Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Няколко въпроса за Калашников във всички въоръжени формирования в България

Започната от maistor5770, 05.09.2013 г., 22:02 ч.

« назад - напред »

maistor5770

Цитат на: ranik56 - 05.09.2013 г., 23:12 ч.
Цитат на: maistor5770 - 05.09.2013 г., 22:02 ч.
Здравейте , малко затихнах  изцяло  , но сега ще съживя темата.
Искам да разбера  за всеки който е отворен , ако може да сподели с какъв калашник  е служил .
По-точно.
-АК или АКМ ?
-Приклада  сгъваем ли е бил или не?
-Дървен или пластмасов?
-Българско или руско производство?
-Ако е бил български имаше ли маркировка с една мишена и  10  на цевната кутия?
-Имаше ли екстри като оптика или нощно виждане?
Към темата ще добавя и  въпроса .
Драгуновът  в  България   само руско производство ли е ?
Трябваше  да     запашем    и  ТТ   ...с  16  патрона   .   Горе  долу    ..това  носехме   със  себе си    ..Разбира 
ТТ  супер  :)  хубаво че не са ви давали Макаров

maistor5770

Цитат на: ranik56 - 05.09.2013 г., 23:12 ч.
Цитат на: maistor5770 - 05.09.2013 г., 22:02 ч.
Здравейте , малко затихнах  изцяло  , но сега ще съживя темата.
Искам да разбера  за всеки който е отворен , ако може да сподели с какъв калашник  е служил .
По-точно.
-АК или АКМ ?
-Приклада  сгъваем ли е бил или не?
-Дървен или пластмасов?
-Българско или руско производство?
-Ако е бил български имаше ли маркировка с една мишена и  10  на цевната кутия?
-Имаше ли екстри като оптика или нощно виждане?
Към темата ще добавя и  въпроса .
Драгуновът  в  България   само руско производство ли е ?
Привет   Майсторе   ,ще    уважа     коментара  ти     ...частично    . 
Как  ще   "Съживиш "  ТЕМА   ...която   -  току  що     си     създал ?! Ама   ,карай   да   Върви   ...
Ние  ,служихме    с  АК-47   ... някои   от  Нас  ,  носехме   , Зачислените  ни     Автомати     според     Длъжноста     и  Званието    .  на  ,  ИСК   и  ВСК    - бяха    зачислени     Автоманти     със  " Сгъваеми "    Приклади  ...  Всички   Останали   -   носехме    ... Автомати  с   "Дървен  Приклад  "  .   Не  знам  Прикладите   от   какво  Дърво     бяха   изработени   .   
Командирите  на  Отделение    по  времето  ,когато     служех    ... при  излизане  по  Тревога  /ТОВА  СЕ  СЛУЧВАШЕ   РЯДКО /    -  освен  :  Зачисленото  Оръжие  - Автомат   с  Четири   Пълнителя  / 3х 25  патрона  /   и   единият      без     патрони  - плюс . Снаражението  ...  Каска ,  Шанс ,Противогаз  ,  Мешка  , Плащ  Наметало   , Радиостанция   -  R - 352    и  допълнителни   Боеприпаси  / опаковани   в  Брезентов   стек  / .   Трябваше  да     запашем    и  ТТ   ...с  16  патрона   .   Горе  долу    ..това  носехме   със  себе си    ..Разбира  се  ,че  трябва  да  спомена   и Колективните   Оръжия   Момчетата     освен     Зачисленото   им  Оръжие     взимаха     и    ... Картечниците  и  Гранатометите      -  без  тях   не  може      .     :)
Сега се вгледах . Що 25 патрона не трябва ли 30?

chekur/Барбов/

Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

майор ТЕНЕВ

Цитат[Сега се вгледах . Що 25 патрона не трябва ли 30?/quote]
Не дават по повече, да има за всички.

chekur/Барбов/

ЦитатСега се вгледах . Що 25 патрона не трябва ли 30?
А бе нали ти казахме да четеш из темите бе пич >:(............щото се натягат пружините-затова >:( >:( >:(.
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

velko

Цитат на: maistor5770 - 05.09.2013 г., 23:18 ч.
......  Сега се вгледах . Що 25 патрона не трябва ли 30?

Цитат на: chekur - 05.09.2013 г., 23:23 ч.
......А бе нали ти казахме да четеш из темите бе пич >:(............щото се натягат пружините-затова >:( >:( >:(.

