Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Имената на кучетата по граничните застави

Започната от granitsa68, 24.03.2010 г., 12:50 ч.

« назад - напред »

iakim

Цитат на: granitsa68 - 24.03.2010 г., 12:50 ч.
  Здравейте  ВСК и ИСК. Обичам кучетата,въпреки че не съм бил водач или инструктор. Правело ми е впечатление имената на заставаджийските кучета и  искам да попитам как са се определяли тези имена? А и като имена какви са били в отрядите ;)? Например на нашата ГЗ служиха  ЗИМ ,,ЗАРЯД,,ДЕРО,,ЖОЕЛ. Дано не съм ги объркал ;D,  ЗАРЯД беше най-добрия за мен .Чувал съм и други  имена като  ХЕКТОР,  ЗАГРЕБ, ВЕЛ, БАГДАД, . Вземало ли се е нещо предвид като са слагали име на дадено куче?? Поздрави

Ееееех Спомням си ги Ганди  Само Зим бях забравил  Заряд аз го водих на школа през 1988 година в Берковица - приподготовка
Моля колеги ИСК от това време да се представят
ИСК р-к Я Якимов
СК Заряд
Видински отряд - НИСА

granitsa68

ЗИМ не беше лошо куче ,нямаше кой сериозно да се занимава с него :(.  Заряд си беше № 1 ;)
Ефр. В.ГАНЕВ  11ГЗ"НИСА"с.РАКОВИЦА--ВД

Антон

Цитат на: bobo13 - 30.03.2010 г., 00:41 ч.
През 98 на Кулата, кучетата бяха Родо, Ксандор и Алдо.
На бившето ГПУ Ваксево-Кюстендил имаше СК Родо, което беше бракувано поради старост през 2006-2007 г. Един колега го взе и още го гледа на селото му.

kiril

На 13 ГрЗ "Юнак" Църварица кучето се казваше Мор. Беше доста едро и чисто черно ,но имаше само едно око ( говореше се ,че е загубил другото при сбиване с брат му ). Това изобщо не му пречеше да си върши перфектно работата на следово куче. Беше малко зловещо да го срещнеш нощно време с едно светещо око. :) Но пък беше много уравновесено и послушно куче. По късно доведоха още едно -източно-европейска овчарка Нерон. После колегата който го водеше си го взе в да си го гледа за домашно. За кратко ни бяха довели един доберман ,но беше младо и необучено. Извеждахме го по наряди по скоро на разходка. Хранеха го слабо и доста отслабна и така се принудиха да го върнат. Иначе в отряда съм виждал и  ризеншнауцери ,но не знам за какво са ги ползвали.

Niki_vd

Имам спомени от 87-89г за Комендатурата в Мичурин(Царево)че кучетата им се казваха Крен и Клен...Едното май тогава беше станало първенец на ГВ с водача си.Кучкарниците им бяха в района на пункта на моряците и ги знаех.

emkl

На "Чавдар"- Ст. Лисичково през 1988-90г. С/К беше "Медун". Имаше и други 2, но не им помня имената. На Медун водач му беше Гецата, после Узунов от Панагюрище. След увото ни чух, че го свалили в Кюстендил за оперативно.

Jordan

На "Победител" от любимешкия отряд, над Камилски дол, имаше много злобно куче Бък. То умря през Януари 1997 и на негово място докараха Лес. Лес беше здрав и респектиращ на външен вид, но беше нещо повреден, защото се страхуваше от всичко и само гледаше да се скрие някъде. Кучкарят трябваше все да го тегли след себе си.

ганди

Рекс,Наряд,Корман и Саша.10 застава "ПАНАМА"-Момчилград,1988-1990г.

паци

На 8-ма ГЗ на Капитан андреево през 99г-00г беше СК Бари.Много добро куче,както по характер така и по служба.Имаше само проблеми от време на време с аналните жлези,но това не му пречеше да държи следа по 10-ина километра. :)
Сетих се за две кучета на Гебран.Войниците казваха че ги използваха на КПП-то за търсене на дрога.
Казваха,че ги "дрогирват"за да могат да си вършат задълженията ???.Ама и те имаха един "празен" поглед,може би от наркотиците :-\
ефр. Пламен Димов  Любимец-56590 /1999-2000/

ПРИСА http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1517844194i.jpg

Rejoice,O young man in the youth...

ганди

Това е грешка приятелю,Убочението на едно такова куче започва от рано,още като се отдели от кучилото,след 50-60ден, и струва много скъпо/като време и работа ,постоянство/Заблуда е ,че ги дрогират. Голяма грешка в ГВ беше ,че за кучкари избираха хора ,които преди да отидат в армията не са виждали куче,освен кучето на синджира в дедовата къща.а след армията не помирисват и нашйник дори. А за тези кучета за дрогата , за които казваш   Германците,които ги произвели като дошли да  ги видят как работят и в какво състояние са.О,УЖАС!!!  С такова куче трябва да се работи постоянно ,с много мерак,разбиране и любов към животното.И най важното трябвя да знаеш какво и как се прави и да не се срамиш да питаш.И ако,има кой да ти каже и да запомняш.ЕВАЛЛА. Така се става професионалист. За огромно съжаление  в България те са малко.

chekur/Барбов/

Ганди,според теб кои трябваше да стават "кучкари"-защото и аз попадам в твоята класификация и сега съм малко гузен,че може би съм заел мястото на някой по-достоен.Ти бил ли си "кучкар"и ако да сподели малко от твоя опит-ще се опитам да го запомня!Освен това сега си спомних,че по мое време ни наричаха водачи и инструктори на служебни кучета-сигурно защото ходехме на школи и минавахме ОБУчение.Пък за професионализма-санитарните инструктори караха школа 9 месеца ама не ставаха лекари!
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

Jordan

Цитат на: chekur - 15.06.2010 г., 09:43 ч.
Ганди,според теб кои трябваше да стават "кучкари"
Ще си позволя да отговаря аз.
Такива като Ивайло Христов трябваше да стават кучкари. И ако го видят че е наистина мотивиран, да му предложат перспектива за развитие. А не да им се смеят на военните комисии за "странното" желание.

паци

А и до колкото знам трябва да се изкара курс на обучение в Берковица. :-\
ефр. Пламен Димов  Любимец-56590 /1999-2000/

ПРИСА http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1517844194i.jpg

Rejoice,O young man in the youth...

ганди

Моите извинения към всички ИСК и ВСК .Неисках да засягам никой дори и да обиждам когото и да било.Изказах мненията и обежденията си.които съм предобил вече над 25 г.от които 15 г.при мн.добър чител и голям приятел от армията.А дали е излязло нещо от мен .може да каже само той.Иначе бях  кльонист /КТО /.

chekur/Барбов/

Айде сега по-леко,кой е трябвало и кой не имаше кой да решава.Работата е малко по-комплексна,това че си имал болонка у вас не значи че ставаш за водач,освен това от всяка пишка ако ставаше свирка от мойта щеше да стане кавал.Примерно де!И аз не искам да обиждам никой-нали така се казва!
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911
Most Online Today: 215
Most Online Ever: 6823