Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

6 ГЗ "Бобина" / 5 ГЗ "Хала" / 6 ГЗ "Нимфа", с. Кошуте, 4 ГО Смолян

Започната от chekur/Барбов/, 10.05.2008 г., 17:23 ч.

« назад - напред »

chekur/Барбов/

Цитат на: петков - 07.08.2025 г., 15:50 ч.
Цитат на: chekur/Барбов/ - 03.08.2025 г., 21:27 ч.
Имаше и за ядене!

и на такава стръв - туриста липсва, нещо не е наред!  ;)
дойде на другия ден, смърси се, бяхме му оставили
:)
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

vigi

Цитат на: chekur/Барбов/ - 22.12.2023 г., 19:24 ч.
Разкази за границата  75-77г.

Към средата на септември 77-ма към осем вечерта се обадиха от съседната седма застава Бориково за нарушение на техния първи десен. Прикрихме и ние левия фланг с няколко човека. След някое време пак се обадиха и казаха, че има действително нарушение от двама човека. Прикрихме още с няколко човека левия фланг
Пак се обадиха след полунощ, че още нямат задържан. Изпратихме и последния от нашите на прикриващия. Останахме на заставата само аз като ДЗ, готвача и КЗ.
Премина нощта и аз продължих като дневен ДЗ, страшно ми се спеше. Обадиха се, че почват поиск, до обяд никакъв резултат. Изпратихме готвача с баките да занесе храна на прикриващите. Някъде в късния следобед се чуха изстрели откъм съседите-помислих си-Дано някой не се размине с уволнението . Точно правехме две години служба. Минаха още няколко часа и се обадиха, че снемат обстановката. Задържани двама германци, изстрелите били на халос-от радост.
После дойде уволнението!

Бачка, само като допълнение на твоя разказ ще вметна, че двамата германци след като минали кльона си помислили, че са вече в гръцко. Качили се горе на Пазлъка и от там наблюдавали цялата обстановка. Мисля, че старшината на Бориковската застава ги беше хванал.
Да градим България!
Да обичаме родния край!
Да отстояваме свещените граници!

chekur/Барбов/

Обикновено така си мислеха. Един имаше който беше дошъл на заставата и готвачът го задържа. Двамата ги задържаха поисковата група но кой  точно не помня. С връзките от мтс-то в Могилица задържаха пък един на пътя в Киселчово.
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

петков

Цитат на: chekur/Барбов/ - 07.08.2025 г., 18:15 ч.
... дойде на другия ден,....

оффф, успокоих са, че са бях притеснил за него.  ;D
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

chekur/Барбов/

Статистика

Members
Total Members: 4717
Latest: В.Зашев
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 509946
Total Topics: 1913
Most Online Today: 292
Most Online Ever: 8646