Ето тук има писано по твоя въпрос:

http://granichar.org/forum/index.php/topic,105.45.html
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

ranik56

Цитат на: майор ТЕНЕВ - 05.09.2013 г., 23:15 ч.
Защо пък сте запасвали 'ТТ' с 16 патрона. Не се полага по щат на КСО. Пистолет се полага на гранатометчика-за лична защита.
Казва  ли ти  някой   ?!   ... нали  бях  -  104   ... все  пак  ,    беше    ...  1976г.    и   Заставата     беше   ...Уникална   .   Абе    ...  не  само    на  ГЕРЗОВИЦА   ...  Е  ...Имало  -   ОРЛИ  .
Наистина   и  на  Гранатометчика  ,  се  полагаше   Пистолет  -   ТТ ...АБСОЛЮТНО   си    прав   .

tom

Защо пък сте запасвали 'ТТ' с 16 патрона. Не се полага по щат на КСО. Пистолет се полага на гранатометчика-за лична защита.
Само той ми липсваше  ;D. Единствената ,,Тревога,, на заставата ме убеди , че нямам шанс за друго , освен за отбрана. След като се натоварих като коледна елха , не можех да се затичам , без нещо да започне да пада от мен. Мешка , сумка , манерка , шанцов инструмент , нож , ракети , пълнители , АК , РПГ-7 , две ракети за РПГ-то , каска , противогаз и шинел(през лятото). Понеже метнах върху мешката , раницата с ракетите за ,,базуката,, - те като два рога стърчаха пред главата ми. РПГ- то също се чудех къде да си го сложа , докато държах АК  ;D. Когато чух от проверяващият полковник ,,Бегом , марш,, ми причерня  ;D. Да не забряваме , че мешката си беше ,,заставаджийска,, - всичкото ми имане беше там. После преснетнах , че общо ,,багажът,, е тежал около 45 кг. Добре , че след 20м. тичане имаше ,,Отбой,,.

chekur/Барбов/

майор ТЕНЕВ

Съгласно правилата, при 'Тревога' не трябва да остане оръжие в заставата.
АК на гранатометчика, зачислен му в мирно време, при мобилизация се дава на запасния, който попълва щата. И той остава с едно РПГ и две ПГ-7В. Затова му трябва и пищов за да гръмне някой и друг противник, ако искат да го хванат.

ranik56

Цитат на: tom - 05.09.2013 г., 23:37 ч.
Само той ми липсваше  ;D. Единствената ,,Тревога,, на заставата ме убеди , че нямам шанс за друго , освен за отбрана. След като се натоварих като коледна елха , не можех да се затичам , без нещо да започне да пада от мен. Мешка , сумка , манерка , шанцов инструмент , нож , ракети , пълнители , АК , РПГ-7 , две ракети за РПГ-то , каска. Понеже метнах върху мешката , раницата с ракетите за ,,базуката,, - те като два рога стърчаха пред главата ми. РПГ- то също се чудех къде да си го сложа , докато държах АК  ;D. Когато чух от проверяващоят полковник ,,Бегом , марш,, ми причерня  ;D. Да не забряваме , че мешката си беше ,,заставаджийска,, - всичкото ми имане беше там. После преснетнах , че общо ,,багажът,, е тежал около 45 кг. Добре , че след 20м. тичане имаше ,,Отбой,,.
;D ;D ;D  Така    Беше   .    Какво  да  правиш    ..  при  нас ,  норматива  беше     22 мин .   -   време  за  придвижване   до  Опорният  Пункт  -  Той    беше     на  около  400 -500 метра     ...  но  , докато  се  качиме  до  него   ...Езика   ти  се   влачи  по   Земята  .   

майор ТЕНЕВ

Норматива е за излизане на л.с. от местостоянката в сборен район, който може да е на 50м от заставата.
А опорния пункт може и да е на километър, там вече има други срокове, защото всичко трябва да се изнесе там-кухня, складове, боеприпаси и т.н. Това надали е правено на някоя застава.

tom

Цитат на: майор ТЕНЕВ - 05.09.2013 г., 23:48 ч.
Съгласно правилата, при 'Тревога' не трябва да остане оръжие в заставата.
АК на гранатометчика, зачислен му в мирно време, при мобилизация се дава на запасния, който попълва щата. И той остава с едно РПГ и две ПГ-7В. Затова му трябва и пищов за да гръмне някой и друг противник, ако искат да го хванат.
Да , де , ама като го няма запаснякът , аз трябваше да си влача всичко.

chekur/Барбов/

Аз докато бях гранатометчик в батальона мъкнех и двете пушки,че и торбата с две ракети мама им стара >:(.Не знам дали беше правилно,ма и не съм питал......... ;D.

maistor5770

Цитат на: velko - 05.09.2013 г., 23:29 ч.
Цитат на: maistor5770 - 05.09.2013 г., 23:18 ч.
......  Сега се вгледах . Що 25 патрона не трябва ли 30?

Цитат на: chekur - 05.09.2013 г., 23:23 ч.
......А бе нали ти казахме да четеш из темите бе пич >:(............щото се натягат пружините-затова >:( >:( >:(.

Ето тук има писано по твоя въпрос:

http://granichar.org/forum/index.php/topic,105.45.html
Значи по устав 25 патрона , иначе  при тревога не трябва ли да е пълен до горе пълнителя?
И общо взето пълнителите от тези дъртите метални ли са били?

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646