Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Гранични срещи -РУСЕ

Започната от granitsa68, 29.03.2010 г., 16:56 ч.

« назад - напред »

velko

Цитат на: dobrev621 - 01.03.2011 г., 10:24 ч.
Те Румьнците ходят само на "ЛЕВЕНТА",що вино изпиха,абе имат хората пари.
Всъщност, в Русе идват предимно онези румънци, които имат пари. Но повечето румънци си стоят в Румъния и не могат да мърдат много, понеже са фукарии, бетер и от нас :)
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

dobrev621

Есента ходих в Румьния,доста пообиколих-имам роднини,останах с впечатление,че живеят много по добрие от нас.Вьзможно е и да има и беднотия-както е и при нас.Поздрави.
GSM-0887655071

velko

Цитат на: dobrev621 - 01.03.2011 г., 12:50 ч.
Есента ходих в Румьния,доста пообиколих-имам роднини,останах с впечатление,че живеят много по добрие от нас.Вьзможно е и да има и беднотия-както е и при нас.Поздрави.
Имат някои региони, които са добре уредени - колкото по-близо са до Русе - толкова по-добре. Веднъж, влизайки от Унгария, по незнайни причини, GPS- ът на колата ми ме прекара през едни рагиони, които са по-зле и от нашия Делиорман - бедни и опърпани хорица (с онезки характерни мърляви бомбета на главите). "Първокласният" път бе ше без дупки, но асфалтът явно бе некачествен, без основа и бе нагънат в дълбоки коловози. Видях се в чудо - около 200 км , през нощта, средната ми скорост бе 30-тина км/час. Крайпътните заведения бяха населени с хора, приличащи на дроиди. Нещата малко се пооправиха, когато наближих Дунава (някъде около електростанцията - отсреща се виждаше Сърбия). Но за цивилизация можеше да се говори едва след Питещи, в посока  Букурещ. Околовръстното (доколкото го има) в Букурещ е най-смешното околовръстно в Европа - разбито и прашно (софийското е цвете!), с огромно задръстване. Запомнил съм, че между колите сновяха улични търговци, които предлагаха какво ли не - дрехи, кантари и т.н. Шофьорът на колата пред мен съвсем спокойно мери и си купи чифт обувки - на асфалта, в задръстването!
Но румънците са много добри в манипулирането на статистиката и от няколко години си "докарват" отлични резултати заради ЕС.

AranJoro

абе и там ,до колкото знам и съм чувал от познати..немат средна класа..верно е ,че тука идват паралийте..за да харчат едни еврота (което не е лошо за тези дето ги вземат)
и сетне да разправят, като се върнат в румъния ,че са се разходили
до русе,посетили са   басеин "НОРД",пили са бира,ама дали са  казват ,че не се къпят а само гледат... пиат по една и айде обратно... и си пазят билетчето ,за да могат да доказват че са били в България,:))) това поне го съм го виждал на "норда" така нареченият градски басеин. :))

ПП..ами велко..то по хората върви това... :D:D:D
сапьора грешал един път...повече не повтарял!!!

velko

Цитат на: АрanJoro - 01.03.2011 г., 15:40 ч.
абе и там ,до колкото знам и съм чувал от познати..немат средна класа..верно е ,че тука идват паралийте..за да харчат едни еврота (което не е лошо за тези дето ги вземат)
и сетне да разправят, като се върнат в румъния ,че са се разходили
до русе,посетили са   басеин "НОРД",пили са бира,ама дали са  казват ,че не се къпят а само гледат... пиат по една и айде обратно... и си пазят билетчето ,за да могат да доказват че са били в България,:))) това поне го съм го виждал на "норда" така нареченият градски басеин. :))
Същото, което правят и някои варненци, като "ходят на плаж в Гърция"  ;D ;D ;D Но айде, стига съм спамил темата!

AranJoro

повторението било ,майка на знанието... 
Граничари,които не живеете в  Русе...ако прочетете това...запп'ейти и вие на мероприятието.

айде да повторим,за събота или неделя...19.03-20.03.2011г.
15:00ч. на Механата "при Райебера" пък ако не вали и е хубаво времето, може и нейде на припек.. :)
тъкмо да обсъдим някой бъдещи действия :)

alex0610

Здравейте и от мен другари граничари.Аз май изтървах срещата.Но нищо другия път съм на линия.
серж. Александров И.С.К.  "Вегур"  7ГЗ "Богатир"   1 Видински отряд

dobrev621

Не зная да я броя ли за среща,но вчера на 20 03 се видяхме на по кафе с Велко и то в Русе-двама Клеевци от различни набори.
GSM-0887655071

velko

Цитат на: dobrev621 - 21.03.2011 г., 17:15 ч.
Не зная да я броя ли за среща,но вчера на 20 03 се видяхме на по кафе с Велко и то в Русе-двама Клеевци от различни набори.
И времето отлетя, без да го усетим :)

dobrev621

GSM-0887655071

alex0610

Хей приятели граничари от Русе аз все чакам съобщение за среща ама уви няма .

AranJoro

има ли мераклий за збирка на бирка с мезе, предразполагащи  към разпъване,опъване разтягане и издължаване  на гористо - планински граничарски лакърдий ?  :) ;D :P

alex0610

Абе Жоре ние с теб сме лесни другите ги няма другитее.

AranJoro

абе за другата седмица, събота или неделя,ако има мераклий можем да се зберем...за туй почвамъ изотдалече, 8) за да може да го прочетат повече бойци...и да си направят план-графика,

AranJoro

има ли мераклий за събота вечер,да си напраим една вечерна  проверка на русенски регион?

Статистика

Members
Total Members: 4717
Latest: В.Зашев
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509947
Total Topics: 1913
Most Online Today: 292
Most Online Ever: 8646