Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Бандитска връв, тефтерче, ...

Започната от LastHope7, 10.03.2010 г., 18:35 ч.

« назад - напред »

LastHope7

това са принадлежности с които съм изкарал цялата служба..мисля че са доста важни...особено тефтерчето с изрезки от вестници и списания ... с разни спомени и имена....доста интересно беше моето....наполовина пълно с голи мацки :)    а и бандиската връв ..на края на която имаше халки собственоръчно направени от медна тел... и всяка седмица падаше по една ....   развалих 5 м кожен кучеки повод за да си я направя  -е после ми излезе солено но..пък стана готина  :)

granitsa68

Е ,и аз имах тефтер ама си водех записки за разни събития на заставата или къде с кого съм бил примерно ;D. Имам имената на абсолютно всички бойци които бяхме , старите, ние и новите които дойдоха,, адресите, всичко. Много неща са променени за 22 год. ама все пак.Бандитската ми връв беше от изк. материя нещо от рода на капрона( ама яка -вържеш ли, няма  грешка). Та така ,всеки набор с времето си 8). На кепетата си  слагахме едни метални пластини да стоят винаги изпънати( бръснач) . Много държахме да изглеждаме добре на външен вид.
Ефр. В.ГАНЕВ  11ГЗ"НИСА"с.РАКОВИЦА--ВД

НакатаGSM

Пазя си моето тефтерче .Даже скоро си го преснимах ,ама може да засегна някой тук и затова не го пускам..
Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

pesat

хаха и моята бандитска врав бе6е от кучешки повод ама ми я завеща един стар воиник ;)а тефтерчето за сажъление си го загубих :-\

terzo

тефтерчето ми е водено ден по ден на заставата до уво.Даже не стигна и го продължих -пазя ги и двете .а бандидската връв ми беше от кожен колан обрезка един от старите ми я даде Стоянов бацила от Перник.след което и аз я оставих на някой.

НакатаGSM

Ето все пак линк ,към малка част от снимките на войнишкия ми  тефтер:  https://picasaweb.google.com/106512018901448303842/dFdzhB?authkey=Gv1sRgCOz63ZTD7__ZuwE#5512978027854943010
Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

Niki_vd

Аз в Доспат имах честа да го прочета в оригинал :))Това си е направо експонат с нумизматична стойност  ;D ;D ;D

efr_stanilov

Вземи я хвърли тая Nokia дет` си снимал и ела да ти дам една Смяна 8  ;D ;D ;D

Пък моя тефтер, синичък, от батальона, с имената на целия взвод и на други авери, с цялото инфо, нужно на един млад граничар, за да не се загуби в гората ... ми го конфискува Деньо Кучето >:( на 06-03-1987, реши че всичката тая информация, за граничните зони, печати, открити листове, дълбочина, правила за отстрел на нарушители, текст на "Там където той стои" и подобни новобрански писания, са върло ценна информация за турците-потенциални бегълци от моя край(накъдето трябваше да си ходя) и ми го секвестира със заплахата, че ако си помисли маже и на сад да ме прати ... Абе, туй беше вече финала, след едночасово врещене, заплахи за карцер, съд, дисцип, радстрел ... бях се озъбил от студ на плаца ... и накрая на майор Митков му писна да слуша Деньовите страхотии, отвори джама и се провикна - "Станилов, я ела тука!" с което ми приключиха мъките, поне за тоя ден(светлата част де) щото до тъмно си бях отново в заставата и тогава пак се почна - "Луд ли си, тъп ли си ..." ...
Всъщност панаира не беше само заради тефтера - имаше едно куче, в един кашон, оставено в един хотел ... "транспотер" се явявах един вид, ама наруших правило от схемата и стана една ... която доведе до загубата на най-важния архив на воина от ГВ, личното тефтерче!
;)

НакатаGSM

Тефтер си нямаш Станилов, ама за сметка на това си имаш две кила снимки,което е много по- добре.Та сега освен ти, да им се наслаждаваме и ние всички тук.А за СМЕНАТА си прав :)

НакатаGSM

Станилов,послушах те и днес си взех един фотоапарат.Видеокамерата напълно издаде багажа и още немога да се разделя с нея :'( :'( :'(. ама вече ще щракам снимки и аз като хората.На gzo съм  му обещал да снимам едни работи тук в пз.Пробвах с една прехвалена нокия ма нц..нищо нестава.Иначе благодарности за "смената"все пак ...по-добре е от прехвалените телефони с многото мегапиксели :) :)  поздрави

super mystere

Аз също си пазя тефтерчето, но като гледам повечето са описвали ежедневието, а в моето има само бойни песни : "Велик е нашия войник", "Изправи се гора от стомана" и все от този род, както и в началните страници разпределението на времето като новобранец. :)
13 ГО Любимец - 2 ГЗ "Косовски" (Вълче поле)

dobrev621

Като говорим за бандитска врьв,имах такава-около 1м.кожена ремьчка,навита много здраво,и от горе халка от рьчна граната,на УВО я подарих на мая новобранец Емил Попов от Пловдив,мното готино и вьзпитано момче.
GSM-0887655071

капитан Иван Йорданов

Ето и последната страница от моето тефтерче, което имах във военното училище. ;)
8)

Ивайло Христов

Цитат на: hala_peta - 12.04.2011 г., 16:50 ч.
За Деньо кучето май трябва отделна тема- ;D ;D ;D

Мисля, че тази ще свърши работа: http://granichar.org/forum/index.php/topic,1524.0.html
От браздата започва Родината!

Niki_vd

Цитат на: ivan64 - 12.04.2011 г., 16:42 ч.
Ето и последната страница от моето тефтерче, което имах във военното училище. ;)
8)
Ако става на въпрос за  Петър Руйков той сега е Н-к на ГПУ-Петрич.

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646