Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Подготовка за срещата на 31 март - "Сарабурун 2011"

Започната от Ивайло Христов, 14.02.2010 г., 09:35 ч.

« назад - напред »

Ивайло Христов

Тъй като на срещата няма да имаме щатен 320 на ГЗ, дайте да обсъдим как стои въпроса с изхранването... ;D ;D ;D
За пиячката не отварям въпроса, защото знам че ще има бол... ;D ;D ;D
За Ники е ясно, че ще се погрижи за рибената чорба, ама от там насетне?!
Аз мога да участвам с мангизи, защото нямам никакви тарикатски благинки, домашно производство. ;)
Ето една идея. Може да се спре по път (да речем в Пловдив) и от някой хипермаркет да се напазарува туй-онуй, като за цялата чета... Аз и Norr и без това ще минем през Пловдив, за да вземем super mystere. Другият вариант е valdesidva63 да напазарува от Хасково, понеже е по-близко и няма да става по нощите.

Сега нещо по техническата част - картата на фотоапарата ми е Compact Flash. Ако лаптопа, с който ще разполагаме няма четец за такава карта, ще си нося и диска със софтуера, за да можем веднага да източим снимки от тържеството на 31 март и да ги изпратим на агенция "Фокус", за да отразят събитието още същия ден.

Предлагам да се чакаме на 31 март в 10:00 ч. до поста на ГП в с. Малко градище. Ето маршрутите до там от Любимец и от Свиленград.

Идващите от Свиленград през с. Сива река, минават през цялото с. Малко градище и излизат на разклона за Ивайловград и Любимец, където е и поста на ГП.
От браздата започва Родината!

Niki_vd

Контролен час за среща 10:00 при разклона на с.Малко Градище.Там ще се изчакаме и с групата на PATRON които ще нощуват в с.Мезек за да пристигнем във Вълче поле организирано.За тези който ще идват от към Ивайловград за да не се връщат да ни изчакат при паметника в селото.За четвъртак сме поканени на Тържественият обяд който дават колегите.За вечерта ще измислим някакво бързо хапване.За петък ще има Граничарски боб със каунски кюфтета на скара :))За събота с рибената чорба трябва да се разберем какво друго ще се приготвя за официалната вечеря.Като идея ако искате да се отскочи с една кола до Хасково до някой хипермаркет и да се напазарува всичко каквото решим или още на 31 Иво и Нор да свършат тази работа минавайки през Пловдив.Имаме 2 дни да решим какво ще се купува.Отделно кой каквото носи ще се приготви и ще се принесе.На тази хижа има хладилник както и посуда.Ако възникнат някакви проблеми ще се решават в движение.

efr_stanilov

Абе, ей ... ви е да не мислите, че след Хасково свършва света?
Пълно е със супермаркети хипермаркети навсякъде - това е Пътя. А по Пътя има всичко, даже и това, което липсва в градовете. В Харманли има и Била и Плюс и още куп други. Няма няма ...
Ако е насрочено за 11.00 чака във Вълче поле официалното мероприяте, то 10.00 часа в Малко градище е малко на кантар работата - ако се помотаме 10-15 мин. след 10 там, то във Вълче поле ще сме точно във времето, когато приключват(ако почнат навреме). Пътя е малко ... крив, да кажем(особено последния участък, след Дъбовец), ако не и скършен ... За това един аванс от 15-20 мин никак не е излишен. Сбор при граничния пост в 9.30 - 9.45 е по-разумен.

Niki_vd

Аз имах предвид,че няма да се закъснява:)Има 20 км от мястото на срещата до Вълче Поле.А и по стара българска традиция съм убеден,че няма да почнат навреме ;D ;DВсе пак управника на селото е КМЕТИЦА а за жените времето все нестига да се приготвят ;D ;DЕ който дойде по рано да изчака другите.Нали знаете,че път време няма мен ме чакат около 540-550км.Няма нещо да сме почнали и да сме се изложили та сега ли:)

anton

А  можели да ги предупредим, и ако е необходимо да ни изчакат.

