Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Подготовка за срещата на 31 март - "Сарабурун 2011"

Започната от Ивайло Христов, 14.02.2010 г., 09:35 ч.

« назад - напред »

Ивайло Христов

Всяка година на 31 март граничари се събират да почетат паметта на Асен Илиев, Стоил Косовски и Георги Стоименов, както и на всички, останали завинаги в наряд покрай браздата. Ако времето позволява, ходят и до паметника в подножието на Сарабурун.
За съжаление 31 март е работен ден, но аз лично ще си всема отпуск и ще съм там.
Който има възможност и желание, да си го планира по-отрано и да видим кои сме ентусиастите.
От браздата започва Родината!

krasimir_vankov

Живот и здраве ще дойда и аз . Имам един приятел , доста време  е бил командир на заставата там , ще го чуя и ако е речено , и той ще се присъедини с нас .

Ивайло Христов

Явно информацията от периода 7-10 февруари няма да бъде възстановена...
Най-важното е да се помисли за място за настаняване. Аз бях предложил няколко хотела в Ивайловград, някой ми подметна за някаква база на язовира, тъй че давайте предложения, че то времето си тече... Ей го къде е март...

Най-общо за срещата. По традиция от години граничари от различни поколения се събират на 31 март на паметника на Илиев, Косовски и Стоименов в с. Вълче поле. Миналата година церемонията започна в 11:00 ч.
С оглед на това, че тази година 31 март е четвъртък, всеки ще си направи сметка, дали ще може да дойде. Но нашата основна среща може да бъде на 2 април (събота) и да включва поднасяне на цвета на паметника в с. Вълче поле и поход до паметника в подножието на Сарабурун. Галавечерята естествено ще е в събота вечер.

anton

Аз тръгвам от Варна на 31.03.  в 6.00 ч.  Вероятно ще ми на през Бургас да взема / ;)началник като morski ;D той още не знае/  и в 10 ч. ще съм там. За спането беше предложено и нещо във с.Вълче поле. Но не се притеснявам все ще намери някъде място. Поздрави!

ik

Каква е програмата и организацията за Сарабурун? В колко часа е поклонението - дали 11 часа, както е било миналата, ще има ли междинен сборен пункт и т.н.? 

Ивайло Христов

Цитат на: ik - 01.03.2011 г., 14:19 ч.
Каква е програмата и организацията за Сарабурун? В колко часа е поклонението - дали 11 часа, както е било миналата, ще има ли междинен сборен пункт и т.н.? 

За началото на церемонията ще разберем, като наближи датата. За сборния пункт ще го решим, ама трябва да се мисли по въпроса за настаняването, че времето си лети...

ik

Възможности за настаняване в Ивайловград

http://www.ivaylovgrad.org/ZaTuristi/Hoteli.aspx

http://ns.neochim.bg/ivailovgrad/main.html  -  почивната база на Неохим АД при яз.Ивайловград

Rishko

аз мислех да проверя, дали няма да е по-удобно да се мине през свиленград - гръцко - ивайловград - язовирната стена - вълче поле.
но като гледам от там пътя е повече. може би навръщане от ивайловград ще се мине за по-пряко през гръцко. сборния пункт  може да е на правата преди да са не навлезе в родопите, венага след малко градище, или някаде там. хубаво е да потърсим хотел/и каде ще се нощува.
ако имате информация давайте да се организираме, то времето си тече. предполагам че за големи групи ще има и отстъпки.
ето на прима виста какво дава батко гугъл
http://bghotelite.com/family-hotel-bor-hasienda.1016_bg
http://bghotelite.com/hotel-ahrida.2538_bg

така както ги дава картата трябва да се намират някаде около отряда кадето беше.

още хотели ивайловград

трябва да видим колко човека ще ходим за да се знае каде ще ни съберат. смятам че е добре да сме колкото може повече хора на едно място.
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

Ивайло Христов

Пътят за повечето от нас, които ще "нападнем" Североизточните Родопи (ридът Гората) от север, е ясен. Всички ще минем през Малко градище. Там има пост на ГП и след това се поема нагоре към прохода в планината.

super mystere

Момчета аз също ще се постарая да присъствам, но ще мога да кажа по точно след 8 март.
13 ГО Любимец - 2 ГЗ "Косовски" (Вълче поле)

Бънков

Този път да не ме забравите... кажете подробности!!! Разчитам на Тони, Доктора и Ивайло!!!

anton

Цитат на: Бънков - 03.03.2011 г., 19:49 ч.
Този път да не ме забравите... кажете подробности!!! Разчитам на Тони, Доктора и Ивайло!!!

Виж отговор 7 , мога да мина през Шумен. Поздрави!

AranJoro

пишете и един представител на сапьорите ...,само да не ми мине църна котка пъкя... :D:D:D

сапьора грешал един път...повече не повтарял!!!

georginankov

Здравейте на всички!
Преди година случайно намерих форума и много се зарадвах. Не можахме да дойдем на миналогодишното събиране, но цялото ми семейство с огромно удоволствие и почит гледахме снимките и кипчетата, които сте направили. Дядо ми е /от чието име пиша тук/ е бил командир на заставата "Косовски". Той наследява заставата от командира на Асен Илиев, Стоил Косовски и Георги Стоименов - командир Гицов и става неин командир. Искам да сбъдна мечтата му и да го заведа там и да го срещна със всички вас. Той ще бъде безкрайно щастлив, а и ще има какво да чуете от него :) Надявам се да можем да се организираме и да се видим всички заедно!
С огромна почит и уважение към вас.
Цвети.
,,Последният бандит непременно трябва да се залови жив! Другите може с автомати и гранати да се унищожат..."

efr_stanilov

Хич и не се замисляй - вземай го и идвай!
Кефа, на душата, който ще сториш на стария човек си заслужава да попътуваш малко.
Да си взема снимките, униформата и спомените и е добре дошъл във Вълче поле!
А пък и щом е бил и в Музея на МВР, да знае, че е чакан с нетърпение ...

Статистика

Members
Total Members: 4716
Latest: слави
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509906
Total Topics: 1913
Most Online Today: 152
Most Online Ever: 8646