Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

до администратора

Започната от мл.с-т Любомиров, 17.03.2010 г., 18:57 ч.

« назад - напред »

красимир_ванков

Цитат на: chekur/Барбов/ - 26.04.2019 г., 13:32 ч.
А няма ли да е най-добре целия форум да се пренесе във фейсбук и още по-добре после всички вкупом в съюза :o И какво значи да признаем Ф групата :o Ми аз съм излязъл от тези групи.
Живко, знаеш ли какви коментари съм чел там против нас и към определени членове :o
Хайде и след "припознаването" коалиция, нови началници, партия и депутати :o :o >:( >:(

Едно от ценните постижения на ИФ-форма'та е / според мен , никого не ангажирам с това мнение / ,че признахме за добро нещо  тук за политика  да на се говори / заради разединяващия и  и деструктивен характер / , да спазваме нормата за бон тон и уважение между нас . Защото ние и тук смо граничарите на България . Лично мнение  . Не отричам останалите , но бих бил доволен ако всеки който дойде тук , да се съобразява с правилника на домсъвета . Който иска нещо друго и различно , ФБ-то дава поле за изява . В личен план посещавам ФБ-то , публикувам онова , което не е в съответствие с тукашните норми на поведение . Наречете го автоцензура ,наречете го  двуличие.... самоконтрол и самодисциплина . Може . Но дайте поне тук да си опазим имагинерния , нереален и илюзорен "оазис" човешка доброта . 
Държавната граница на РБ е свещена и неприкосновена !
0988 869 514

jivko-slavov

Да ама техниката напредна .  През 2019 да караме с технологии от 99 . Виж една снимка от телефон не влиза . Нямаме и хубави комуникации . Дори номерата на тел изчезнаха .
мл. с-т Желязков - СЗ

красимир_ванков

Цитат на: jivko-slavov - 26.04.2019 г., 14:01 ч.
Да ама техниката напредна .  През 2019 да караме с технологии от 99 . Виж една снимка от телефон не влиза . Нямаме и хубави комуникации . Дори номерата на тел изчезнаха .

Живко , прав си , ама..... Знае се от столетия : за толкова пари - толкова музика . Форума е качен на платформа , която се плаща от неколцина . Евтин вариант . Щот не можем да се обединим за едните  няколко лева годишно самооблагане , за да си "напазаруваме " качествен хостинг . Един вика "ще дам" , друг вика "що не го духаш"... Нормалните неща от живота.... Та така , хубавите неща имат хубави цени .
     Относно номерата . Не са изчезнали . Форума няма лиценз за оператор с лични данни . И за това в личен план моя номер го извадих при личния ми подпис / чрез настройките /
0988 869 514

velko

Цитат на: jivko-slavov - 26.04.2019 г., 14:01 ч.

Не съм против намирането на някаква форма за присъствие и във Фейсбук (там форумът вече има странца), но нека поясня нещо:

Номерата на телефоните бяха скрити, за да се запазят личните данни на участниците и те да бъдат предпазени от злоупотреби (платформата позволява, обаче, ако някой желае - под аватара му да бъде поместен линк към неговия контакт в Skype, facebook  и т.н.)

Живко е прав, че технологиите напреднаха, но дори и най-добре поддържаната група във Фейсбук, не би могла да замени функционалността на форумната платформа, поради особеностте на социалната мрежа - в нея информацията "изтича" много бързо и буквално след няколко дни, ако няма "движение" ("лайкове, ломентари и др.) по една снимка или др.публикация, тази публикация се губи надолу във "фийда" (извинявам се за тъпия термин) и трудни би могла да бъде открита от някого, особено ако той не я търси целенасочено.   Публикуваното в темите на Форума е структуриран и е далеч по-лесно за откриване, дори и след години. Затова една фейсбук-група, в най-добрия случай би заменила "Минното поле" и по-специално темите за общи приказки.
Доколкото знам, групата във Фейсбук, която Раденко обсеби е била създадена за да "привлича и пренасочва граничари към Форума" (поне Раденко бе написал нещо подобно, на няколко пъти във Фейсбук - макар, че сега имам доста основания да се съмнявам в казаното от него). Дори и да е така, тя категорично не изпълни този замисъл, а тъкмо обратнто - в продължение на няколко годин там е поле на противопоставяне на "служли в ГВ и служили в ГП", "служили преди 1989 и служили след 1989"  и т.н. Абсолютен провал е опазването на Фейсбук-групата с нашето име от опити за политическа пропаганда (не казвам "изразяване на политически пристрастия", а съвсем целенасочена пропаганда, разработена от съответните Пи-Ар централи на политически субекти в и извън България).
  Малко хора имат реална представа колко е трудно да се намалява напрежението и да се гасят навреме искри, запалени поради различните политически пристрастия, на толкова много участници, без това да доведе до лични нападки, обиди и грозни публични сцени. Не твърдя, че тук се справяме с този проблем, по най-добрия начин, но определено твърдя, че администрацията на Фейсбук-групата въобще не може да се справи - единственият администратор, който успяваше да озаптява страстите там бе Цвети, която си направ труда да напише и публикува Правила (добри или лоши - те , в някаква степен се спазваха. Но Раденко ги изтри - очевидно, това е било част от подкотвяната "акция" от негова страна (Бака, това също можеш да му го докладваш).
Поради невъзможността да се справи с горното, групата във Фейсбук по-скоро вреди, отколкото подпомага дейността на Форума за изчистването на публичния образ на граничарите, популяризирането на граничарското движение и намирането на обществена подкрепа за рзличнте инициативи на Форума.

