Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Бандитска връв, тефтерче, ...

Започната от LastHope7, 10.03.2010 г., 18:35 ч.

« назад - напред »

стателов

Че има ли такива пълнители за 100 патрона?

chekur/Барбов/

Цитат на: uestli1 - 10.05.2012 г., 00:25 ч.
Като ден ми е
4 пълнителя със 112 патрона в наряд :o-една година след нас-може би е било някакво изключение.Третият пълнител отпадна 76г.
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

chekur/Барбов/

Цитат на: стателов - 10.05.2012 г., 00:29 ч.
Че има ли такива пълнители за 100 патрона?
Примерно казано бе,има дискови пълнители за автомата,чоплили сме я тази тема,има снимки,има бройки-търсете из форума...всичко има
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

НакатаGSM

Цитат на: chekur - 10.05.2012 г., 00:23 ч.
Да не грешите нещо за пълнителите и патроните?
Явно има разлики в годините на правилата в заставите и уставите, а може би и паметта вече е проблем за някои от нас, но по устав граничният наряд е с два пълнителя с по 25 патрона а кашиците в бойни действия са с 4 пълнителя с по 30 патрона, колкото събира АК
Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

НакатаGSM

Цитат на: VALENTIN STEFCHEV - 10.05.2012 г., 00:38 ч.
Имаше нещо, дали по тревога не бяха 4, а при наряд 2
Няма такъв филм, те на заставата  ти са  заверени 2 по 25, а 4пълнителя   по 30патрона са за кашимерията в Горна баня и долу в батальона в Гоцето , Стефчев....Сети ли се?
Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

стателов

Наката,
не помня дали са зачислени но наистина на всеки се полагаха 2 пълнителя за наряд. Може би за тревога има и допълнителни. Просто не мога да си спомня защото малко бях на застава. Но в отряда където бях в свързочна рота имаше един сандък с 70 лентовани по 25 патрона пълнители. Те се водеха на ротата. Когато някой трябваше да излиза от поделението вземаше 2 пълнителя. При тревога също всеки вземаше по 2 пълнителя. За това съм сигурен.

chekur/Барбов/

При тревога вземаш всичко от пирамидата...........даже и РПГ-то.........друга манджа е това.

uestli1

Цитат на: uestli1 - 10.05.2012 г., 00:16 ч.
4 пълнителя с по 28 патрона за да не засича АК-то като първите 2 задължително трасета ,2 червени и2 бели ракети
78-80г.ГЗ,,С.КОСОВСКИ,,Съжалявам приятели не мога да го докажа. :D

chekur/Барбов/

Цитат на: uestli1 - 10.05.2012 г., 00:57 ч.
Цитат на: uestli1 - 10.05.2012 г., 00:16 ч.
4 пълнителя с по 28 патрона за да не засича АК-то като първите 2 задължително трасета ,2 червени и2 бели ракети
78-80г.ГЗ,,С.КОСОВСКИ,,Съжалявам приятели не мога да го докажа. :D
Възможно е,но ми се видя странно-четири години съм във форума и за пръв път чета такова нещо.Един колега спомена,че ходели и с гранати наряд-така ,че всичко изглежда е възможно.

НакатаGSM

Цитат на: chekur - 10.05.2012 г., 00:54 ч.
При тревога вземаш всичко от пирамидата...........даже и РПГ-то.........друга манджа е това.
Барбов чакай малко, изпревари ма, измъкна ми го от мозъка. То при показването на фотоапарат се измъква всичко от оръжейната , а  при тревога ....???? не съм мислил ама малко под заставата имаше склад с мини

майор ТЕНЕВ

Барбов го е казал най-добре-третия пълнител отпада през 1976г, оттогава са 2х25.Гранати е имало по времето на бандитските групи, по Родопите като имаше вълнения.
В щабните подразделения имаха лентовани пълнители за гранична обстановка, а на пирамидите-празни пълнители/2 за караул/.

Barko

Цитат на: майор ТЕНЕВ - 10.05.2012 г., 05:02 ч.
Барбов го е казал най-добре-третия пълнител отпада през 1976г, оттогава са 2х25.Гранати е имало по времето на бандитските групи, по Родопите като имаше вълнения.
В щабните подразделения имаха лентовани пълнители за гранична обстановка, а на пирамидите-празни пълнители/2 за караул/.
Г-н майор прав сте в заключението си.През септември 1976 отпадна изискването и при нас да се излиза с 4 пълнителя по 25 патрона.Времаната бяха такива.Но си мисля ,че това решение се е взимало от командването по места,което е нормално.Не помня вече подробности.
То и сега винаги Жицата идва с по 2 пълнителя лентовани с по 25 патрона  на боен разчет в кривата застава,но ние бързо го разоръжаваме. :) :) :)
Желая ви хубав и пълзотворен ден, момчета.
Аз отивам да разходя Мърфи, защото 320 ми дава от раз 3 непоряда. :D

zdravkok

За времето от 1978-1980 год. преди наряд дежурният по застава извършваше проверка относно готовността на съответните гранични наряди. Задължително по щат : лично оръжие /АК-47/, пълнители 2 бр. х 25 , 6 бр. ракети/различни цветове/, бандитска връв, ИПП, манерка с вода, фенер/нощно време/, съответно джобно ножче,  тефтерче и др., да не изпадам в подробности.  Празните пълнители - в пирамидата, а тези с боини патрони в - дежурната стая. След  прочитане на бойна заповед- контролен изстрел на съответната поставка, при завръщане- същата процедура. Наряд след наряд и така до безкрай...

uestli1

При нас наборе,пирамидата беше до дежурната стая и в нея имаше 21  АК-та(7 при намален л.с)обозначени с табели кое АК на кого е.Сумките с бойни пълнители и ракети съответно наредени срещу табелите.Аз бях в тревожната група старши кльонист При задействие на системата Д.З отлючва пирамидата грабваш си А.К-то с 1 пълнител от сумката и петите в задника с изплезен език напреж :) :) :)

Каварджиев

Един боекомплект за АК е 300 патрона, от тях 50 са в2бр пълнители на пирамидата .Патроните се лентоват по 25 в пълнител за да не омалява пружината, за да няма засечки. Останалите 250 патрона също са лентовани по 25 в пълнител и се съхраняваха в дежурната стая заключени в метални сандъци, тези патрони са за боина готовност. Саответно на всеки 6 месеца се подменяха пълнителите в боекомплекта. Които е давал ДЗ трябва да е подновявал БГ-то на заставата.

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646