Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Среща на отбилите военна служба на 12 ГЗ "Спартак" с.Девисилово

Започната от gicucekov, 10.12.2012 г., 21:03 ч.

« назад - напред »

Мл-ст Петър Петров

Цитат на: томкруз - 13.12.2012 г., 12:37 ч.
Цитат на: jivko-slavov - 11.12.2012 г., 09:42 ч.
Среща на Девисилите без Батката губи от колорита си , но тука Христозов го замества и подържа огъня ... ;D
здравейте кой ви беше млад сержант от набора септември 1991г..аз съм мл.серж петров от офицерската столова в чорбаджийско идвал съм много на вашата застава не ви ли беше банев готвач от раднево май беше или греша
Цитат на: chekur - 13.12.2012 г., 14:00 ч.
Цитат на: томкруз - 13.12.2012 г., 12:39 ч.
Цитат на: jivko-slavov - 11.12.2012 г., 09:42 ч.
Среща на Девисилите без Батката губи от колорита си , но тука Христозов го замества и подържа огъня ... ;D
от нашата школа имаше един мл.ст желязко висок 2м и един от тополов град пак желязков и един от казанлък живко желязков но вече не помня кой на коя застава беше
Брях майка му стара,ЖЕЛЕЗНИ сте били вий бе ;D.........барем един Памукчиев нямаше ли;D
на границата само тютюн сеят памук нямаше,хихихи просто попитах защото видях един живко желязков а на снимката не се вижда добре образът затова

gicucekov

Мл. с-т от 1991 г. беше Веселин Чавдаров от Тихомир , а готвачи бяха М.Сираков ,г.Цуцеков ,Т.Андонов, В.Димитров и Ил.Милчанов готвачи от Раднево нямаше готвачи.

gicucekov

Поредната  пета среща проведена в град Пловдив 31.08.2013г.

velko

Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

harigraniza

Здравейте, момчета!!! Радвам се за вас!!! Дано за следващата среща да не ми мине котка път.

harigraniza

Здравейте, момчета!!!
Успях да отида на поправката на срещата от Пловдив, която беше проведена в р-т Чевермето в Ст. Загора. Очаквайте снимки.

harigraniza

harigraniza

harigraniza

harigraniza

Здравейте, момчета!!!
  Какво стана бе? Къде потънахте? Къде са снимките от последната среща? Жоре да не си пак камандировка на ДГ?

dobrev621

Христозов слабо си ги подготвил,при нас беше по серт. ;D ;D ;D
GSM-0887655071

harigraniza

Здравейте, момчета!!!
  Жоро вместо да ми пише направо дойде на място.

gicucekov

Когато имаш нужда от помощ, звъниш на Неволята и тя винаги се отзовава .
Затова са приятелите!

Stefan Borisov

Здравей Gicucekov,
   Гледам качените снимки от срещите ви които сте правили няколкократно на Девесиловската застава и направо ви завиждам. Какво имам на предвид!  На тази застава служих в далечните 65-67 г-ни. Тогава тя се казваше "АРДА" и беше 15-та в Момчилградският  5ГО. Бях единственият организатор на някакви подобни срещи, като вашите, но само на набор-46. Още на уволнението ги доведох в София от където съм. Много от тях не бяха идвали в столицата до тогава и приеха с радост поканата. Дойдоха половината, изкарахме както се подобава в такива случаи и на следващият ден си заминаха по родните си места.  На следващата година отново среща в София, но този път дойдоха много по-малко участници, повечето бяха вече семейни, всеки с грижите си....И понеже бяха повечето от В.Търновският край аз направих  две срещи през 5 години във В.Търново в които дойдоха повечето от тях семейно. На последната среща решихме да отидем до Девесилово на заставата, като им обещах чрез УГВ-София да действам за нея.   Написах едно писмо-молба с дата 24.02.1987г. до Командирът на под.56 520 пуснах го и започна едно двумесечно чакане. Решението беше"Заради напрегнатата обстановка от сменяването на имената  по Южната граница е невъзможно да се направи посещение на този етап". С това приключи и надеждата ни да отидем и  видим любимата ни Застава. А сега сме на години, някои ги няма вече между нас, а и болежките започнаха да се обаждат но нали сме Граничари- никакво предаване! Понеже  чета, че си от Панагюрище ще ти напиша името на м-р Кольо Немски от вашият град голям офицер зам.командир на заставата по мое време.    Много се радвам, че сте качили тези снимки а и на момчетата качили близо 60 снимки в сайта на заставата.  На всички вас и вашите семейства много здраве и живот.                                   
                                                            с поч. мл. сер. Стефан Борисов                             

дятката

Ние с един набор без предварително питане 1988г. отидохме на заставата/съседната на твоята от ляво Авренската застава/.Отидохме с усмивка но командира ни не ни прие и казал да си отиваме.Бяхме се уволнили предната година.По традиция от службата се скатахме в свинарника и пак се срещнахме с новобранците ни и снимки си направихме.Тръгнахме си през ноща.

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911
Most Online Today: 215
Most Online Ever: 6823