Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

След години на ГЗ Кошуте, 4 ГО Смолян

Започната от chekur/Барбов/, 12.09.2011 г., 16:22 ч.

« назад - напред »

stanyanev

Поздравления момчета !
Разгледах снимковият материал , и останах много впечатлен от района , където е заставата. На много екзотично място си служил Барбов.
Представям си как си се почувствал в този момент - да се почерпиш с приятели и то без да се криеш от командният състав , да преспиш в заставата ..... и прочие и прочие.
Браво момчета и за смелостта в този мечкарски район ! Явно бойният дух и оръжията (ракийката , бирата и винцето) са си изиграли ролята  ;D.
Походът си е заслужавал !
С. Янев

mitaka

Е Ivalo hr и твойте снимки са яки а къде е била къщата на дядо ти на Редута аз живея на Румен войвода тя е успоредна на Детелин войвода където се е родил и живял Георги Аспарухов Гунди ;D

Ивайло Христов

Цитат на: mitaka - 14.09.2011 г., 10:25 ч.
Е Ivalo hr и твойте снимки са яки а къде е била къщата на дядо ти на Редута аз живея на Румен войвода тя е успоредна на Детелин войвода където се е родил и живял Георги Аспарухов Гунди ;D

На "Детелин войвода" 31 е къщата. Майката на Гунди ме е спасила от задушаване с парче круша. Като ме хванала за краката и като ме стръскала надолу с главата, та съм го изплюл.
От браздата започва Родината!

ilia2003

Барбов, ти изживя един от твоите мигове, поздравявам те с тази велика песен.

http://www.youtube.com/watch?v=j5HuQEKcggI&feature=related
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

chekur/Барбов/

Наистина незабравими мигове-пак искам да отида!
А пропо-за ролята на Хищника ми липсваше само един мотор ;D
[/pre]
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

chekur/Барбов/

Цитат на: ivailo_hr - 14.09.2011 г., 00:21 ч.
Ето снимки и от мен: https://picasaweb.google.com/100192390292037299599/41011092011?authkey=Gv1sRgCNvWu83cvLL8yQE#
Ивайло,снимките ти са уникални,имаш страхотни попадения-Поздравления!
А тази я продай за билборд поне за 50 000лв ;D
[/pre]
[/pre]
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

Ивайло Христов

След албума за форума, аз направих още един съкратен за туристическия форум.
Ето две снимки от там и коментарите към тях.

Виното е произведен​о на територият​а на граничната застава до кв. Ново село на Свиленград​, чиято последна позивна е била "Хала". Цифрите 341-345 означават номерата на пирамидите​, между които е бил участъкът от държавната граница, охраняван от ​заставата.
В текста има и неточности​, защото заставата не е била "check point", т.е. ГКПП. Понятието "no man's land" ("ничия земя"), което се отнася до 2-3 километров​ата ивица между съоръжение​то (кльона) и самата граница (браздата) също е невярно. Това не е била "ничия зема", а наша, родна, българска земя до последния метър. 
Все пак виното си го бива.

Тръгваме към границата и с. Кошуте... Chekur си мисли:
,,След 35 години отново излизаме от двора на заставата, почти като при задействие на съоръжение​то – сякаш минути по-рано зумерът тревожно е зазвънял..​. Сега сме без униформи и автомати, няма го и Вел, опъващ повода от ръцете ми... Сега се сещам, как беше тогава... Спомням за този цял един свят, изграден през годините на службата – среднощнит​е наряди, разговорит​е в беседката, криволичещ​ите из планината пътеки, тревожният писък на зумера, който хвърляше към границата и нас и кучетата..."

Ето и целия албум, ако някой има интерес да го разгледа: https://picasaweb.google.com/100192390292037299599/35#

chekur/Барбов/

Толкова много исках да отида и сега съм щастлив,радвам се че тук в този форум намерих хора които споделят същите чувства!Никога няма да забравя  времето прекарано на Бобина и винаги ще мечтая да се върна там!

Ивайло Христов

Цитат на: chekur - 15.09.2011 г., 20:32 ч.
Толкова много исках да отида и сега съм щастлив,радвам се че тук в този форум намерих хора които споделят същите чувства!Никога няма да забравя  времето прекарано на Бобина и винаги ще мечтая да се върна там!

Не се бой, догодина пак ще се върнеш там, но може би с по-голяма група. Пък може да измислим и с/к и учебен нарушител и проверка от УГВ... Важно е бойният дух винаги да е на ниво!

chekur/Барбов/

Макар че вече четвърти ден се чувствам сякаш изваден от мелница утре съм готов да се върна пак!

майор ТЕНЕВ

Цитат на: ivailo_hr - 15.09.2011 г., 20:39 ч.
Цитат на: chekur - 15.09.2011 г., 20:32 ч.

Не се бой, догодина пак ще се върнеш там, но може би с по-голяма група. Пък може да измислим и с/к и учебен нарушител и проверка от УГВ... Важно е бойният дух винаги да е на ниво!
За УГВ ще трябва джип!!!

valdesidva63

Цитат на: chekur - 13.09.2011 г., 10:05 ч.
Ето тук за сравнение-мисля че беше 81г,забравил съм.

Барбов снимките са от 80г.Там където си цивилен с  войника до теб, не е водача на "Вел"това момче е от с.Левка Хасковско.На другата снимка  "Вел" е сниман с водача си Добрин Тодоров от Хасково набор 78-80г.Служим с него още. Регистриран е във форума като-dobrinvgi.Но не може да работи с компа и затова не се включва.

Наско76

Браво Боѝци,Барбов ти си изпълни ве4е ме4тата,догодина е моѝ ред,макар,4е,като гледам"Бобина" и си представям в какво състояние ще е и моята "Нимфа" :'(,Поздравления и на Иво за уникалните снимки и коментари,раз4уствахте ме истински :'(

Ивайло Христов

Ето малко отзвук на снимките от Кошуте в един туристически форум: http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=3212
Засега ситуацията е добра. Ще видим след моето последно мнение, дали ще има "БАУ"

chekur/Барбов/

Малко е пристрастно мнението ти,може да разбуниш "духовете",а сълзи имаше и то много-за 35г. се събират доста,а там е най-доброто място да ги пуснеш :'(

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 510190
Total Topics: 1915
Most Online Today: 210
Most Online Ever: 8646