Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

12 ГЗ "Спартак", с. Сладун и 11 ГЗ "Ниса", с. Михалич, 13 ГО Любимец

Започната от Йол 5ГЗ 2ГО-56 530, 05.07.2010 г., 22:25 ч.

« назад - напред »

Йол 5ГЗ 2ГО-56 530

След като не успяхме да дойдем на срещата в Доспат с брат ми решихме да отидем до неговата застава-12ГЗ Спартак с.Сладун Любимешкият отряд.За съжаление беше валяло от няколко дена и не можахме да се разходим по границата,калта беше ужасна.Ето малко снимки 17 год след УВОто на брато.http://picasaweb.google.com/101248223474113557641/1211#

сппом

;D браво братоци  велики граничари сте  кажи на брат ти профила  да не е тони  некой път требе да отидеме до твоята застава и 6те взема малкия бандит той е луд на тема войници  ;граничари и барети абе кравта вода не става  ;D тия дни се върнах ме от гърция и като минавахме през кулата сомо ме пита за грани4нете събития ставали през годините много се кефи на теб и на брато  :P

сппом

видех профила на брато  спартак е нали  8)

naskoooo4

Браво момчета,
чудесни снимки сте направили. Жалко, че това което е съзиждано и поддържано с десетилетия е в този вид. Бъдете живи и здрави и разказвайте на малките за патриотизма и чувството за отговорност, която е имало в по-предните поколения.

сппом

йоле на снимките пи6е6 4е септември 6те ходите пак с брато до заставите дай да се организира ме ама требе пруеди 15 септември 4е малкия е на у4илище тоа 6те изкефи даже ако може 6те го снимаме и на вишката с преспиване ли се ходи пи6и ми тук или по  телефона да се 4уеме  ;) ;) :)

bojidar

Браво братя ЙОЛ. Как се почуства братчето на фона на това безхаберие към ГЗ, където е кипял непристанен 24ч. живот. Йол какво е състоянието на ГЗ на Калотина в момента. През 1988г. бях една седмица на ''Хала", голяма красива застава беше, но много уставняшка.

Йол 5ГЗ 2ГО-56 530

Здрасти Божо,брато беше меко казано потресен и той това викаше тука какъв живот е кипял,хора,животни, по кльона тревичка е нямало а сега.....А ХАЛА не е мръднала изобщо,използва се от ГП,минавах преди около 3-4 месеца ама нямах фото,на плаца имаше 3-4 джипа на ГП,чисто, подредено се едно войската си е още там.По мое време  пак си беше стегнато в сравнение с други застави,но някакво специално натягане от ръководството нямаше,давахме наряди нон стоп,ако имаше домакинска я свършиме и после кой каквото иска прави и както иска се облича.Абе супер си ми беше на заставата ;D

паци

Здревейте!!!Много се кефя на хора като вас,кото намират средства и най-вече време да се върнат назад във времето и спомените си,макар и грозното състояние на повечето застави,тези снимки будят носталгия у всички ни.
Свободно ли се преминава по пътищата,защото ми идат едни идеи...... и да не стане така да бия път на вятъра.
ефр. Пламен Димов  Любимец-56590 /1999-2000/

ПРИСА http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1517844194i.jpg

Rejoice,O young man in the youth...

Спартак

Няма проблеми!Минахме три  портала , широко отворени и никой не ни попита  къде отиваме.Не мисля че има проблем човек да отиде до почти всяка застава.

SEPULTURA

Само внимавай на "ЗАЛП" Капитан Андреево - може и да те окошарят, докато им обясниш какво правиш там   >:((поне при мен стана така, но без (окошарването")

pi4

Йол ... рече:
ЦитатВ участъка на 12 ГЗ с.Сладун отряд Любимец има местност наречена "Гроба на Къдъната".Брат ми ми е разказвал че е гроб на наша разузнавачка убита от турците и хвърлена в наша територия(не се знае коя година).Когато е служил там 1992-1994г гроба е бил почти заличен и доста трудно са го намирали,но камъка си е стоял(погребана е по мюсюлмански ритуал).
Знае ли някой повече за тази случка? Стана ми интересно. Често минавам през Сладун и мога да поразпитам там. Имате ли идея кого?

Йол 5ГЗ 2ГО-56 530

Говорил съм с брато и за съжаление повече инфо няма.Щом през 1992-1994 е бил почти заличен значи би трябвало да е погребана мнооого преди 1990г.Като са ги въвеждали като новобранки из района на ГЗ са им го показали обяснили са им това което аз написах и така.Ще му кажа и ако се присети нещо ще го драсне тука.

pi4

Надявам се скоро да ви дам резултат от предстоящето ми проучване. Вече имам идея кого да попитам в Сладун, но ако се сетите за нещо, моля информирайте ме!

Спартак

Здравейте , гроба се намира около стика с 11 ГЗ при границата , малко навътре в наша териториа(100-200м).Гроба е турски с голям и малък камък.Ако ти трябва повецхе инфо питай нещо по-конкретно?

125naspartak

Язовирчето до12 грз дали има още риба?

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509624
Total Topics: 1911