Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

УГВ/НСГВ/НСГП и батальона за обслужване в София

Започната от geryv, 21.11.2011 г., 21:29 ч.

« назад - напред »

Kremenski

Цитат на: mitko20050 - 09.08.2018 г., 00:22 ч.
Цитат на: velko - 05.08.2018 г., 08:37 ч.
Цитат на: mitko20050 - 04.12.2016 г., 13:15 ч.
..
Следва продължение... :)
Митко, дай продължението, моля :) :) :)
...след това отпътувахме с генерал Белчев от София за Кюстендил. На излизане от София един капитан от БНА маха на автостоп. Генерала вика: спри да го качим. Белчев отвори вратата. Оня като видя ония червени генералски кантове и се почна едно отдаване на чест... едно рапортуване, поделение, длъжност и т.н.т. Иначе Белчев много пееше докато пътувахме. Някакви народни песни бавни такива, не си ги спомням вече. Много обичах командировките към Кюстендил пътя беше хубав и природата много живописна и сигурно това предразполагаше генерала към пеенето. Говореше ми за вредата от западната пропаганда и по конкретно за метал и рок групите. Аз само потвърждавах, нямаше как да му кажа, че всичката ми аудио колекция се свеждаше до AC/DC, Zeppelin, Purple и Floyd. Друго което си спомням е че ми говореше с голяма ненавист за израелците. Да не изпадам в подробности но беше нещо от родът на това че те били много неблагодарни затова че им е дадено да си направят държава а те тероризирали всички съседите около тях...
В Кюстендилският отряд генерала имаше някакво мероприятие относно същата тази западна пропаганда от метъл групите. Ако някой е бил на лекцията му може да разкаже. По късно навързах събитията и се досетих, че точно тогава в България имаше концерти на Юрая Хийп-първите минали зад желязната завеса. Имали бяха и концерт в Кюстендил и от отряда бяха ходили организирано. Тези събития явно бяха разтресли полит ръководството на ГВ и затова са били и съответните мерки. Друго не си спомням за съжаление. Беше лято 1988...

Юрая 1988 в България!Кой им е платил тези пари  в Кюстендил

Donadoni

И аз го четох по рано! Такова събитие не е имало!

mitko20050

Цитат на: Donadoni - 09.08.2018 г., 23:26 ч.
Извинявам се но аз никога не се изказвам неподготвен:
https://theothersidezine.com/2013/11/08/%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D1%83%D0%BB%D0%B0-uriah-heep-11-08-1988-%D0%B3/
Имаше концерт и в София. Бях комсомолския секретар и нивно поисках от взводният Живко Живков да организираме посещение на концерта им в София на което той ми отговори, че е абсолютно невъзможно.  ;) :)

валентин60

Цитат на: mitko20050 - 09.08.2018 г., 23:52 ч.
https://theothersidezine.com/2013/11/08/%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D1%83%D0%BB%D0%B0-uriah-heep-11-08-1988-%D0%B3/
Имаше концерт и в София. Бях комсомолския секретар и нивно поисках от взводният Живко Живков да организираме посещение на концерта им в София на което той ми отговори, че е абсолютно невъзможно.  ;) :)
Мите , барай си шарана, както са казали така да бъде ;)
На пук на Халата папрята е мой приоритет

Donadoni

Цитат на: mitko20050 - 09.08.2018 г., 23:52 ч.
Концерта в Кюстендил е бил преди този в София?!

velko

То го пише бе, Дончев :

"Без официална информация, само дочухме, че после групата е обиколила окръжни градове из България, където концертите са протекли по-добре.Някои са били организирано посетени от казармени поделения! Последния концерт е бил в Кюстендил, където софийски маниаци казаха, че са се раздали за два часа!"

Направо съчувствам на правлинейните ЗКПЧ - та! Бул шит, бул шит... хахаха :) :) :)
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

Donadoni

Аз съм фен на тази музика и да пропусна това събитие през 1988година ,направо ме убива за направения пропуск! Как съм го пропуснал! :o Е, на видя ли? Не всичко знам! ;D ;D

velko

О аз съм им фен. И аз съм го пропуснал, въореки че вероятно са идвали и във Варна. Но дори един плакат не съм видял разлепен някъде... сигурно местните велможи не са си дали зор да разгласявят.... По обясними причини....
Сега се зачетох в летописите на групата - направили за 10 концерта в Москва, а след това в Чехословакия, Източен Берлин и България :)
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

Donadoni

Направо днес ми се развали настроението ,че не съм ги видял на живо! Голям пропуск!

Stefak

Глупости на търкалета,не е имало такова събитие за този който не се е интересувал и му е през крачола.
В Кърджали концерта беше на спортната площадка Спартак,август 1988г.
Билета струваше 12 лева.
Бяхме като облъчени преди и след концерта за пръв път виждахме онези "лошите".

Donadoni

dobrev621

И в Русе имаше,дори и ги охранявахме-направиха много добър концерт,наистина дотогава такова нещо не бях виждал. :o
GSM-0887655071

валентин60

Един приятел пита, що гракнахте тогаз против Митко че сънувал нещо такива концерти ???
На пук на Халата папрята е мой приоритет

chekur/Барбов/

Ами щото никой няма право да знае нещо повече от някои други >:(
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

pavlovski

Цитат на: dobrev621 - 10.08.2018 г., 15:48 ч.
И в Русе имаше,дори и ги охранявахме-направиха много добър концерт,наистина дотогава такова нещо не бях виждал. :o

А такова нещо виждал ли си? ;)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=WhQxB-D_A8A

Статистика

Members
Total Members: 4691
Latest: AAngelov
New This Month: 1
New This Week: 1
New Today: 0
Stats
Total Posts: 508209
Total Topics: 1906