Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Лов и риболов на границата

Започната от Наско76, 16.02.2010 г., 14:08 ч.

« назад - напред »

AranJoro

Антоне...
когато бях аз там 91/92 г. беше к-н Николов, (дръндела),после след една глупост в димитровскат го разжалвах пак на ст.л-т...хубав човек беше, ама като се напиеше...ставаше екшън, в сапьорна рота се провеждаше нощно учение... до мотела,да го пазаят докат си допийй...аз не съм присъства лично,защото бях наря на стрелбището,ама катоми разказваха после какво е било...то хем дасмейш..хем да плачеш,дет има една такаваа приказка. :D:D:D
като го разжалваха и го изместиха нейде..но не си спомня къде...тогава дойде к-н Колев от Елховския отряд,на неговоо място...и на фатмака и  на взводни им се стъжни...

предполагам,че за този човек става въпрос..

сапьора грешал един път...повече не повтарял!!!

velko

Цитат на: ivailo_hr - 24.01.2011 г., 11:30 ч.
.......Остава въпросът, къде е най-подходящото място за новата тема - в раздел "Служебното куче" > "Животните в казармата" или в раздел "Разкази и истории"?
Е как къде! В раздел "Лакърдии"  ;D ;D ;D
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

border1961

За сведение на Антон и Арап -за един и същ човек говорите.Арапче и това за поркането и нощните занятия е вярно.Иначе беше готин и съм сигурен,че войската при него и е било по-леко отколкото при Енчо Колев.

alex0610

И при нас имаше изпълнения.Нашия командир не знам защо при всяко задействие на което ходехме казваше че е от язовец .Да ама един път не беше.Колегата бацил бе на портала и се панирал. Ам то голямо прасе бе.Пита      :какво да  го правя ? Ам изгони го.отговорили му от заставата .После чух че коментирали:         Абе тоз бацил що ме пита? направо да го е гръмна:.         Ей, голяма беля направи туй прасе . Влизало, излизало и те  така. То, при нас не е имало много дивеч понеже имаше населени мяста. Повече имаше гаджета 12 до 30 набор .Така им казвахме.Е ние бяхме по на 20 години все пак тогаз .
серж. Александров И.С.К.  "Вегур"  7ГЗ "Богатир"   1 Видински отряд

AranJoro

Цитат на: border1961 - 27.01.2011 г., 21:12 ч.
За сведение на Антон и Арап -за един и същ човек говорите.Арапче и това за поркането и нощните занятия е вярно.Иначе беше готин и съм сигурен,че войската при него и е било по-леко отколкото при Енчо Колев.

по -принцип,не мога да кажжа лоша дума за  ротния Николов,ама негова беше репликата
-абе вий защо не гоните новобрнците?
предполагам ,че го е казвал и на наще стари :)))
имаше някаква издънка,( не спомням  вече  за какво ставаше дума)ама беше заповядал на взодния Ванев,да на изведе един марш на скок,с пълно бойно ...ама тей че кръв да сме пикаели кат са върнем...(беше бая ядосан)..мм даа..бая потичахме по-баирите,е кръв не пикахме ама...
а,номера в димитровската дето го е направил,преди да го разжалват...значи освен нас тримата дето бяхме караулка на стрелбището,цялата сапьорна рота е била свидетел на това действие.
и дежурния по-рота ,с целия си акъл му е дал автомата с бойния пълнител...
за какво си приказвами значи...
иначе беше голям майтапчия и ловец ама...:)
а,лично аз съм имал инцидент със него една вечер, докато бях дневалка от 24:00 до 04:00ч.
тогава сапьорна рота отърва нощното учение.. :))но това е за една друга тема.