Относно хостинга на Форума и възможността за качване на по-големи файлове със снимки: ще намерим решение, не берете грижа за парите.
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

красимир_ванков

Що , бе Велко ? Винаги ще се намерят хора ,които да помагат . Кой-колкото може . Нали Форума е нашата сушилня ? След като влизам и ползвам - що да нямам и грижата да си платя чая или да си измета фасовете ?
Нали е демокрация?
Предлагай и да гласуваме .
По малко - но от сърце .
0988 869 514

Георги Захаринов

Не съм много сигурен, че една ФБ група е толкова трудно да се контролира. Дори и с изява на политически пристрастия би могло да бъде в рамките на приемливото. То и в сегашната група предполагам ще се съгласите, че не са чак толкова много тези,които нагнетяват омраза и отрицание на чуждото мнение. Всички добре ги знаете, няма да ги изброявам. Само че ако нямаха гръб и групата се управляваше безпристрастно, много по-рядко би се стигало до грозни сцени. А така като се хвалят едни и се заклеймяват други няма начин да не се стигне до напрежение, още повече когато "избраните" са една шепа хора на фона на няколко стотици активни членове на групата.
3 ГЗ Войвода 3ГО Петрич 1984-1986

нешо

Фейсгрупата вече е изгубена за форума. Там от доста време се насаждаха негативни настроения срещу нашия форум и то от бивши съфорумци. Лошото е, че всичките инспирирани кавги там (между ГВ и ГП, преди и сега, политически различия и всякаква пристрастност.. ) вредят на граничарската идея и на името на форума.
"Ние, силните, сме длъжни да понасяме немощите на слабите и не на себе си да угаждаме: всеки от нас е длъжен да угажда на ближния в доброто, за назидание."

Послание към римляните 15:1-2

malkiq gorski

Цитат на: красимир_ванков - 26.04.2019 г., 15:26 ч.
Що , бе Велко ? Винаги ще се намерят хора ,които да помагат . Кой-колкото може . Нали Форума е нашата сушилня ? След като влизам и ползвам - що да нямам и грижата да си платя чая или да си измета фасовете ?
Нали е демокрация?
По малко - но от сърце .
Ако някой от админите или модераторите имат PAY-PAL ,пращам веднага :) :) :)
VIBER +1 678-860-0470

йордан димитров

И аз съм съгласен както казва Краси самооблагане ли да бъде,членски внос ли, абонамент за форума ли?.Да се измисли вариянт,но ядрото на форума едвали има повече от 200-300 човека,другото е мъртви души...Подкрепям инициативата!
Jimmy стрелецът  на бързите елени!!!

zmiori

Ами на срещите можем да събираме по някой лев. Май на "Плиска" го направихме даже някои се учидиха колко лесно сме събрали такава сума.

А за снимките за къф ли чеп да са по големи?
99% от влизанията са от тлф-та. Ако са по големи няма гледане.
Моята машинка е 5 мР. Ама съм я скопил до 1 тамън се събират във форума.
Масово форумите са ограничени до 1мР. Все пак качваме илюстративни снимки а не художествени.
Ако на някой не му се занимава да си ги кастри да ги прати на някой от семеиството или приятел по вайбър или месинджър и да го помоли да му ги върне. И готово, свити са кат за тук.
"Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, които поставят интересите на България над интересите на Русия."

uestli1

Цитат на: malkiq gorski - 26.04.2019 г., 17:36 ч.
Нали е демокрация?
По малко - но от сърце .
Приятелю,според мен не е нужно на никого  PAY-PAL.Има това .Много малко, колкото толкова,но от сърце! :)

http://granichar.org/forum/index.php/topic,6832.0.html

.....И всякоя възраст, класа, пол, занятье
зимаше участье в това предприятье;
богатий с парите, сюрмахът с трудът,
момите с иглата, учений с умът ......

chekur/Барбов/

Не виждам какво не им харесва на някои хора форумът :o Това не могло, онова не могло :o :( Ми то затова има група във фейса-на недоволните! Е, като искат да вървят там.....то и без туй така започнаха тези групи. "Галактоса" беше толкова ядосан, че не ни щя и името ;D
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

malkiq gorski

Цитат на: uestli1 - 26.04.2019 г., 18:08 ч.
Цитат на: malkiq gorski - 26.04.2019 г., 17:36 ч.
Нали е демокрация?
По малко - но от сърце .
Приятелю,според мен не е нужно на никого  PAY-PAL.Има това .Много малко, колкото толкова,но от сърце! :)

http://granichar.org/forum/index.php/topic,6832.0.html

.....И всякоя възраст, класа, пол, занятье
зимаше участье в това предприятье;
богатий с парите, сюрмахът с трудът,
момите с иглата, учений с умът ......
То хубаво, ама с PAY-PAL лесно, натискаш копчето на телефона и парите за секунда при тебе ;) ;) , а иначе ще ти пратя 50 долара ище плата още 20 за ху..во здраве (такси) Така е от Америката
VIBER +1 678-860-0470

uestli1

Извинявай,туй не го знаех! :-[ Нека модераторите да ти отговорят.

uestli1

Цитат на: chekur/Барбов/ - 26.04.2019 г., 18:13 ч.
Не виждам какво не им харесва на някои хора форумът :o......
Правилата. Затова някои ,прелитащи с мисия от другаде, се опитват да ги разбият с това и Форума!

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509674
Total Topics: 1911
Most Online Today: 266
Most Online Ever: 6823