Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

9 ГЗ "Казак", гр. Варна (кв. Галата), 8 ГО Бургас

Започната от halo, 13.05.2014 г., 18:27 ч.

« назад - напред »

halo

Здравейте граничари. Служих и на 9-та ГЗ през 1997-ма година. Преди около година се бях регистрирал във форума и намерих доста набори, но поради ред причини не влизах дълго в профила си. Сега освен, че трябваше да се регистрирам наново, но и не откривам старите познати. Моля Ви, ако някой е пазил границата тогава да драсне един ред. Благодаря

n.manolov

Здравей ,колега все ще се появи някой с който си бил.Аз 1996 се уволних от 10ГЗ.Разкажи нещо за службата на 9 ГЗ.
Поздрави!

jivodar___66

Живко Христов Христов

Milen Mihalev

От 20.01.1985 до 01.10.1986 год. бях войник на 9 ГЗ /8ГО " Казак "  кв. Галата на гр. Варна . При нас бе комендатурата . До средата на 1985 год. към нас бяха  заставите в Дуранкулак и Богорово , след  това направиха комендатура в гр. Ген. Тошево и "Румънски застави " преминаха  на тяхно подчинение  .
Комендант по мое време бе под п-к Хашъмов , ЗКПЧ на комендатурата м-р Гелушев , командир на Заставата ст. л-т Янков .
Хашъмов бе голям "образ" от него знам следното :по повод на лоша стрелба, един войник му се оплака , че  автомата му не стрелят точно  , а негови отговор бе : " Няма пушка да не мери и жена да не изневери , стига майстор да си намери ".

Stenli_63

Ейййй, само морските застави са ти в акъла. Ако са можели да ги обръщат курортистките, що да не ги обръщат.  ;)  ;D

Milen Mihalev

Малко информация за заставата на " Галата " в наши дни :

http://www.youtube.com/watch?v=8-DV1gHFt6c

майор ТЕНЕВ

Янков ми е съвипускник, той е от Виница.

dobrev621

Тежко им е било Стефчев,по тая плажна ивица-жега,зной. ;) ;D :P :P
GSM-0887655071

xentia

Поздрав на колегата Halo,
с извинение за закъснението - аз бях 96/97 в щаба, но обиколихме почти всички застави като издънкаджии свръзки :) - ако случайно си се обаждал по телефона в щаба за обстановката, със сигурност сме се чували.

Тяната

Янков/мазния/ ми беше взводен на кльонисти и готвачи през 1989г в Батальона- Бургас.Беше пекан и много ни скатаваше когато беше кофти времето за тактика.Останал съм с добри спомени за него.Оттогава нищо не съм чувал за него.
Марин Д.Стоянов-
Пальо купата-Ивайловград-Резово
ЕСМ                                тел. 0886 123045

Milen Mihalev

За мен е Янков е  много добър . Той ми бе взоден в Бургас и след това ме взе  при себе си на заставата . Към него само благодарности .

майор ТЕНЕВ

Абе няма ли кой да оправи името на темата?????
Тяна, ей ти го Янков през декември 2012.

Milen Mihalev

xentia

Не знам дали е във връзка с забележката за името на темата, но 9 ГЗ не беше ли всъщност 2 комендатура и с позивна "Казак" ?

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911
Most Online Today: 215
Most Online Ever: 6823