Ивайло Христов

Ние миналата година тръгнахме в 10 и малко от Лъвчешма на входа на Свиленград и бяхме в 11 във Вълче поле, тъй че ако сме точни в 10:00 ч. в Малко градище, няма да закъснеем. Пътят е 20 км. до Вълче поле или около 30 мин. спокойно шофиране при средна скорост 40 км./ч.

Ама ако искате сборен час в Малко градище: 9:45 ч.

Ивайло Христов

Току що изпратих на агенция "Фокус" материал за предстоящото честване на 31 март. Приеха го и казаха, че ще ми изпратят линк, веднага щом го качат на сайта си. Тъй че следете КСП в участъка на "Фокус". ;)

Благодаря на Велко и на Станилов за оказаното съдействие при писането на материала.

velko

Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

Rishko

ivo имам кард риидър ..... 19 в едно.

http://www.kingston.com/flash/MediaReader.asp?id=4

ако ти върши работа кажи да го взема. отделно ще си взема и камерата
хубаво е да качиш DVD decrypter и Auto Gordian Knot (или каквото ти е удобно) за да смъкнем филма от диска на лаптопа.

между другото неразбрах какво стана с нощуването. а и друг проблем ме притеснява.
до края на юни съм на кофти диета. немога да ям пържено, свинско и какво ли още не.
за това ми е нужно повече информация, каква е организацията за да си подготвя каквото ще ми е нужно.
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

Росен Давчев

Господа,понеже чета тук уговорките за сборен пункт,нека ви кажа,че аз съм от Вълче поле,от там е жена ми и имам къща там,но не мога да дойда за тържеството,колкото и да изгарям от желание.Сега за пътя.Прави се ремонт по програма за рехабилитация от ЕС по ИСПА, след разклона за Маджарово в продължение до Дъбовец(3-4 км.).Всичко е страшно разорано.Информацията ми е от последно като си ходих на 18 март.Ремонта ще забави групата поне с 30 минути.Нека се знае.А и през деня се работи.В Любимец има поне 3 хубави много добре заредени супер-маркета.Всичко имат,забравете за Хасково.Съветвам ви най добре в 9 и30 часа на старото ПГР на Малко градище.В Goоgle Earth всичките снимки с ник "monamito"  са мои за село Вълче поле.
Искам да ви пожелая благоговейно изкарване на възпоменанието за Сараборун!!!!
И дано не вали.
После ще пишете тук,а аз ще проверя другия месец като си ида как е било.
УСПЕХ!!!!

Ивайло Христов

Rishko, аз имам само фотоапарат, а не камера. Ако някой от другите колеги донесе, може и филмче да спретнем.
Росене, благодаря за инфото за пътя.

Ами хайде тогава наистина да се чакаме в Малко градище в 9:30 ч. за да сме сигурни, че ще пристигнем навреме във Вълче поле, че ще имаме време да се разгърнем, да се впишем в обстановката, да настроим техниката и да почваме.

Rishko

иво аз ще взема камера.
питах те за четеца на карти дали да го взимам? като гледам има слот за CF/MD карти и би трябвало да стане.
който носи лаптоп да инсталира DVD Decrypter и Auto GK. ще прехвърлим видео материала от камерата на лаптопа веднага след заснемането.
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

Ивайло Христов

Вземи четеца за карти, че от картата по-бързо се свалят снимките. ;)

gerh

Пожелавам ви хубаво време и приятно изкарване.Чакаме много снимки.Успех.   

Rishko

благодарим ти герх и наистина такова ще бъде  ;D
http://www.gismeteo.ru/city/daily/3442/2/

ииии промяна в прогнозата от гисметео ру
ще трябва да имаме готовност и за дъжд

Статистика

Members
Total Members: 4716
Latest: слави
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509906
Total Topics: 1913
Most Online Today: 170
Most Online Ever: 8646