Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

под. 10220 / 56530, 2 ГО Драгоман

Започната от доктора, 07.03.2010 г., 19:41 ч.

« назад - напред »

georgi.sirakov

ОХРАНАТА НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА-ДЪЛГ,ЧЕСТ,ОТГОВОРНОСТ!

georgi.sirakov

Става дума за капитан (тогава) Станислав Димов.

dobata

Цитат на: Слава - 06.07.2013 г., 16:38 ч.
Цитат на: dobata - 03.11.2010 г., 13:44 ч.
За жалост не живея със спомени много ми е рано.Когато бях на заставата дойдоха бойци служили преди 30г. още тогава си казах ако доживея да го направя и аз.И така тази година стават (само след няколко дни ) 30г. от УВО_80 , заедно със сина ми бяхме 3 дни по Трън и Ломница.За съжаление никаква връзка с тези който съм служил , и макар сам войник на коня изпълних таеното обещание .Много ми се иска да срешна определени хора но уви.На Стрзимировци 78-80 служиха Бонев свързочник(клюнист) и Касабов кучкар е водач на служебно куче.Да оговоря и на педишния пост 'Какво педставляваше 'Панама' .След 1 застава (която беше наказателна изпращаха провенили се бойци и офицери , имаше смъртни случай мисля 2 обърна се 'виетнамка' с бойци лека им пръст) 10 беше втора по 'ужас' .Комшиите от Банкя си караха кефа сравнени с нас 'огън по петачънките' и някой от нашите удариха то у Ломницу 3 моми имаше стария ми се ожени за една от тях.Иначе спомени бол богата биография за времето прекарано на Панама но ще ги излива в моя форум пък който дойде добре дошъл.

Здрaвейте на всички!
Жалко че късно откривам този форум.
Към dobata:  с Бонев сме съученици от средното образование - тази година ще се събираме  випуска така че ако е актуално още след срещата мога да дам и телефон да се чуете.
Иначе по него време 1978-1980 след батальона аз бях в отряда в свързочна работилница и много често по заставите по профилактика или изграждане на съоръженията, на практика съм ходил на всички застави в отряда, бил съм и като редови граничар макар и за няколко месеца на Врабча, бил съм на МТС. Ще се радвам да се обади някой от ония времена.

С уважение: ефр. Илиев
здр., виж как ще ти отговоря след10-11г. трябва добре да ме помниш както аз много добре помня . завъщи си 'Електрото' в Г.Оряховица 1978г. с Николай Бонев (RIP) съученици до 8 клас вц,Джулюница .Съдбата ни събра в Драгоман свързочници (както и ти)после аз на Ломница той на Срезимировци . Последно на Николай му ремонтирах металотъсача бях ходил тогава 2 пъти в Англия/Лондон Портсмут Брайтън Оксфорд и др. истана дума за музеикоито бях посетил и мъ казах , че е хубаво да отиде и да види нещата от историята на света свързани с негово хоби иманярството . Работеше тогава в Енерго Про Север каза ми , че като се пенсинира и вземе н затлатите може и да отиде .Това беше последно ,после сме се виждали все на път не сме говорили . Изненадващо се разболя и набързо почина вечна му памят , нещо белодробно , година не помня по къно ще кажа точно .

btw : ти си LZ позивната ти не разбрах от рапорта с LZ2KV на R2 но тебе по глса да (2022 или23) , аз съм LZ2PYZ познзваш и LZ4JW

dobata

Цитат на: Слава - 15.07.2013 г., 21:26 ч.
Благодаря за посрещането!

Много време мина от тогава - спомените бледнят вече...
Но като чета из форума от много от историите не може да не ти трепне нещо..
Това за обърнатата виетнамка за която разказва dobata и аз си го спомням..
Помня и един друг нерадостен случай когато объркаха имунизацията на цяла застава и ги пратиха в болницата..
Като поостане време ще сканирам и аз малко снимки и ще кача да има и от нашето време...

Благодарности на организаторите на този форум.. 
Хубаво е че е създадено едно такова кътче..

С уважение: ефр. Илиев
здр., шибания фал с ваксината (мисля беше ре имунизация за холера) стана на 7ма Грълска Падина .Ваксината беше от  две части шишенце с бял прахоляк и друго  с разтворител  смесва се преди да се бие , та скапандурника объркал дозировката старшина беше а не доктора на отряда . Последствията не бяха никак безобидни чусе и май за 'пенсонирани' от послествията .Помниш Дойчинов /свързочник от нашия взвод служи на 1ва Ком измръзване  и 'пенсониран' . На Грълска Падина се утрепа с леката си кола (90-92г.) Стефан Гинчев/свързочник от нашия взвод селски заедно завъшихме Радиото ВТ ,ожени се за момиче от Трън (Стефан служи в комендатурата в Трън ) ,сенейно години наред на море на Арапя . Дапочива в мир !

dobata

Е познайте се , поради невъзможноста от форума няма да мога да кача с най виско качество

dobata

Румен Йорданов

От тази снимка двама ми бяха стари войници на 13 ГЗ Юнак с Горна Мелна! Седналият най отпред в ляво Иван Георгиев и някъде отзад Стефан Димчев!

Слава

Леле какви сме били млади и хубави :-)

gorog

Цитат на: Слава - 10.05.2024 г., 14:03 ч.
Леле какви сме били млади и хубави :-)
а, сега, сме само, убави! :D
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

sbogdanov

Чипев, последни когато се видяхме работеше в Гранична полиция  - София.

georgi.sirakov

Обявени за продажба:
Ведомство: МВР РДГП-Драгоман, ГПУ-Калотина
- Земя в селата Липинци и Станянци;
- Земя, бивша застава, конюшня, сеновал, складове – община Драгоман, с. Липинци;
- Земя, административна сграда, застава, битова сграда, конюшня, сеновал – община Драгоман, с. Вишан;
- Земя, застава, столова, склад – община Драгоман, с. Грълска падина
- Застава, конюшня, сеновал, телефонна централа, питомник – община Драгоман, с. Станянци;
- Земя, жилищна сграда, бивша застава, конюшня, сеновал – община Драгоман, с. Смолча

/Бърляhttps://balkanec.bg/v-sofiyska-oblast-razprodavat-darzhavni-pochivni-bazi-apartamenti-granichna-zastava-68999.html

georgi.sirakov

Днес се навършват 32 години от смъртта на полковник Васил Николов Василев, Началник щаб на 2 Гр О – Драгоман. Загина при катастрофа на пътя между Драгоман и село Габер. Поклон пред паметта на един прекрасен Човек, офицер и колега! Лично аз съм му много задължен, помогна ми в труден момент. Годините минават, но спомена остава... Ще го помня докато съм жив!

dimi_07

По мое време /1984-1986/, когато служих в МГ-то той беше майор Василев. До колкото си спомням /доста време мина оттогава / той беше началник на РО-то. По това време Началник щаб беше майор Кубратов, а командир полковник Стойчев и двамата бяха добри офицери и добри хора. За съжаление майор Кубратов почина преди няколко години, за полковник Стойчев нямам информация.

Статистика

Members
Total Members: 4723
Latest: Bulat Abramoff
New This Month: 4
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510198
Total Topics: 1915
Most Online Today: 206
Most Online Ever: 8646