Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

31 март - 59 години от битката при Сарабурун - традиционна среща на граничари от различни поколения

Започната от ik, 31.03.2011 г., 11:22 ч.

« назад - напред »

nkanavrov

Здавейте колеги! Чета Ви от доста време , но днес ми остана време да се регистрирам.Искренно се радвам от от духа и традициите във форума.Снимковия материал ми напомни и за годините през които служих и аз 1989-1992г. като офицер в под."Хала" в 13 ГО.За предстоящата среща лично ме уведоми - Stely 1971 но не успях да присъствувам , за което искрено съжелявам.Поздрави на всички и по-специални на тези с които съм служил във времето. Няма такова нещо като "бивш граничар".

stely1971

Привет Ники!
Радвам се, че си отделил от скъпоценното си време за да се регистрираш. Взел съм ти от срещата специално за теб една брошурка на форума - ще трябва да се видим да ти я дам :). Пък и имам доста снимков и видео материал за гледане - обади се някой път като си по-свободен, че ще те забравя къде живееш ;). И да не пропуснеш срока за тениските - 15.04.2011 г. А дано за 01.07 намериш време и да се пуснем заедно до Доспат... ;)

Ивайло Христов

Ето и похода ни до Сарабурун, до границата и до застава "Стоил Косовски" на 1.04.2011 г.
https://goo.gl/photos/JYYoBioZw5sBLVtB6

П.П. Това са снимките от цялата среща.
От браздата започва Родината!

НакатаGSM

Браво ,братлета!Такива силни емоции  нахлуха в мен,като видях и тези снимки,че нищо не мога да кажа,освен ...поклон!
Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

ilia2003

...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

НакатаGSM

Цитат на: ilia2003 - 10.04.2011 г., 23:17 ч.
Ето го и автора на албума
Автора ,Ивайло Христов вече толкова гранични наряди направи през последните години,че ще трябва да го догонваме ;)
Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

Ивайло Христов

Ми като не мога да правя рибена чорба, да пека на скара и да мия чинии, барем със снимки да се отсрамвам от срещите... ;D ;D ;D

Ама и Илийката как ме е заковал... ;)

НакатаGSM

Цитат на: ivailo_hr - 10.04.2011 г., 23:58 ч.
Ми като не мога да правя рибена чорба, да пека на скара и да мия чинии, барем със снимки да се отсрамвам от срещите... ;D ;D ;D

Ама и Илийката как ме е заковал... ;)
Точно на място те е заковал Илия ,за финал на фотогалерията от срещата! Дано и видеото да стане по-скоро!

ilia2003

...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

Rishko

Цитат на: nakatagsm - 11.04.2011 г., 07:12 ч.
Дано и видеото да стане по-скоро!

видеото съм го редактирал горе долу но много грубо. имам проблем с разминаване на звука накрая и немога да хвана от каде идва проблема. но ще пусна някакъв първоначален вариант.
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

Ивайло Христов

Цитат на: ilia2003 - 11.04.2011 г., 19:46 ч.
Тук съм "заковал" Ивайло  с пирон тип "разпятие" ;D ;D ;D

Илия, поздравления и за тази снимка.
Ако мога да се изразя афористично, тази ярка светлина ми напомня по-скоро за един момент от книгата на Григор Манчев "От браздата започва Родината!". Той е следният:

"... Оредяваха редиците ни. Тревожно пулсираше сигналът за нарушение, някои потъваха в тъмните нощи. Откъсваха от нас най-добрите, най-дръзките, без да разбират, че ги превръщат в символи. Защото земните дела спират, но подвигът живее вечно.
Тогава нямах време да изплача мъката си. Пътеката на моите наряди често минаваше покрай паметника и очите ми се спираха върху гранита с безмълвна клетва: да остана тук до сетния си дъх! Защото знаех предела на човешкото присъствие – това, което се нарича подвиг. Повтарях мълчаливо думите на тази клетва... Но някъде картечен лай раздира мрака, блясва зарево и подпалва небето. Започва тревогата. В полосата зловещо тъмнеят дълбоките, чуждите отпечатъци.
Вървях по следата, вървях и знаех: няма сила, която да ме изтръгне от това високо място. Зад гърба ми – гранитният паметник със светеща в мрака петолъчка..."

Спирам до тук, за да не издам една тайна, която сме намислили за догодина за кръглата годишнина от битката на Сарабурун...

d.zhelyazkov

Нашият скромен принос към паметта на героите беше, че поставихме пилон на който да се вее знамето заради което тези млади мъже отдадоха живота си и в знак на уважение към всички, които поддъпжат огъня на родолюбието и патриотизма жив.
Така изглеждаше паметника на 5 април.

velko

Цитат на: d.zhelyazkov - 11.04.2011 г., 22:56 ч.
...........поставихме пилон на който да се вее знамето заради което тези млади мъже отдадоха живота си и в знак на уважение към всички, които поддъпжат огъня на родолюбието и патриотизма жив.
Още едно доказателство, че на границата са нужни сърце и душа!
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

Rishko

ето и първия вариант на филмчето. много на бързо е монтирано и има леко разминаване на звука в края на филмчето, което ще мисля по-нататък как да го корегирам.

предлагам всички материали направени от членове на форума, да се опоменава че авторските права на са форума и изпозването им да става със задължителното опоменаване на форума, както и и да не се ползват за комерсиални цели.
ако някой журналист желае да ползва наши материали, да заплати определена сума в сметката на форума.  ;D
как ви се струва идеята.

към филма

като прегледах май са махнали ограничението по трафик. я си го дръпнете да го имате пък после ще го мислим колко трафик е врътнало  ;D
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

Статистика

Members
Total Members: 4725
Latest: Иван Атанасов
New This Month: 1
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 510381
Total Topics: 1915
Most Online Today: 112
Most Online Ever: 8646