Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Заснимане на възстановки

Започната от Rishko, 30.01.2013 г., 17:21 ч.

« назад - напред »

Rishko

привет на всички
извинявам се, но няма да гледам какво и как пиша тъй като времето ми е ограничено
говорих с ......... за сега ще премълча име ...... и излезе една идея която предполагам че ще ви допадне
идеята е следната
от наша страна да се организира възстановка на всички битки които смятаме за значими и желаем да представим като история която да се излъчи по телевизията.
хората се интересуват да заснемат възстановки на исторически събития като информация за определени точки от България. искахте да покажем истината за българските граничари, ето сега има възможност да го направим.
също така предложиха като заснемане да се направи и работата със служебни кучета в гранични войски.
може да се направи и подобна тема примерно материал за обучението и работа на терен със служебното куче.
тук всички водачи и инструктори могат да се включат.
предполагам че може да се обмисли като цяло представянето на служебното куче на границата (през гранични войски та до момента в грнична полиция)
какво се иска от нас
ние трябва да се организираме да направим сценария и режисурата на събитието. за целта ще са ни нужни оръжия, дрехи и т.н.
също трябва да си обработим сценария и режисурата на събитието, да си организираме хората които ще участват за ролите във възстановката и т.н.
отделно за служебните кучета също ще е хубаво да се направи сценарии за задържане на нарушител, действия на ТГ и т.н.
предполагам се ориентирате вече за какво говоря.
няма да е игрален филм за границата с голям бюджет, но все пак е нещо с което можем да подкрепим идеята на форума и съхраняването на спомена и представяне на реалността от живота на границата.
хората проявиха интерес към темата, за нас остава да дадем колкото може повече за да се получи нещо хубаво.
за кучетата предполагам материалите ще отидат в хоби, а за възстановките в дестинация.
ако идеята ви харесва давайте да се захващаме за работа.
до сарабурунската не остана време но не са малко битките за които могат да се направят възстановки.
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

Ивайло Христов

На мен идеята ми харесва.
Дали обаче ще може възстановките да са на действителните места на събитията?
Сценарият е сложна работа, защото не знаем с голяма точност за повечето събития: кой къде е бил, как се е движил и т.н.
Валдес беше споменал, че познава фотографа, който е снимал възстановката на Сарабурун и то няколко седмици след престрелката.
От браздата започва Родината!

velko

Идеята изглежда много добра - въпросът "как?" идва едва след "дали?"
Можем ли да опитаме първоначално с възстановка на едно събитие - онова, за което разполагаме с най-много и с най-достоверна информация - може би "Ваклинов"?
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

djimar

храстчета и пънове ще има много ,но има и млади момчета които все още имат вид и възможности  а и не са забравили порядките  ,може би офицерите от форума ще си влязат в ролята и ще поведат групата

drach

Mисля, че няма да се получи ефекта, който желаем,защото начинанието изисква сили и средства за да го осъществим професионално.Хората дали живота си и останали на граничната бразда не заслужават пародиии.Така мисля аз, без претенции за компетентност.

djimar

може би е най добре да се уточни какво точно се очаква ,дали някаква поредица от живота на Гранични Войски или само епизод от някоя битка -лично аз мисля че ще ни е по силите документално да представим живота по границата а също и основните занимания на граничарите /без козите >:( >:(/

стателов

Идеята и възможността да се направи такова нещо е много добра. Но ...
Ние можем да участваме като консултанти по отделните снимки и направата на сценария. Все ми се струва, че сценарий и режисура изисква професионализъм.
Имам обече идея.
Това /сценарий и режисура/ да се предложи за изработка на студенти които изучават тези дейности. Първо ще се поупражняват. Знаят повече от нас. А и няма да "струват" много пари.

ranik56

Това  е  Голям  Залък  .  Само   за  минутка  си   представете    какви  средства   са  необходими   
и   колко  струва  наема  на Реквизита   .    За  излъчването  по  Телевизията    просто   забравете   ....
За  да  покажеш  нещо   - трябва   да  си   платиш . 
Любителските   клипчета    биха  свършили   по-добра   работа   ,те  поне  са   безплатни   .   :)   и  откровенно    казано -   само  ние   ще  им  се   радваме   .  Имаме     горчиви     примери  ,  разни   Лайнохвъргачи  и  Доброжелатели    ,които   Дрискат    под   клипчетата  ни    само  това   чакат .  Междувпрочем  ....
Има  участници  във  форума  ,които    притежават   Реплики   на   Оръжието  на   нашите  Герои    ,на  тях  нищо   няма  да  им  струва    да  ги  предоставят   за временно  ползване    пък  и защо   самите  те   да   не   участват   .   ;)
Подобни   въстановки    не  са  нещо  ново   ...  " Традиция  "   са    тези   ,които  правят   
  възстановки   ,но  само    на    значими  събития    от Българската  История  . 
Не  подкрепям  идеята  .
Не   виждам    причина     да    Героизираме   /  повече  от  необходимото  /   загиналите      Граничари  -    -  Със   цената  на  Живота  си  ,  нашите   момчета  са   доказали  -  как  се   брани   Родина   .

