Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Граничарските пагони

Започната от ml. s-t Milchin, 13.05.2012 г., 00:48 ч.

« назад - напред »

майор ТЕНЕВ

Цитат на: Stenli_63 - 24.01.2014 г., 23:57 ч.
Ами при нас в лавката нямаше никакви. Само лимонада, вафли и "Златна есен  ".  ;)  Да не говориме и за галони за пагоните. И те липсваха и един от старите ходеше с един лейкопласт залепен за пагона и начертана черта по средата с зелен химикал, демек мл. с-т.  ;)  ;D
Вальо се бъзика стия лавки.
Пагони и галон за нашивки трябвало да ви осигури старшината.Явно е бил немарлив, а по-немарлив е бил 125, че не го е 'подсетил'.

velko

Тенев, нямаш ли някои майорски от 90-те?
А пазиш ли си лейтенантските?
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

stoqn

Стефчев това намерих в мойта лафка. ;) ;D
мл.с. Кузманов
ТГЗ - с. Чорбаджийско

Ивайло Христов

Ала-бала, ама може ли някой да извади пагони или фуражка от 50-те. Такова чудо сега май дори и в музей не може да се види. >:(
От браздата започва Родината!

стателов

Цитат на: ivailo_hr - 25.01.2014 г., 19:07 ч.
Ала-бала, ама може ли някой да извади пагони или фуражка от 50-те. Такова чудо сега май дори и в музей не може да се види. >:(
Иво, там в оня парк до Ал.Невски и Патриаршията /не му знам името/ няма ли такива стари работи. Виждал съм каски, значки, пагони и много елементи от фашистките униформи.

майор ТЕНЕВ

Цитат на: bogatir - 25.01.2014 г., 20:38 ч.
Цитат на: майор ТЕНЕВ - 25.01.2014 г., 00:26 ч.
Пагони и галон за нашивки трябвало да ви осигури старшината.

Майоре, галОните се осигуряваха от други лица, обикновенно цивилни  :P
Старшината беше по въпроса с галУна
Товарищ Богатир, галун из русского.
Вот оригинальное из французкого.
Цитат
ГАЛУН — (от франц. galon) плотная лента или тесьма шириной 5 60 мм из хлопчатобумажной пряжи, химических нитей, шелка, часто с армированной нитью. Используется при изготовлении знаков различия для форменной одежды и ее отделки
Имеет какая-то разница.

Ивайло Христов

Цитат на: bogatir - 25.01.2014 г., 20:38 ч.
...............................................
Цитат на: ivailo_hr - 25.01.2014 г., 19:07 ч.
Ала-бала, ама може ли някой да извади пагони .... от 50-те. Такова чудо сега май дори и в музей не може да се види. >:(

Забравил си, че на срещата през 2011 г. бяха извадени пагони от всички епохи, включилено и от 50-те.

Забравил съм. Качи снимки да ги видим пак.
Ама фуражка и куртка липсват...
От браздата започва Родината!

koko223

цапар

ЦитатЕто ги пагоните
Е пак "фазански"-те ги нема >:( Ем в Кюстендил обърнах внимание и даже бе обещано :(
Child in Time

fierce

Цитат на: цапар - 04.09.2016 г., 15:32 ч.
ЦитатЕто ги пагоните
Е пак "фазански"-те ги нема >:( Ем в Кюстендил обърнах внимание и даже бе обещано :(

то обещаването не е кат даването! ;D
105 на ,,Чавдар"

velko

ЦитатЕто ги пагоните
И ефрейторски няма.
Др.ст-на шолник, ефр. Велко, разрешете да остана! :) :) :)

цапар

Мамка му, чак сега осъзнах що чак толкова и от време оно най-ми харесват ефрейторските пагони. ???
Child in Time

velko

цапар

Цитат на: velko - 05.09.2016 г., 00:08 ч.
;D ;D Сподели,  моля :)  :)
Ми, кат ученик, първо двамата ми батковци първи братовчеди Иван и Борис, мир на духа им, кат си идваха в отпуск съм им видял искрящата нашивка и ми се е загнездило и аз кат тях да стана силен и добър, обръгнал войник, около когото селските моми също ще се лепат :-[ , възрастните уважително ще потупват по рамото, а мама, татко и родата ще се пукат от гордост... А и пагонът изчистен, подреден!
А после така се случи, че само ефрейторски пагон не поносих.. :( .. и генералски, ама за тях не ми достигна език ;) па и не са ми били мечта :(
Child in Time

stanyanev

ЦитатЕто ги пагоните
Явно са отлетели  ;)
С. Янев

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911