Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Срив на системата!

Започната от Админ, 24.12.2011 г., 11:51 ч.

« назад - напред »

Rishko

Цитат на: ilia2003 - 06.03.2018 г., 19:34 ч.
Цитат на: stanyanev - 06.03.2018 г., 19:29 ч.
Значи, Skype върви , не е да не се използва нета , че да да се изключи, ама както и да е .
Със здраве !

Да, Станиславе, може Скайп да върви, но да не отваряш друго, казвали са ми, че използвал други протоколи..... Спирам, че сигурно написах някоя глупост, да не напиша още.. ;D

Когато не отваряте страници а Скайпа ви работи, проблема (най-често) е в DNS сървъра на доставчика ви.
Компютрите не разбират от имена на страници (домейни), а хората не могат да запомнят всички IP адреси на страниците които посещават или търсят. За това когато вие потърсите примерно granichar.org, abv.bg или пък tintirimintiri.net, то вашия компютър взима този домейн и изпраща запитване към DNS сървъра който му е оказан, а в отговор получава на кой IP адрес се намира дадения домейн, след което вашия компютър изпраща заявката към конкретния адрес за да може да получите в отговор страницата която желаете да заредите.
Защо със Скайп не е така? Ми просто, скайп не ползва домейн имена за да може клиента да направи връзка със сървъра. Той прави директно обръщение към адреса на сървъра.
Ако имате проблем с DNS сървъра на доставчика нищо не пречи да промените временно компютъра ви да прави запитвания към друг DNS сървър. Такъв сървър е 8.8.8.8 и 8.8.4.4 които са публичните DNS сървъри на гугъл. Трябва да се има предвид, че това не е постоянно решение. Използването на DNS сървър различен от този на доставчика ви, обикновено води до забавяне при зареждане на информацията.
Но пък е временно решение, ако случайно DNS сървъра на доставчика е паднал по някаква причина и за да продължите да си ползвате връзката, докато администраторите оправят проблема.
Ако слушкате и не правите бели, ще ви кажа как да си направите нещата, така че да не се налага постоянно да правите промени по настройките в подобни ситуации.  ;D
Като ми остане време, ще напиша какво трябва да направите, ако забравя ми напомнете.
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

Donadoni

Ришко ,имам проблем със служебния РС- Автоматично ми ъпна най-новия WIN10 и ми промени настройките на дисплея. С компа подържам през видео суич 42 инчова плазма и сега тя работи на половин екран.Минах през настройките но несе получава! Дай някаква идея!Върнах на стара версия ,но веднага почна ъпа!? >:( :o

dobrev621

Цитат на: Donadoni - 30.03.2018 г., 09:43 ч.
Ришко ,имам проблем със служебния РС- Автоматично ми ъпна най-новия WIN10 и ми промени настройките на дисплея. С компа подържам през видео суич 42 инчова плазма и сега тя работи на половин екран.Минах през настройките но несе получава! Дай някаква идея!Върнах на стара версия ,но веднага почна ъпа!? >:( :o
Плазма дисплей ли е или лед монитор! :o
GSM-0887655071

vesonp1

Така навремето ми искаше все по-нова версия на Интернет екплоръра заради Айсикюто и накрая в прав текст ми каза, че ми бил тъп компютъра....да съм минел на нов  :o
Много мразим да ми се прави на умен компа и си сложих всички най-стари версии и работата се оправи  ;)
Бах го у Бил Гейтса  >:( ;D ;D ;D
Длъжности:Ефрейтор-кльонист,ТГ,Нарядаджия,ДЗ

vera

Цитат на: vesonp1 - 30.03.2018 г., 10:43 ч.

Така навремето ми искаше все по-нова версия на Интернет екплоръра заради Айсикюто и накрая в прав текст ми каза, че ми бил тъп компютъра....да съм минел на нов  :o
Много мразим да ми се прави на умен компа и си сложих всички най-стари версии и работата се оправи  ;)
Бах го у Бил Гейтса  >:( ;D ;D ;D
.....аааа, не така.....недей да теглиш майни на Скорпитата...... ;D ;D ;D ;D ;) ;)

Rishko

Хич не ме плашите скорпитата, имам три вкъщи.
И всичките са в рамките на една седмица.
Неподвижен знак сте и ще се съобразявате с кардиналните защото без тях не сте за никъде.

Донадони, ще уточниш ли какво означава на половин екран? Принципно проблема е в драйверите. Виж видеокартата кой е производител и си изтегли последната версия на драйверите от страницата на производителя.
Принципно е хубаво операционна система да се слага на чисто. Лошо няма че си с 10-тка, но да е директно инсталирана а не от ъпгрейд на 8-ца (примерно).
Принципно могат да с много причините но без подробна информация няма как да ти кажа къде конкретно да търсиш проблема.
Приложението за гледане на онлайн телевизия излезе първо на самсунг телевизори, и работеше без проблем но не и на моя. Оказа се че точно този модел имал проблем с резолюцията на приложението и не може да  визуализира образа. И това беше отговор от самите самсунг. Не знам колко години минаха вече, приложението има няколко нови версии и от самсунг пускаха ъпдейти за телевизора но проблема си стои.
Всичко е относително.......... въпроса е колко можеш да носиш, за да можеш да го отнесеш.
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

Статистика

Members
Total Members: 4716
Latest: слави
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509906
Total Topics: 1913
Most Online Today: 154
Most Online Ever: 8646