Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Подготовка за срещата на 31 март - "Сарабурун 2011"

Започната от Ивайло Христов, 14.02.2010 г., 09:35 ч.

« назад - напред »

velko

Цитат на: georginankov - 07.03.2011 г., 15:31 ч.
Здравейте на всички!
Преди година случайно намерих форума и много се зарадвах. Не можахме да дойдем на миналогодишното събиране, но цялото ми семейство с огромно удоволствие и почит гледахме снимките и кипчетата, които сте направили. Дядо ми е /от чието име пиша тук/ е бил командир на заставата "Косовски". Той наследява заставата от командира на Асен Илиев, Стоил Косовски и Георги Стоименов - командир Гицов и става неин командир. Искам да сбъдна мечтата му и да го заведа там и да го срещна със всички вас. Той ще бъде безкрайно щастлив, а и ще има какво да чуете от него :) Надявам се да можем да се организираме и да се видим всички заедно!
С огромна почи и уважение към вас.
Цвети.
Да е жив и здрав дядо ти!
Срещата с него би била за нас голямо събитие.
А ако има запазени снимки от времето на службата му, ще е много итересно и ако ги публикувате в темата за "Косовски".
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

tomov

И да си вземе хапчетата за кръвно, щото ще му са нужни от това което е останало от онова славно време..... :'(

Rishko

Искам да сбъдна мечтата му и да го заведа там и да го срещна със всички вас. Той ще бъде безкрайно щастлив, а и ще има какво да чуете от него :) Надявам се да можем да се организираме и да се видим всички заедно!

ако сте в луковит и ви е проблем да дойдете до вълче поле, поне някаде до половината го докарайте човека аз от там ще го поема.
мога да го взема навсякаде от старозагорския регион. Или пък някой ако има от региона около луковит да мине да го вземе човека.
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

georginankov

Идея си нямате в момента у нас какво е :) Чета му коментарите, а той плаче от радост, и казва че "за разлика от всичките, граничарите и сега са задружни". Ние имаме кола, само трябва малко по силно да го навием, защото той много се вълнува, когато става на въпрос за миналото. Rishko, много ти благодаря за отзивчивоста. Сега ще потърся снимките му, защото част от тях са на Несебър и незнам с какъв архив сме тук. Каквото има интересно, ще го качвам и ще искам от него да е подкрепено с разказ :)
,,Последният бандит непременно трябва да се залови жив! Другите може с автомати и гранати да се унищожат..."

velko

Цитат на: georginankov - 07.03.2011 г., 16:48 ч.
Идея си нямате в момента у нас какво е :) Чета му коментарите, а той плаче от радост, и казва че "за разлика от всичките, граничарите и сега са задружни". Ние имаме кола, само трябва малко по силно да го навием, защото той много се вълнува, когато става на въпрос за миналото. Rishko, много ти благодаря за отзивчивоста. Сега ще потърся снимките му, защото част от тях са на Несебър и незнам с какъв архив сме тук. Каквото има интересно, ще го качвам и ще искам от него да е подкрепено с разказ :)
Цвети, най-добре му открий нова тема - специално за дядо ти. Там му публикувай всички снимки, спомените му, както и всичко, за което  ти и той се сетите.
Ако имаш нужда от помощ-  само кажи.
Не се притеснявай също така да ни кажеш, ако има проблем с транспорта - можем да осигурим транспорт и на теб и на него. За всички нас ще бъде голямо събитие срещата с ветеран като дядо ти.
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

ranik56

Привет  Цвети  ,  Добре  дошли   във  форума   Граничарите  на България   .
Желая  приятни  мигове   във  форума   на  теб  и  на  Дядо ти   . 

За  теб  .  Послучай   утрешния  празник   . 

И за   дядо  ти    -  той  го  заслужава  .

AranJoro

Цитат на: tomov - 07.03.2011 г., 16:02 ч.
И да си вземе хапчетата за кръвно, щото ще му са нужни от това което е останало от онова славно време..... :'(

бе то само това ,че ще ходи по-пътеките по-които е вървял през ония  години...ще види места,където със сигурност ще изплуват спомени..особено когато трябва да разказва...
аз,само от мисълта ме побиват тръпки..пък камо ли ако успея да дойда и послушам спомените на човека. :)
сапьора грешал един път...повече не повтарял!!!

Ивайло Христов

Цвети, поздрави и от мен на дядо ти, на теб и на цялото семейство!
Задължително да го доведеш дядо ти в края на март.
Ако имаш нужда от съдействие за качване на снимки и т.н., ние всички сме насреща!
От браздата започва Родината!

