Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

31 март - 59 години от битката при Сарабурун - традиционна среща на граничари от различни поколения

Започната от ik, 31.03.2011 г., 11:22 ч.

« назад - напред »

ilia2003

Пълнителя е лентован с Панама  калибър 54,    отивам да взема stely1971 от автогара Юг и по обяд съм при вас. ;D ;D ;D
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

Ивайло Христов

Макар че се намираме в гората, ние пак сме тук...

Поздрави за всички членове на форума от групата на срещата!

Снимки и разкази за срещата "Сарабурун 2011 г." - ОЧАКВАЙТЕ СКОРО...
От браздата започва Родината!

chekur/Барбов/

Чакаме с нетърпение!Ивайло,има те на снимката-това е рядкост,трябва да черпиш ;D
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

Росен Давчев

Здравейте на всички онези,които не можахте да дойдете на възпоменанието  по случай героичната - епична битка на Сараборун!
Аз имах честта и несравнимото удоволствие да участвам и на тържеството,на гощавката и раздаването на грамотите в селския ресторант и на последвалия на другия ден поход до Сараборун,почистване на паметника на героите,и безнаказаното навлизане ....или хайде по нешему-НАРУШЕНИЕ на гръцка територия,и ......останалото няма да го разказвам,защото ще оставя удоволствието това да направят модераторите,които се бяха подготвили перфектно.
Публикувам само 2 от моите снимки, останалото ще го видите по късно ....
ДНЕС ЗАСЯКОХ И ОЩЕ ДВАМА УЧАСТИНИЦИ ОТ ФОРУМА ВЪВ ВЪЛЧЕ ПОЛЕ - ОКОЛО ПАМЕТНИКА-СНИМАХА. Е, запознах се и с тях де.

stely1971

Наздраве от срещата на форумците! Ексклузивни кадри от другарската вечеря......

chekur/Барбов/

Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

AranJoro

наздравеeee!!! веселa и безаварийнa oбстановка  приятели,внимателно със презареждането на пълнителите и най важното...
да празните пушките на определените за тази цел места!!!
:D:D:D
сапьора грешал един път...повече не повтарял!!!

НакатаGSM

Браво приятели!Важно е ,че проверката е извършена и всичко е нолмално! А от снимките с на Ники ,с прекрасната рибена чорбица по видински,...направооо щях да....  Добре,че не съм бременна жена  ;D
Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

Rishko

а карагьоза по варненски и влашки също бяха много добре  ;D
бобеца неможах да го опитам но като го гледах беше страшно направен.
надявам се че следващия път ще мога да ям вече всичко и тогава ще се възползвам от вкусните манджи на ники
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

Stenli_63

Здравейте приятели. Виждам , че всичко е преминало страхотно и мъничко , ама много мъничко завиждам на всичките колеги които бяха там. За съжаление нямаше как да дойда защото и на 31 , и на 2 бях дежурен и никой от колегите ми не се нави да ме смени. Така , че ще се задоволя само със снимковия материал и с разказите на присъствалите там на среща в Кривото. Гордея се , че съм бил граничар и никога тези две години които съм прекарал край  граничната бразда няма да изчезнат от съзнанието ми. Гордея се също така и с факта , че 59 години след битката на Сарабурун героите не са забравени. Поздрави на всички.

Niki_vd

Здравейте и от мен!!|Надявам се,че всички дето присъствахме на срещата са пътували нормално и са се прибрали по родните си места живи и здрави.За тези дето неприсъстваха само да знаят,че са изпуснали много.Може би няма да мога три дни да опиша точно всичките емоций от тази среща както и от похода до паметника на Сарабурун и ГН ,,ПаТРУЛ" по браздата.Изпратихме на един наш съфорумник и голям приятел 2 ММС-а снощи и човека на шега ни заяви,че сме нямали сърца:))))Имаме и то големи ЗЕЛЕНИ СЪРЦА.Искрено се радвам и за новите запознанства.Правото на Иво е да качи снимковият материал от срещата затова очаквайте..... и съжалявайки се ядосвайте ,че не сте били с нас. ;D ;D ;D

AranJoro

валка,случват  се тез рабти...
а мен питаш ли ме,почти месец тръпнех от очакваната среща и  следобеда на 30,се появи ангажимент, на който нямаше как да откажа (служебен разбира се)ама, това ме успокоява ,че клиентите останаха доволни и всичко приключи с отличен... :)))а като гледам и чета тука и на срещата на сарабурн, всичко е било на 6...за което много се радвам,
с нетърпение очаквам снимките и разказите...ТГ. :)))
сапьора грешал един път...повече не повтарял!!!

НакатаGSM

И аз буксувах от яд наколко дни, че не съм с вас.Снощи,morski ми се обади и за митута се озовах на срещата.Чувах ви гласовете и след това, и изстрели  по едно време, много ми стана драго.След това заспах като  къпан за пръв път от 31-ви насам. :-X
Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

tomov

Поздравявам Ви за това което сторихте! Не намирах сили да пиша във форума защото така се стекоха нещата че нямах възможност да присъствам на събитието. Съпреживях много силно, по мъжки тъжно, всичко което ме свързва с това място и отсъствието ми сред Вас в тези дни. Може би съм от малкото от служилите на тази застава, а и от тези които  присъстваха на откриването на този паметник по случай 30 годишнината от паметните събития.
Обяснимо горд и силно развълнуван съм от организацията, провеждането и силния отзвук и впечатления които оставихте във нашите о.р., съмишленици и жители на този пограничен район. А Вие все още не сте почнали да разказвате.... за да добият представите ни истинския и силен образ на случилите се срещи и чествания.
Не помня последния си наряд по границата, но винаги съм искал да се върна и да видя отново 371 ГП ..... Ще го сторя след година на 60 годишнината, а .......... дотогава ........ благодаря Ви, че ще гледам снимката и, а и многото Ваши!

Бъдете живи и здрави!

Ивайло Христов

Аз, Norr и super mystere се прибрахме благополучно. Срещата протече много добре и дори надхвърли очакванията ми... ;)
Някой снощи цитира статистика на форума, че само за последните 3-4 дни има трийсетина нови членове на форума.
Сега на мен дупе да ми е яко да подбера, обработя и поставя "субтитри" на снимките в един албум, отразяващ моя поглед върху срещата.

P.S. Докато пишех горните редове, видях коментара на Томов. Привет приятелю! Съжалявам, че не дойде на срещата. Знам, че от това ще те заболи, но специално за теб снимах следните два кадъра - вишката и пикета...
На вишката нямаше стършели, както ни казаха през 2009 г. в ГПУ Ново село...
От браздата започва Родината!

Статистика

Members
Total Members: 4716
Latest: слави
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509906
Total Topics: 1913
Most Online Today: 152