е, при Колев, такива изцепки нямаше как да станат...той си беше уставняк от всякъде.
и той пиеше и е идвал подпийнал да на навести... (до колкото си спомням,имаше някакъв разчет,вечерно време някой от офицерите на ротата или фатмака да на провери след вечерната проверка, как аджеба си уплътняваме времето в саперна рота, до съня) и това ,до колкото си спомням започна да се прави или зачести ,когато се появи Колев.
тогава разбрах какво е по-устав,а не по-някакви нерегламентирани и измислени на момента или планирани действия по- никое време...
та, моето мнение е, че от устава можеш да се научи това, което ще ти е полезно на 80% а, останалите 20% може да се научи от старите,от практиката... а, не от някакви измислени и подлагащи на унижение действия...какво може да се научи от това...или по-точно, кое би помогнало на един боец да научи нещо свястно?
как беше,след вечерната проверка  разходка(обиколки на плаца ) с песен,хахаха.това беше най-голямата подигравка с наличния състав...
аз съм се върнал от наряд,  уморен,спи ми са ,че две не виждам и някакъв си тъп и комплексиран фатмак,ще ме кара  да се разхождам по плаца и да пея песнички...а след няколко минути и да му дам  колана си, що...?
щото видиш ли, съм се влачи в строя и не съм пеел като хората,
-мчи то, не всеки може да е роден певец бе г-син старшинъ...(пък и аз за този случай, бях настинал  и си  имах налична  температурка и хич не ми беше до пеене...)
иска ми коланя,мчи ,как да му дам коланя кат, ...знам ли го..ако реши да са беси с моя колан..могат да ме обвинят в съучастничество...
и т.н...
ей такива  тъпи неща, най - не ми бяха приятни, ама немаше как...

сапьора грешал един път...повече не повтарял!!!

доктора

Тука и е мястото,при лакърдийте. ;D
,,НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА-ДЪРЖАВЕН РЕД!"

Румен

Стария знаеше отговора, затова изпитващия задаваше въпроса на младия:
- Кой има право да ловува в забранената гранична зона?
- Никой няма право. Отговаряше младия
- Правилно. Но за големите началници има изключение.
                 Когато дойдоха големите началници, ние започнахме да подреждаме трасиращ - обикновен - трасиращ - обикновен и т.н. по 25 патрона в пълнителя, за да не се натяга пружината.
                 Ловците се върнаха без лов. Това беше. Други ловци не са идвали по време на моята служба.

Но в гората имаше диви прасета, ние не ги виждахме, но виждахме тяхното прясно ровено. Но един наряд ги видя и аз искам да разкажа техния случай.
                 Случка с магарето и дивите прасета.         
                 Един ден нарядът влезе бавно и тържествено в заставата. Стария яздеше едно магаре, а младия вървеше след него. Магарето се било загубило, беше със самар. Докато намерят стопанина и други наряди излизаха с него. Повече за атракция.  Но веднъж се случило следното. Били са нощен наряд и както са вървели изведнъж магарето спряло. Не искало  да продължи, проявило магарешки инат. Нарядът се чудел какво става. След малко те чуват шум и виждат недалеч пред тях да минава стадо диви прасета с малките. Като отминали магарето тръгнало отново.         
Румен 47

GK1063

Зимата 73 на заставата сме само един набор туко що са заминали новите наряди и старите ще се приберът след повече от час.Аз бях ДЗ през ноща и обядвах.Дойде брата на старшината (беше му на гости)и ми казва че видял стадо прасета да влизат  в едно дере и хайде на лов,да ама няма хора и отиваме двамата ,взех автомата с един пълнител и лов.куче и тръгнахме.Срещу заставата има турски пост с вишка не виждат сградата но наблюдават пътеките и когато тръгнем към Резвая ,веднага слизат към границата с един повече  от нас.И за тях изобщо не се сетихме все едно сме сами.А с тях нямахме никакъв контакт те от НАТО ,а ние от Варшавския договор -бяхме врагове.Това е горе долу е лъките където е убит ПАВЕЛ ЕФТИМОВ.Колегата отиде надолу на пусия а аз в горния край на дерето пуснах кучето гръмнах няколко пъти да сплаша прасетата и си помислих си че ако продължа така направо може да  ме вземе и гръмне за прасе и тръгнах в дясно покрай реката.След като направих достатъчно за да заобиколя пусията тръгнах за да ме вижда ловжията през една голяма ,гола и стръмна поляна и тогава някой започна да ми вика и свирка.Погледнах към Турция и ги видях трима залегнали и насочили пушките към мен.Там турският бряг е по висок от нашия и реката е бавна има дълбоки вирове.Автомата си остана небрежно прехвърлен през рамо с дулото към земята,направих се че не чувам и веднага си направих сметка че имам по-малко от 20 патрона ,няма къде да се скрия и да залегна и няма кой да ми помогне и така продължих спокойно и невъзмутимо по баира .Нищо друго не можах да измисля ,а ония продължаваха да викат и свирят.Като свърши поляната и се скрих в гората разбрах какво означава да ти падне товар от плещите,а колегата нищо не разбра пък и прасетата бяха избягали.