PATRON

Здравейте на всички!
Преди година случайно намерих форума и много се зарадвах. Не можахме да дойдем на миналогодишното събиране, но цялото ми семейство с огромно удоволствие и почит гледахме снимките и кипчетата, които сте направили. Дядо ми е /от чието име пиша тук/ е бил командир на заставата "Косовски". Той наследява заставата от командира на Асен Илиев, Стоил Косовски и Георги Стоименов - командир Гицов и става неин командир. Искам да сбъдна мечтата му и да го заведа там и да го срещна със всички вас. Той ще бъде безкрайно щастлив, а и ще има какво да чуете от него :) Надявам се да можем да се организираме и да се видим всички заедно!
С огромна почит и уважение към вас.
Цвети.
Кажете му че от София ще има една група ветерани  /19 души за сега/ като него - пътуваме на 30, преспиваме в Свиленград, на 31 сме във Вълчо поле. Ако се чувства  добре тръгвайте, дано времето да е хубаво.

Ивайло Христов

Сетих се, че пред нас стои един важен въпрос. Искаме ли честването на годишнината от битката при Сарабурун на 31 март да бъде отразено в медиите? Ако приемем, че масовият отговор е "ДА", то трябва да се помисли навреме за някои неща.

Някой разполага ли с лаптоп с мобилна Интернет връзка? Ако имаме под ръка безжичен Интернет (на мястото, където ще отседнем) - добре, но ако няма трябва да сме подготвени. ;)
Както бях писал преди, добре е да се изпрати кратко материалче и снимки от събитието още същия ден, за да сме актуални и за да ни отразят Интернет порталите.
Давайте предложения, в кои медии да се пробваме. Тези които имат дар слово, могат да ударят по едно рамо за подготовката на материалите (един преди събитието и един от деня на събитието).
Миналата година действахме малко ургулешката, но тази би трябвало да сме се поучили от грешките си... ;)
От браздата започва Родината!

Jordan

Идеята ми се струва добра. Защо не се попитат няколко медии? Ако им се представи кратък текст (абстракт) - кои се събират и защо точно там, на много хора ще им стане интересно. Още повече, днес рядко има събирания на хора, които да не искат пари.

Rishko

Мисля, че е достатъчно   да им се обадим  и , че ще има някакво събитие.
По новините са давали за какви ли не събития. достатъчно е да се прати съобщение
до редакциите на няколко телевизии и други медии  ,те ще пратят задължително хора.
Но ,ако ще се прави това е хубаво , бързичко да се направи една стройна организация.
Приблизително ,  колко човека и  програма на събитието .
Организатора да изпрати официална   покана до медиите  и т.н. Иначе няма да се заинтересуват.
Все пак общината   там чества редовно годишнината и  доколкото разбирам  - нищо не ни пречи ,
да се свържем с организаторите  и поканата да е от общината, ГП и граничар.орг.
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

ik

Здравейте граничари,
Предлагам на админ или Ивайло или другите модератори, тъй като те имат  най вече - правата  на  неписаната юриспруденция да представляват форума  и   да изпратят  при  съгласие и  желание до Росен Петров в  " .... Нека говорят... " за рубриката Слава, кратко  инфо за  поклонението и честването на най голямата битка в историята на ГВ. Росен Петров е бивш служител от МВР, кой знае, може и да е бил граничар? Сериозен журналист е. Има доста време до 31.03., така че самия Петров има време да си проучи всичко и ако реши ще направи материал.  Пък и едно птиченце ми каза, че също ще му каже..... Да опитаме, а? БТВ е това, не е лукова глава.

Поздрави,

stely1971

Ивайло, прочетох малко по-нагоре за мобилен интернет. Вчера се видяхме във Варна с anton и обсъдихме евентуалното ни пътуване на 31 март от Балчик през Варна до Вълче поле. За сега съм на 90% сигурен за срещата и ако всичко върви добре при всички положения с мен ще бъде лаптопа с мобилния интернет /аз така и си ходя с него навсякъде/ и при наличие на добро покритие на М-Тел може да се комуникира с приемлива скорост. Предполагам, че може би ще има и други форумци въоражени със съвременна "апаратура" :), така че на момента ще могат да се изпращат снимки и статии стига да се знаят пощенските кутии на избраните медии. Така че - напред!!! :D

Статистика

Members
Total Members: 4716
Latest: слави
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509906
Total Topics: 1913
Most Online Today: 152
Most Online Ever: 8646