Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Гранични срещи -РУСЕ

Започната от granitsa68, 29.03.2010 г., 16:56 ч.

« назад - напред »

dobrev621

От мен ги имате 20 човека служили в ГВ,лично сьм говорил с тях.Трябва само да се организираме и да определим дата.Потьрсете и ВИЕ.Важното е да започнем от някьде.
GSM-0887655071

granitsa68

Айде  момчета-----поне  тук  сме  близо----------може  да се съберем----------има  и няколко от  Русе които не  са  във  форума------------сигурно  ще  дойдат ;)
Ефр. В.ГАНЕВ  11ГЗ"НИСА"с.РАКОВИЦА--ВД

ranik56

Тъй ,като  темата е  Гранични срещи -РУСЕ   си позволявам   да Напиша  имената  на
мои  приятели - Граничари  от Русе  и Русенско  .
Та ,като  организираме  срещи  да имате  на предвид  и тези Граничари :

1.мл.с-т.Найден Михайлов   Георгиев -  4ГЗ  - Снайпер  5ГО .   -от    РУСЕ
2.р-к Любомир  Савов  Величков  6ГЗ  -Бобина  5ГО .-от   РУСЕ
3.р-к Емил   Трифонов  Великов   6ГЗ -Бобина  5ГО .от   РУСЕ
4.р-к Николай  Иванов  Ппопов  6ГЗ-Бобина  5ГО .  от с.Пиргово Русенско
5.мл.с-т Георги  Иванов  Йочев  6ГЗ -Бобина  5ГО - с .Бяла  Русенско  - / открит  /graniza68
6.р-к Илия  Цветков  / ВСК/  6ГЗ-Бобина  5ГО  с.    Белцов   Русенско
7.р-к Захари  Петков  Петков  6ГЗ -  Бобина 5ГО  с.Мартен  Русенско  -/открит/Vladimirov
За сега се сещам само за тях  -  като  зацепя   ще  добавям .

поздрави  Раник56

firstimer

Пишете ме за сбирката :)
1991 година когато постъпих с мен имаше 78 човека в 13-ГО - Любимец, които бяха от русенското военно окръжие. Поддържам контакти с някой от тях и ако решим да правим нещо ще се опитам да ги събера.

koko_1973

Тутракан към Русе ли да броим?

krasimir_vankov

Пишете и мен . Свищовец храбър , ама понеже 28 години скитах къде ли не , даже две в РГС Русе изкарах като ръководител на ГПУ - Свищов. Когато там се "наливаха основите". Стартирах като млад лейтенант през 82-ра зам.к-р на една видинска застава ( 255 на Богатир) . Една трета от граничарите бяха от русенско военно окръжие , останал съм с чудесни впечатления от тях. Съвестно ми е да ги изброявам , щото сигурно ще пропусна някого незаслужено , но те бяха от набори 1962 , 1963 и 1964 . Чудесни бойци бяха . Знам , че някой от тях впоследствие продулжихав полицията (пардон , милицията) и в армейски поделения . През онези години видинския отряд се захранваше основно от окръжията Русе , Плевен , София . Свищовците пък ги юркаха (заедно с болярите - търновци) основно по Момчилград и  Любимец

AranJoro

еее,от два деня си мисля за едно такова збиране :)))добре ,че са закопах,че иначе щях да минирам форума с още една подобн тема :)))
ако има нещо за копане и разминиране...пишете ме на първа линия. ;D

и един заставджия има от 13-та,имам му координатите.
сапьора грешал един път...повече не повтарял!!!

dobrev621

Ванков 80-82год.Момчилградският отряд 80 процента бяхме русенци,явно и по другите отряди се пращали доста.
GSM-0887655071

AranJoro

в Малко Търново,Русенци са били кът,преди аз да вляза там е имало един или двама...но е били два или три набора преди това,на 30.03.91г. влязохохме двама,ама бяхме разпределини за Айтос,танковото поделение...от новобранците имаше  двама,и на сичкото отгоре единя сапьор го напраили без дама питат ;)че ми са падаше и малко приятел,пък друг ;Dия живееше във съседния блок....е, то бива съвпадение бива...ама чак пък толкова...

AranJoro

предлагам, да направим едно леко мероприятие за опознаване наличния състав. ..а  в последствие и на място,  да решим по-нататъшните действия по зададената задача.
по-принцип,не съм зает твърде много през деня,така ,че  имам възможност почти по-всяко време на денонощието да се вдигна на една обстановка!
ако трябва ще назначим и СНП, с цел предотвратяване на нежелани  и вражески настроени лица...  ;)

В.Цонев

Включвам се  и аз - с хората, носили  зелен пагон, отивам на всякъде - р-к  Цонев от Елба. А,  granitsa68, тебе ще те моля за помощ. Твоя край  даваше много граничари за нашият 5 ГО. Дори на Елба имахме от Ценово, Долна Студена , Беляново.  Изобщо русенското  присъствие  в отряда бе мощно. Ако ги намерим,  може да доведеш на срещата цяла застава ,граничари де.  Успех и дано се срещнем все някой ден! :)
Днес Родопа с него се гордее и го славят Странджа и Сакар, цял народ за него песни пее - песни за боеца граничар....
Валери Цонев, 2 ГЗ "Елба", Горно Къпинов

AranJoro

среща утре в механа "при райбера"12:00ч. който е съгласен две крачки пред строя :)
аз ще съм там...

Stenli_63

Момчета и аз ви желая успех за срещата . По мое време 81 - 83г. в 1 ГО Видин имаше доста момчета от Русе. В моя взвод в УП в с. Дружба имаше ако не ме лъже паметта 4 или 5 човека от там. После на 6ГЗ Нимфа в с. Раброво бяхме заедно с  бацила Емил Енчев , кльониста новобранец Ерман Гюров , новобранеца готвач Валери Великов , прожекториста Ефтимов от Две могили, а  на съседната  7 застава служеше  кльониста Валери Петков . Дано  с някой от тях се засечете на срещата. И очакваме снимков материал.

Stenli_63

АрanJoro  внимателно с "РАЙБЕРА" да не го избиете .    ;)

krasimir_vankov

Ба'си бързаците , реко'а и отсеко'а ,  а я ги опущи'х . Е, а'наздраве ! И да качите снимки , ей !

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911
Most Online Today: 215
Most Online Ever: 6823