zmiori

Пролетта на 88г. излизаме наряд /проверка на гранична линия-разбирайте река с един новобранец /на повече от 1 г./ и се засичаме с турски наряд, и аз /бъкел на турски не знам/ от де да знам изтърсих : Мараба комшу. Оня се ухили и взе да говори нещо на турски. После със жестове обясни че иска огънче за цигара.
Там реката е тясна има няма 4-5 метра наведох се взех един камък сложих го в кибрита и го прехвърлих през реката. Момчето си запали цигарата и си сложи кибрита в джоба. Взех да му правя жестове да ми го върне оня се тупа по джоба и прави жест че няма да ми го даде. Ухилих се придърпах пушкалото отпред да се вижда целия и както си е с цевта надолу и го потупах по ложата и полу-пожата.  Турчето свали пълнителя и извади един патрон долу горе като за "баба кера" хвана го между палеца и показалеца  и го вдигна към нас :демек колко е голям.
Зад мене новобранеца да вземе да свали чифтето застана до мен и бръкна в приклада и извади ЗИП-а и гордо го вдигна, феса се хвана за главата разклатия и извади кибрита сложи камъка и ми го прехвърли през реката. Взех си го и те тръгнаха да се катерят към вишката си ние хванхме надолу по течението.
След няколко метра се обърнах към бомбара и го запитах от де му дойде на акъла за ЗИП-а, а оня отговаря: ми от де да знам етъй някак си спонтано. Чак тогава за почнах да се смея с глас.
"Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, които поставят интересите на България над интересите на Русия."

доктора

Ееее,стига бе това със зипа всички които са били на турската граница го разправят.Дайте нещо ново.
,,НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА-ДЪРЖАВЕН РЕД!"

GK1063

И по мое време се разправяше.

майор ТЕНЕВ

Ами някъде се е направило и агенция'Партенка' го е разнесла ;D

NANIOX

Аз пък съм чувал, че имало три вида мъже.....
1.ЛОВДЖИИ
2.РИБАРИ
3.ТАКИВА ДЕТО ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ НА ЖЕНИТЕ НА ЛОВДЖИИТЕ И РИБАРИТЕ ДОКАТО ЛОВУВАТ.
;D ;D ;D

П.П. Тъй съм чувал само......

майор ТЕНЕВ

Към първите два вида/трябва да се обединят в един вид/ спадат и спортисти и състезатели...

zmiori

Тоя със ЗИП-а се казва Виктор Борисов и ако не се лъжа  в момента е зам. кмет на Несебър. Ако някой има съмнения да оди да го пита.
А за лова и риболова главния ловец и риболовец бе Еф. Кибаров. Направи някаква връзка със стрелбищарите и домъкна на заставата 300-400 метра стоманени въжета. Плете разплита от тях и направи МНОГО примки за лисици за сърни и прасета. Определено имаше голям успех. Много сърни и прасета сме изяли заради него. Ама върха бе 2 прасета и една сърна за един ден. Това бе няколко дни /20-тина/ преди да се уволним нашия набор. Тъкмо беше застъпил за 125 Искър някои си /Бискита/. Бяхме в конфликт Нямаше го Океана бяха го преместили на 14 ГЗ. фазана бе на страната на войската и нашия "хубавец" бе сам буквално. Тогава дойде тоя боллук. за едната сърна и по-голямото прасе отидоха джипа и каруцатра. После джипа се върна за 2-рото прасенце.  През цялото време "Силистренския исполин" бе против ама никой не го е***ше.
Решихме да опърлим малкото започнахме го с бензиновите лампи едната спря да работи напомпих я и не тръгна реших че е свършил бензина развих на "скорост" капачката и бях "нахранен" с обилно количество бензинови пари в лицето усещането е уникално. За един период от час и нещо не виждах нищо а болките в лицето бяха уникални.
"Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, които поставят интересите на България над интересите на Русия."

Статистика

Members
Total Members: 4716
Latest: слави
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509894
Total Topics: 1913
Most Online Today: 250
Most Online Ever: 8646