майор ТЕНЕВ

Много добра идея като замисъл, ако се изпълни, ще бъде супер. Това, както каза Раденко е голям залък, направо комат.
Разбира се, че студенти могат да се упражняват в това начинание, от нас се иска съдействие и консултация кое и как е правилно. Тук-там може да се включат и архивни кадри, заснемани през годините/за което трябва да се издирят/. Във възстановката пак може да се ползват студенти-актьори/в отделни сцени/, както в 'Римският мост'.
Виж, за ВСК и кучета няма да се безпокоим-Валери е напълно автентичен, не му е нужен даже и гримьор, а има и по-млади от него, които в момента се занимават с това.
Трудно начинание, но не и невъзможно. И ако ще се прави, да е както трябва..
И предполагам, че колегите по места /има все още граничари/, ще ни окажат съдействие с каквото могат.

Коста Костов

В клуб Традиция се правеха и продължават да се правят възтановки на исторически събития.Преди 5-6 години се събирахме в Лиляна Димитрова,клуба по спортна стрелба...,тогава дори ходихме за възтановки до Чехия,абе такива работи на обменни начала.После,после започна ,,ядрен синтез",по региони по градове всеки да води бащина дружина и т.н..Иначе понабавихме автентично въоръжение ,вещево оборудване и всеки вторник и петък вечер се упушвахме в кафето .След началото на процеса на деление мераците ми понамаляха ,но има все още колеги ентусиасти.Униформите с които първоначално се оборудвахме бяха на опълченци и на руски войници и офицери от онуй време.Оръжието -колекционерско от този период и т.н..За масовки и проиграване на исторически моменти в по-ново време се заемат пушкала от Киноцентъра ,барабар с халостни фишеци и един Найден -Макаровеца,но това е друга бира.Хубав ден!

Dian Dianov

За Гранични войски има много документални филми , поне аз съм участвал в заснемането на няколко, просто трябва да се издирят в архива на управлението и да се направят обществено достояние . Аз лично имам видио касета , с филма ,,Жената на граничаря,, заснет на нашата и няколко други застави от различни отряди и излъчен по БНТ през 80 годиини . Просто трябва да се намерят тези филми !
дИАНОВ .

Ивайло Христов

Филмите правени преди 1989 г. за ГВ са си добри, но те са и повече или по-малко идеологически обременени. Няма лошо да се издирят и покажат (дано някой да има куража да ги покаже).

На нас обаче ни е нужен съвременен филм за отминалите времена на ГВ, който да показва максимално безпристрастно и достоверно средностатистическата истина за ежедневието на граниарите от онова време. По този начин ще покажем на света, че ни има нас, а и много които мислят като нас, макар и да не са в този форум. По този начин ще стане ясно, че събирателният образ на граничаря не е този на Попа, Красавеца, Стойнешки и др. подобни персонажи от "Граница" 1994 г.
От браздата започва Родината!

майор ТЕНЕВ

Иво, те 'Римския мост' не пускат..... за друго надали. >:(
А може, много може да се направи-и за островите на Марица, и Сарабурун, и мл.с-т Вълков може да влезе. Иска се желание-щом го има, ще стане.

Rishko

сега нека да уточним едно много важно нещо
филми за събитията може и да има в архивите,  но това не ви е арена или замунда.
за тези материали се плащат авторски права. забравете за тях.
отделно става за заснемане на документални филмчета от порядъка на 30 минути.
никакви политически окраски и подобни глупости. просто чиста фактология за събитието подкрепена с малко снимки и цитати от документи. ако не можете да се ориентирате за какво говоря можете да погледнете материали по "дестинация бг" когато дават филм за някоя историческа личност.
относно заснемането на работа със служебното куче погледнете хоби тв.
хората си правят материала от нашите неща и няма да искат пари за това.
от тях излъчването , операторската работа и монтажа а от нас само материала за заснемане.
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

valdesidva63

Нека админа поразчисти празните приказки и после да видим с какво можем да бъдем полезни за да може тази чудесна идея да се осъществи.Хората не ни искат пари за заснемане, монтажи и др.От нас се иска да решим какво искаме да направим като сценарий.Трябва да се направи връзка и с киноцентъра, с колеги от "Традиция" Наш съфорумник има някакви контакти но ние трябва да положим усилие да му помагаме.
Но нека първо да решим ще дадем ли живот на тази идея и какъв сценарий да има.

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911
Most Online Today: 215
Most Online Ever: 6823