Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Граничарят Тодор Патаков

Започната от georginankov, 25.05.2012 г., 10:47 ч.

« назад - напред »

венизел петков

Здравейте  Преди известно време намерих , че е убит на Връшка чука   1 гро . В действителност през 50 години има убит граничен наряд ( секрет) от заставата в състав от 2 души . Това което зная е ГН не се завръща след изтичане на времето за служба. КГЗ вдига заставата по тревога и започват претърсване на мястото на секрета след известно време наряда е открит под прясно окосена купа сено обезглавен . Повече подробности не знам .

Ив.Петров

Значи има още един убит.
В архивите дали пише нещо?
Който не знае какво да прави със свободата, никога няма да я оцени. Особено, ако му е подарена.

петков

Цитат на: венизел петков - 26.05.2020 г., 21:49 ч.
Здравейте  Преди известно време намерих , че е убит на Връшка чука   1 гро . В действителност през 50 години има убит граничен наряд ( секрет) от заставата в състав от 2 души . Това което зная е ГН не се завръща след изтичане на времето за служба. КГЗ вдига заставата по тревога и започват претърсване на мястото на секрета след известно време наряда е открит под прясно окосена купа сено обезглавен . Повече подробности не знам .

Цитат на: georginankov - 28.05.2012 г., 12:26 ч.
...
"Тодор Николов Патаков (Монгата) е роден и живял в село Антон, убит е при опит да залови диверсант във
влак....

Някакво несъответствие във версиите за смърта се набива в очи, та коя е вярната!?  :-\
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

dobrev621

Цитат на: валентин60 - 30.07.2019 г., 17:46 ч.
Така са в ниското, а Антон е доста голямо село, то е кръстено на човека от стихотворението Балада за комуниста – Веселин Андреев, Стефан Минев (Антон)
Чудно ми е откъде ги знаеш тия работи,явно тоя комсомол не е бил напразно! :o :o ??? :o :o
GSM-0887655071

валентин60

Цитат на: dobrev621 - 27.05.2020 г., 13:25 ч.
Цитат на: валентин60 - 30.07.2019 г., 17:46 ч.
Така са в ниското, а Антон е доста голямо село, то е кръстено на човека от стихотворението Балада за комуниста – Веселин Андреев, Стефан Минев (Антон)
Чудно ми е откъде ги знаеш тия работи,явно тоя комсомол не е бил напразно! :o :o ??? :o :o
Га тичах по топката комсомола тичаше по мен ;)
На пук на Халата папрята е мой приоритет

Статистика

Members
Total Members: 4733
Latest: Ivo Stojanov
New This Month: 2
New This Week: 1
New Today: 0
Stats
Total Posts: 510873
Total Topics: 1916
Most Online Today: 243