Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

31 март - 59 години от битката при Сарабурун - традиционна среща на граничари от различни поколения

Започната от ik, 31.03.2011 г., 11:22 ч.

« назад - напред »

stanyanev

С. Янев

Божидар Банков

efr_stanilov

Вълче поле сигурно не помни такова струпване на хора пред паметника(по този, днешния повод) от времената, когато са приемали пионерчета там ...
О.р. генерали, полковници и от всички звания и длъжности в ГВ  - цял автобус от София.
Комисари и всякакви други на действителна служба - 4 микробуса. Големия шеф от Смолян и по-малките от Любимец, Свиленград и Ивайловград.
Куп други ветерани от ГВ, пак от трите града.
Кметове, зам кметове и председатели на ОС на три общини - Любимец, Свиленград и Ивайловград. Кмета на село Караманово, Русенско(родното село на Асен Илиев). Поне 10 автомобила.
Ще ги изброим поименно и по длъжности, ама друг път.
Цялото можещо да ходи на краката си население, даже две-три бебета ги носеха, а десетина баби ги подпряха на пейките, и те да гледат.
Слова и всичките необходими ритуали.
Подходящо за случая озвучаване, от общината.
Повече от 10 венеца и една кола цветя.

Овациите обраха ... 25 яки българчета със зелени тениски "Граничарите на България", пред които всички присъстващи се разцъкаха като часовникарска бригада.

След тържествено-ритуалната част по отдаване почит на загиналите в защита на отечествените граници герои на ГВ, последва тържествен обяд на метри от паметника. Последваха и там слова и благодарности, паметни грамоти, почетни знаци и т.н.
Нямаше речи или дори само две думи казани, от които едната поне да не беше добра дума за форума ни. Абсолютно всички отдадоха голямо значение на нашето съществуване и на това, че от нашите действия и писания се заформя едно възраждане на уважението към граничарите. Граничните полицаи бяха изключително добре настроени и за тях беше много интересно, че ни има. Доста от тях са били и граничари в редовната си служба, тъй че скоро очакваме нови попълнения въвъ форума.
Форумът се отблагодари за добрите думи, като връчи една от форумните фланелки на о.р. ген.-майор Стефан Ангелов, бивш командващ ГВ, придружена от дизайнерска бутилка питие, което да му стопля и опреснява спомените пред камината - и двете предоставени от Антон и с кратко, импровизирано слово връчени от мен, по предложение на останалите съфорумци.

Фото и видеоматериал имаме за поне две поредици от типа на "ВВС представя", но ще ги обработим след няколко дни и тогава всички, които не успяха да присъстват тази година ще могат да ги разгледат, за да добият минимална представа какво ще представлява честването на 60-тата годишнина през 2012г.

chekur/Барбов/

Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

георги зарков

velko

Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

НакатаGSM

Дано всичко да ви е в ред ,колеги!Не съм спрял да мисля за вас и за срещата в Сарабурун.Приятно прекарване ви желаем!Модераторите, които са там, да спят спокойно!Ние тук ще се самоконтролираме,някак си ;) Пък и Раденко ще ни наблюдава да не кривнем тези дни ;)
Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

Barko

Здравейте момчета,
поздрави на всички участници в срещата на Сараборун.
Поклон пред паметта на загиналите герои.
Барко/Николай/

П.П "Макар и да не съм бил граничар, ме накарахте да се чувствам като един от всички вас"

PATRON

Цитат на: nakatagsm - 01.04.2011 г., 00:36 ч.
Дано всичко да ви е в ред ,колеги!Не съм спрял да мисля за вас и за срещата в Сарабурун.Приятно прекарване ви желаем!Модераторите, които са там, да спят спокойно!Ние тук ще се самоконтролираме,някак си ;) Пък и Раденко ще ни наблюдава да не кривнем тези дни ;)
Доволен и щастлив съм, че успях да стисна ръка на много достойни мъже!
Впечатлен съм от организацията на участниците, всички бяха на определеното време на разклона на Малко Градище. Говоря от името на запасняците някои /така си мисля аз/ които до този момент бяха скептично настроени -очакваха рехаво присъствие, но когато видяха автомобилите, броя на участниците, децата, тениските ръкопляскаха в автобуса.
Тържеството беше много мило - с добра организация изискващо обидиняване усилията на трите общини -Ивайловградска, Любимишка, Свиленградска, скрепено с присъствието на кметовете им, Гранична полиция беше представена от шефа на РГС Смолян комисар Георгиев, присъства група от селото на Асен Илиев.
Да не избързвам с оценките нека се върнат живи и здрави участниците, те по добре могат от мен да разказват.
С поздрави.

георги зарков

Патрон , когато слязохте от автобуса всичките , о . р . , малко по остарели , малко посребрени , но все пак офицери от Гранични Войски , начело с командващият ГВ о. р. генерал Ангелов , и дойдохте да се здрависате с нас обикновените граничари , нещо в мен ми подсказа че в онези години , действително е било важно онова което сме правили . А форума не е за подценяване.

chekur/Барбов/

Хич не сме за подценяване,та ние сме един батальон народ преминал през граничната служба и ако вземем пред вид,че за един бит двама небити дават ставаме поне два ;D
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

ranik56

Цитат на: георги зарков - 01.04.2011 г., 17:30 ч.
Патрон , когато слязохте от автобуса всичките , о . р . , малко по остарели , малко посребрени , но все пак офицери от Гранични Войски , начело с командващият ГВ о. р. генерал Ангелов , и дойдохте да се здрависате с нас обикновените граничари , нещо в мен ми подсказа че в онези години , действително е било важно онова което сме правили . А форума не е за подценяване.
Приятелю  , точно  за  това  сме  се  събрали  тук   -  Адмирации    за  този  пост   .

С УВАЖЕНИЕ .... Раник56

георги зарков

Цитат на: ranik56 - 01.04.2011 г., 18:28 ч.
Цитат на: георги зарков - 01.04.2011 г., 17:30 ч.
Приятелю  , точно  за  това  сме  се  събрали  тук   -  Адмирации    за  този  пост   .

С УВАЖЕНИЕ .... Раник56
Благодаря Раник , което мисля това казах ,но от теб казано , го приемам с чест . Съвсем сериозно. Това на сараборун беше ... нещо прекрасно.

Статистика

Members
Total Members: 4716
Latest: слави
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509906
Total Topics: 1913
Most Online Today: 152
Most Online Ever: 8646