортист'.
Което предполага, че някъде е имало и другите две МТС-'Тракторист' и 'Бряг'.

dobrev621

Точно мейджър,ей как ги помниш тия работи! ;D
GSM-0887655071

KOLEV_V

Здравейте колеги,

опитвам се да намеря Стоян Кирилов Христов, започнал служба октомври 1970 в Осми ГО, като заместник на Първа застава Сърпиите. Доколкото ми е известно последните години от службата си е бил в Гранична комендатура гр. Варна. Ще съм благодарен, ако някой има връзка с него и ми даде информация. Мисля, че живее във Върна. Благодаря предварително!

Васил Колев

dobrev621

GSM-0887655071

галата

На Галата ком. беше п-пТомов  зам. беше м-р Димитров старшината беше Матов наследи го Янев

фишерски

Друже не зная какво имаш впредвид како назоваваш Галата.защото на галата се помещавахаха навремето 2ГК -Бряг и рЕЗЕРВНАТА ЗАСТАВА КОЯТО ВПОСЛЕДСТВИЕ се преименува в 9ГЗ-Казак .Коменданти са бели подп.Грънчаров Хашъмов гЕЛУШЕВ до промените в Гранична полиция .ТЕЗИ тОМОВ И Димитров не са били никотга на Галата КГЗ БЯха подп.Жеков при когото е загинал В.Ваклинов .и др.но последен КГЗ беЙордан Иванов .Нещо против имаш ли от това което ти споделям .Може и друго ако те интересува питай за да не се излагаш и подвеждаш тези които нямат представа за 8ГО  и неговата 7О Г0Д ИСТОРИЯ .

jivodar___66

А кое налага откриването на комедатурата в Г.Тошево 1985г?
Живко Христов Христов

dobrev621

Цитат на: фишерски - 21.08.2017 г., 13:17 ч.
Друже не зная какво имаш впредвид како назоваваш Галата.защото на галата се помещавахаха навремето 2ГК -Бряг и рЕЗЕРВНАТА ЗАСТАВА КОЯТО ВПОСЛЕДСТВИЕ се преименува в 9ГЗ-Казак .Коменданти са бели подп.Грънчаров Хашъмов гЕЛУШЕВ до промените в Гранична полиция .ТЕЗИ тОМОВ И Димитров не са били никотга на Галата КГЗ БЯха подп.Жеков при когото е загинал В.Ваклинов .и др.но последен КГЗ беЙордан Иванов .Нещо против имаш ли от това което ти споделям .Може и друго ако те интересува питай за да не се излагаш и подвеждаш тези които нямат представа за 8ГО  и неговата 7О Г0Д ИСТОРИЯ .
Фишерски, до коя година фонкционира заставата в к-к Камчия докато я дадохте на Левски Спартак! >:( Мисля беще 9-та Казак. ???
GSM-0887655071

ефрейтор Атанас Колев

Цитат на: jivodar___66 - 21.08.2017 г., 13:32 ч.
А кое налага откриването на комедатурата в Г.Тошево 1985г?
Нищо! Лапане на народна пара.
Атанас Колев

фишерски

ПОДРОБНО ОПИСАХ КОЕ НАЛОЖИ ОТКРИВАНЕ НА 3ГК в Ген.Тошево но интересно защо липва .В интерес на истината подобни пропуски не за пръв път ми се случват .

ilia2003

Цитат на: фишерски - 21.08.2017 г., 22:01 ч.
ПОДРОБНО ОПИСАХ КОЕ НАЛОЖИ ОТКРИВАНЕ НА 3ГК в Ген.Тошево но интересно защо липва .В интерес на истината подобни пропуски не за пръв път ми се случват .

http://granichar.org/forum/index.php/topic,1547.msg252309.html#msg252309
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

галата

Изказваш се неподготвен - 1980-1982 Томов и Димитров бяха на Галата.Тежкия на Камчия. Питай кой кара жълтата Жигула на Хашъма по него време, къде беше таляна на бай Яни и какво е това Рейндж Мару.  Рапон.

галата

Цитат на: dobrev621 - 21.08.2017 г., 15:57 ч.
Фишерски, до коя година фонкционира заставата в к-к Камчия докато я дадохте на Левски Спартак! >:( Мисля беще 9-та Казак. ???

На Камчия не е имало застава - водеше се пост. Един старшина- живееше в Близнаци и 5-6 войника даваха наряд на локацията

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911
Most Online Today: 215
Most Online Ever: 6823