Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Проект за емблема на форум "Граничарите на България"

Започната от anton, 20.06.2011 г., 16:49 ч.

« назад - напред »

anton

Я да разбуним духовете....

anton

Rishko

относно реакциите за тениските, ще споделя с вас един смс, който ми прати един от нашите, който няма регистрация във форума, но аз му подарих тениска.
Васо: "Един дядо изпадна в патриотичен възторг като видя граничарската ми одежда и трети ден рецитира "Каде си вярна ти любов народна" :) "

дядото го видял един път с фанелката и после всеки път като го води започва да рецитира  ;D
отделно вчера бях при един приятел който е в смоленското управление. той искаше да ми сваля мойта от гърба и да си я взима  ;D. опитах се да го примамя да дойде в доспат, че нещо много несериозно го раздава и го домързява да се регистрира.
а бе действащите г. полицаи нещо много се скатават от присъствие в нашия форум.

а бе шапките са хубава идея но тези емблеми не са ли малко вехтички? пък и вензълите с които бяхме могат да се трансформират в емблема и е доста подходящо.
http://granichar.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=1278.0;attach=5427
това бяха вензълите незнам кой го е дал като награда от 50-те години. ако се разровя, мисля че имам две такива вкъщи.
като предложение- зеление шапки и това извезано отпред със жълто (златисто) и вместо ГВ нека да е ГБ (граничарите на българия)
символиката е много пшроста и силна. може и като вариант да има гранична пирамида върху меча но ще трябва да се сложи и котва за морските граничари. за това мисля че този вариант извезан върху шапката си е достатъчно добре.
вие какво мислите?
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

kiromonchev

Емблемата е добра, но не мислите ли, че синьото е малко в повече? Дръжката на меча прилича на кука на котва. И защо на пирамидата не пише само РБ?

доктора

Абе Ники,нещо това ГБ не ме грабна,гъбари ли гробари ли, не идва на място,асоциацията е малко кофти по-добре да си е ГВ.
,,НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА-ДЪРЖАВЕН РЕД!"

kiromonchev

Ники, нямах предвид нищо от това за което говориш. Разбира се, че и вие сте достойни точно толкова, колкото и граничарите служили по сухоземната граница. Не става въпрос да се сложи само зелено, в малката емблемка (вътре) има и достатъчно синьо и зелено, говорех за тъмно синия фон, някак не върви на зелената шапка. И също имах предвид на пирамидата да пише само РБ, а не РБ 140. Отдолу на трибагреника това ГБ също е излишно (напълно съм съгласен с доктора), отгоре е изписано с цели думи. Колкото до куката на котва, добре, съгласен, нека я има.

Йол 5ГЗ 2ГО-56 530

И мене нещо това ГБ  не ми допада,или ГВ или нищо.

НакатаGSM

Браво,Тонка!Точно нещо подобно очаквах като идея!А това за  ГБ  си е много добре. Докторе, Йол не се притеснявайте за непопулярността на съкратеното - ГБ,братлета! В "Граничарите на България" Влизат: гранична полиция,гранични войски и гранична стража! Утре може да ги прекръстят с друго име така, че  трябва да свикнем и да популяризираме форума (благодарение ,на който се запознахме и се случва всичко това ,което правим по границата сега)  така ,както е озаглавен,защото ние всички, настоящи и бивши сме и ще си останем  - ГРАНИЧАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!  Поне така мисля,аз!
Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

Rishko

Цитат на: доктора - 20.06.2011 г., 20:16 ч.
Абе Ники,нещо това ГБ не ме грабна,гъбари ли гробари ли, не идва на място,асоциацията е малко кофти по-добре да си е ГВ.

ГВ пък какво говори на хората? Голи Въдичари, Големи Вагабонти, гавази ли? винаги може да се намери някакво различно прочитане на съкращение. в случая тъова е "униформата" на форума Граничарите на България, съответно ГБ е съвсем нормално и логично съкращение. за да не бъдат ощетени нито морските, нито сухопътните граничари или трябва да има основните символи и на двете групи или не трябва да има никакви подобни символики и да се ползват символи които са общи и за едните и за другите.
незнам дали сте обърнали внимание на предложението ми за вензъла със меча. като символика символите са общи за всички.
форма на щит - кръгъл - говори древност. формата на щитовете се променя през времето и ползването на определена форма свързва давността с дадения период. в случая кръглите щитове са най-старата форма която е ползвана.
по-края на щита има венец от клони - в случая се виждат дъбови листа от дясно, дъба винаги е бил символ на мъдрост.
меча символизира силата, войнството и т.н.
отдолу под дръжката е трикольора който обвива основата на щита и основата на клоните.
в средата ГВ за Гранични Войски. в нашия случай ГБ от Граничарите на България.
само не мога да определя от лявата страна венеца с листа ли е или с друго.

както и да е това е най-неутрално от към морска-сухопътна граница, дава силна символика и е подходящо за емблема на шапките.
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

майор ТЕНЕВ

Бях публикувал, но пак ще пусна 192ГП, това е действителна,а не учебна ГП.Такива са на границата с Турция.
Дръжката на меча, определяна като котва олицетворява труда на водните граничари, които с нищо не са по-малко заслужили уважение от сухоземните.
А ето я 192ГП/снимката е от 1986г/

kiromonchev

Щом пирамидата не е учебна, къде е канафката (граничната бразда)?

НакатаGSM

Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

velko

Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

velko

Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

AranJoro

ЦитатГВ пък какво говори на хората? Голи Въдичари, Големи Вагабонти, гавази ли? винаги може да се намери някакво различно
;D ;D ;D

то, ако се замислиш малко и на "ГБ" могат да се индетифицират  много  други измислици,
съгласен със мнението на  други съфорумници ,че "ГБ" на знамето и "140"  на пирамидата са излишни,
и без това се понатрупва в повечко информация.
а и е изписано един път "граничарите на българия"няма смисъл от претрупване. :)
сапьора грешал един път...повече не повтарял!!!

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911
Most Online Today: 215
Most Online Ever: 6823