Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

24-25 май 2012 година, някъде по гръцката граница!

Започната от Илия Папазов, 25.05.2012 г., 21:59 ч.

« назад - напред »

ilia2003

...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

Ивайло Христов

Цитатhttp://rodopchani.bg/Sadilishteto--mestnost-propita-ot-strahoviti-legendi

Баси и глупостите... После разни малоумници скалъпват умопомрачителни сценарии - зрелища за тълпите, които никога няма да стъпят на подобни места...

Легендите за Съдилището, които бай Харитон ми разказа са две. Едната е за двама дето спорели за имот наоколо и съдът се събрал да заседава на Съдилището, а другата е за някакъв бракониер, който слагал талпа с цуца сол на ръба на скалата, така че единият й край да е над пропастта. Така трепел диви кози, но убил и себе си.
От браздата започва Родината!

гринго

От сабаале ли почна ;D ;D  Е все някъде е 17 ч ;D
13ГО 10 ГЗ М.Козлов с.К.Андреево
0893971450

dobrev621

Цитат на: Ивайло Христов - 30.08.2017 г., 11:25 ч.
Цитатhttp://rodopchani.bg/Sadilishteto--mestnost-propita-ot-strahoviti-legendi

Баси и глупостите... После разни малоумници скалъпват умопомрачителни сценарии - зрелища за тълпите, които никога няма да стъпят на подобни места...

Легендите за Съдилището, които бай Харитон ми разказа са две. Едната е за двама дето спорели за имот наоколо и съдът се събрал да заседава на Съдилището, а другата е за някакъв бракониер, който слагал талпа с цуца сол на ръба на скалата, така че единият й край да е над пропастта. Така трепел диви кози, но убил и себе си.
Двама братовчеди биле-и местните навремето свиквали нещо като другарски съд за да се реши спора по мирному, че иначе играела калъчката. ;) Хайтов някъде в произведенията си засягаше тоя проблем в Родопите-за имот се трепели, ба то и за един овен също. >:(
GSM-0887655071

цапар

На 20 септември т.г., на път за Аврен, спряхме и се видяхме с моя млад мл. серж. Стоян Дайлийски, живущ в Радиново, Пловдив. Малко със здравето има проблем през последните една-две годиин, но боецът е държелив, дано лечебните процедури са ефективни и стабилизират граничаря.
Ето ни след близо двучасов топъл моабет, поразтъпкал обраслите пътеки по ЕСС, долно и горно КСП, райюона на заставата в Пловдивци, Ченгенетата, Бабина чука, Съдилището, Синия вир и отдавна непроходимата прека пътека на към 5/6 десен :(
Child in Time

гринго

Е браво ,с едно брадве цяла просека моехте да направите
Пък язе пъшкам и ви гледам
Ако бях с триоза ( зил ) щех да прегазя  ,зяканката без проблеми ма на само да са оправя зил че купим  ;D
0893971450

цапар

Цитат на: гринго - 27.09.2019 г., 09:41 ч.
Е браво ,с едно брадве цяла просека моехте да направите
Пък язе пъшкам и ви гледам
Ако бях с триоза ( зил ) щех да прегазя  ,зяканката без проблеми ма на само да са оправя зил че купим  ;D
Ей, палавник :o - ти наблягай връз спазването на болничната дисциплина, че да ти сраснат бръже кокаляците  :) пък подире веч ще планираме де със ЗИЛ, де с брадвета, де с прибежки и припълзявания ще се въргаляме низ папратя  :o дет едни младоци са си я заплюли от памтивека и за нас оставИли салде влажната шума под буковата сянка :(
Child in Time

гринго

Я съм левичар с други думи чупя орехите с ръка различна от обичайното.Включвайки и краката съм 98% здрав бря
0893971450

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911