Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Военната книжка на граничаря

Започната от chekur/Барбов/, 22.06.2011 г., 19:54 ч.

« назад - напред »

chekur/Барбов/

Гледам си военната книжка и никъде не пише ,че съм бил граничар :-[
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

ranik56

Цитат на: chekur - 22.06.2011 г., 19:54 ч.
Гледам си военната книжка и никъде не пише ,че съм бил граничар :-[
Наборе  ,  немой   - така    ....там   пише   под  " Х" -  МВР   .   
Който    го   интересува  ... знае    .   :)   какво   значи    това  ....МВР  - ГВ   .   
Тука   сме   качили  ...такива -  Юнашки   снимки   ...  ЕЛЕ   ПА  , Я  ...  КАМО   ПА  , ТИ    . ;)

ranik56

Цитат на: VALENTIN STEFCHEV - 22.06.2011 г., 20:14 ч.
Нашите бяха червени и пишеше МВР на тях, освен номера на поделението нищо друго ,освен някой да знае номерата на поделенията, но трябва да са служили в такова поделение, зада се досетят
Бе  ,  Тя  ...Партията   си  знаеше   работата  ...    на  , някои   е     червена   ...  моята   беше 
масленно  зелена     ,ама   от   9-то  ВО  ...през 1985г.  ми  я   взеха   /направо   съм   ...болен   /    .
Имам  друга  ...  не  ми  е   много   по   сърце   . :'(

Обаче  има  една  страничка  ,където  пише  -   10 250  МВР  -  УВОЛНЕН  - поради 
изтичане   срока на  службата   . ;)

brasna4a

Дядо Стефчев червените книжки са ги давали на ефрейторите  по партийна линия.Моята е синя  и на нея пише МВР на първата страница :D
Ст.матрос на боен пост 5.1.1

майор ТЕНЕВ

Всички сте прави.
През годините книжките бяха различни.Имаше с меки и твърди корици, найлонови такива, сини,червени, тъмносини.Но на всички след 1972 г пише-под.10/55,56....../МВР.А това, за един Гр.полицай би следвало да е достатъчно.Имайте в предвид, че част от сегашнитеГП не са били наборни войници, и тая бих казал носталгия по отминалата младост и години им е чужда.Но има много разбрани момчета и е дълг на тези от нас, които служат с тях да ги запознават с тъези неща.Тогава ще имаме приятели и почитатели.

spartak

Може би преди са били червени,но аз когато служих през 91/93г бяха сини и пишеше МВР  на корицата.
под.56430-МВР 8ГО-Бургас 2ГЗ""ЕЛБА""с.Бродилово,ВСК"УМИ"1991-1993г

spartak

Може би са ги сменили в началото на демокрацията от червени в сини, нали червения цвят беше любимия на ЦК на БКП и заради това са били червени!!
под.56430-МВР 8ГО-Бургас 2ГЗ""ЕЛБА""с.Бродилово,ВСК"УМИ"1991-1993г

chekur/Барбов/

Моята е от 75г. и е тъмно синя.
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

майор ТЕНЕВ

Цитат на: chekur - 23.06.2011 г., 18:35 ч.
Моята е от 75г. и е тъмно синя.
Това само потвърждава думите ми.

jivko-slavov

Ето ви един автограф от Катила за спомен
мл. с-т Желязков - СЗ

Вишиста

Цитат на: jivko-slavov - 24.06.2011 г., 11:40 ч.

С тия арести.. имаше ли "задръжка" да дослужваш "неплатения отпуск"?

майор ТЕНЕВ

Цитат на: jivko-slavov - 24.06.2011 г., 11:40 ч.
Ама си бил много недисциплиниран бе, за един ден седем денонощия арест!?

jivko-slavov

Катила ме пита пи ли , аз не , пи ли - не , 5 за алкохол и 2 за лъжа . Всички арести са последния месец , за да дослужа ленчето от яд ми даде 3 една седмица преди уволнението , за разпределението на времето , къде на застава такова нещо бе , особенно за уволняващ , ленчето излъга но кой ще повярва , аз го тормозех че си отивам а той остава . Сега като си помисля след 23 месеца може и аз да съм избръмчал накрая . За алкохола - само на мен дадоха арести от всички , като старши , а аз само минах край групата , но намериха бутилката .
мл. с-т Желязков - СЗ

Вишиста

Цитат на: jivko-slavov - 24.06.2011 г., 12:36 ч.
Катила ме пита пи ли , аз не , пи ли - не , 5 за алкохол и 2 за лъжа

Такива диалози не са рядкост... При нас бе, когато ни хванаха: "Квай таа бира ве?" .. "Светло...  8) " ...  Аааайде в ареста....

dobrev621

Славов той Катила и да си пил,и да не се пил пак ще ти даде 5 дена.
GSM-0887655071

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911
Most Online Today: 215